Διαφημίσεις

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε η ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε 45 χώρες και αφορά των προφίλ των εφήβων.

Στην Ευρώπη, ένας στους τέσσερις εφήβους δηλώνει ότι αισθάνεται νευρικότητα, περισσότεροι από το ένα τρίτο δηλώνουν εντατικοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως τα κορίτσια, και συνολικά καπνίζουν και πίνουν λιγότερο από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια.

«Ένας στους τέσσερις εφήβους δηλώνει ότι αισθάνεται νευρικότητα, ευερεθιστότητα ή αντιμετωπίζει κάθε εβδομάδα δυσκολίες στον ύπνο», αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας.

Γενικά, τα αγόρια αισθάνονται καλύτερα από τα κορίτσια: το 41% δηλώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, έναντι μόνο 33 % των κοριτσιών.

Άλλος παράγοντας, το κοινωνικό περιβάλλον. Οι έφηβοι που προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος είναι πιο πιθανό να αναφέρουν προβλήματα υγείας (ημικρανίες, κοιλιακό άλγος, πόνους στην μέση) σε περισσότερο από τον ένα τρίτο των χωρών.

Ο διευθυντής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε θεωρεί ότι «η επένδυση στους νέους… θα έχει τριπλό όφελος, στον τομέα της υγείας , αλλά και κοινωνικό και οικονομικό όφελος για τους σημερινούς εφήβους, τους αυριανούς ενήλικες».

Η διεθνής έρευνα HBSC (Health behaviour in school-aged children) πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια υπό την αιγίδα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του ΠΟΥ, επιτρέπει τον προσδιορισμό του συνόλου της συμπεριφοράς των μαθητών 11, 13 και 15 ετών στον τομέα της υγείας.

Από τους 227.441 μαθητές που έλαβαν μέρος στην έρευνα κατά την περίοδο 2017-2018, το 35% θεωρούνται εντατικοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στην κορυφή βρίσκονται τα 15χρονα κορίτσια της Ιταλίας με 63%, έναντι των 11χρονων Αλβανίδων που βρίσκονται στην τελευταία θέση με 12%.

Η συχνότητα των online επαφών αυξάνεται με την ηλικία και παρατηρούνται διαφορετικές συμπεριφορές ανάλογα με το φύλο. Τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι εντατικοί χρήστες, αλλά τα αγόρια είναι πιο πιθανόν να συζητούν προσωπικά θέματα online.

Συνολικά, μόνο το 14% των εφήβων προτιμούν την εικονική επικοινωνία αντί των δια ζώσης συζητήσεων αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το κάπνισμα στους εφήβους μειώθηκε από το 2014, κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στους 13χρονους και κατά 7 στους 15χρονους.

Στα 11 χρόνια, το 5% των αγοριών και το 2% καπνίζει ήδη, αλλά το ποσοστό περνά στο 29% στα αγόρια και στο 27% στα κορίτσια στα 15 χρόνια.

Περνώντας από το 38% στο 35%, η κατανάλωση αλκοόλ των εφήβων βρίσκεται και αυτή σε καθοδική πορεία.

Μεταξύ των άλλων συμπεριφορών που ενέχουν κινδύνους, μόλις τα δύο τρίτα των νέων έλαβαν προφυλάξεις κατά την τελευταία σεξουαλική επαφή τους.

Στα 15 χρόνια, το 24% των αγοριών και το 14% των κοριτσιών είχαν ήδη σεξουαλική επαφή.

newsbeast.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek