ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Τρία μέχρι στιγμής τα θύματα Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου που «ξέφυγε» από την Αργολίδα

· Κατοχικά Νέα

Τρία σοβαρά περιστατικά δηλώθηκαν σε Αρκαδία, Αχαΐα και Ρέθυμνο – Οι ειδικοί αναφέρουν στην επιδημιολογική έκθεση πως αναμένονται περαιτέρω κρούσματα στη χώρα μας
Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει στους νόμους Αχαΐας και Ρεθύμνου για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Πρόκειται για τις δύο νέες περιοχές της χώρας όπου καταγράφηκε κυκλοφορία του ιού την τελευταία εβδομάδα -όπως και από ενα κρούσμα σε καθεμία. Άλλο ενα κρούσμα είχε αναφερθεί στα μέσα Αυγούστου και στην περιοχή της Αρκαδίας, παρότι οι αρμόδιες αρχές είχαν καταβάλει σημαντική προσπάθεια ώστε να περιορίσουν τους πληθυσμούς των κουνουπιών και να μην «ξεφύγει» ο ιός από την πρώτη και μεγάλη εστία, τον νομό Αργολίδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), εχθές νοσηλεύονταν δυο άνθρωποι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα μετά τη νόσησή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Συνολικά, από τον περασμένο Ιούνιο εχουν νοσηλευτεί, εντός ή εκτός ΜΕΘ, 25 άτομα σε νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλεί η μόλυνση με τον ιό του Δυτικού Νείλου. Αλλοι 15 άνθρωποι διαγνώστηκαν ότι έχουν μολυνθεί αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Τα θανατηφόρα κρούσματα μέχρι στιγμής είναι τρία και αφορούν ηλικιωμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, σε ό,τι αφορά στη βαρύτητα των ασθενών, τα στοιχεία δείχνουν πως οι 21 ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση, και οι 19 εκδήλωσαν εμπύρετο νόσημα.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των περιστατικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα 36 σοβαρά περιστατικά μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στην περιοχη της Αργολίδας (Μυκήνες, Άργος, Ναύπλιο). Αλλα τρία σοβαρά περιστατικά δηλώθηκαν σε ισάριθμες περιοχές της χώρας (Αρκαδία, Αχαΐα, Ρέθυμνο) κι ένα ακόμη κρούσμα δηλώνεται με άγνωστο τόπο πιθανής μόλυνσης.

Οι ειδικοί αναφέρουν στην επιδημιολογική έκθεση πως αναμένονται περαιτέρω κρούσματα λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας.

Έντονη ειναι η δραστηριότητα του ιού και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, συγκεκριμένα αναφέρονται στην έκθεση η Ιταλία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία καθώς το Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

protothema

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Τα κεντρικά γραφεία της Moderna στο Cambridge – mRNA αντικαρκινικό εμβόλιοΥΓΕΙΑ

Moderna–Merck: Το εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο για μελάνωμα περνά ιστορικό ορόσημο

BioNTech – τερματισμός δοκιμής mRNA εμβολίου για καρκίνο παχέος εντέρουΥΓΕΙΑ

BioNTech: Σταματά δοκιμή mRNA εμβολίου για καρκίνο παχέος εντέρου μετά από ανησυχητική ένδειξη επιβίωσης

Υγειονομικοί σε μονάδα αντιμετώπισης Έμπολα στο ΚονγκόΥΓΕΙΑ

Έμπολα στο Κονγκό: Η επιδημία εξαπλώνεται σε 60 ζώνες υγείας – 5.794 κρούσματα και 2.786 νεκροί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά