To Facebook «κόβει» τους αντιεμβολιαστές

KATOXIKA NEA: Ειναι πολλα τα λεφτα Χαρη….!

Το Facebook ανακοίνωσε ότι ξεκινά μία προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης για τους δήθεν κινδύνους των εμβολίων, στην οποία καταφεύγει το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Συγκεκριμένα, τo Facebook, μετά και από πιέσεις από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, δεν θα επιτρέπει πλέον να ποστάρονται στην πλατφόρμα του διαφημίσεις που περιλαμβάνουν εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με εμβόλια, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση των «hoaxes για τους κινδύνους του εμβολιασμού», ανακοίνωσε ο «βασιλιάς» των social media.

Παίρνοντας ενεργά θέση κατά των λεγόμενων anti-vaxxers, δηλαδή των πολιτών που εναντιώνονται σχεδόν σε όλα τα είδη εμβολιασμών, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους αλλά και γενικά τη δημόσια υγεία, η δημοφιλής πλατφόρμα προέβη σε μια σειρά μέτρων που έχουν ως στόχο να περιορίσουν τη δράση τους.

Η αντιπρόεδρος του Facebook Μόνικα Μπίκερτ δήλωσε ότι η ίδια πολιτική θα εφαρμοστεί και στο Instagram, ενώ και το YouTube (που ανήκει στη Google) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει τον αλγόριθμό του, ώστε να μη συστήνει πλέον στους χρήστες βίντεο που παραπληροφορούν για τα εμβόλια. Επίσης, η Amazon ήδη αφαίρεσε αρκετά αντιεμβολιαστικά βίντεο από την υπηρεσία streaming που διαθέτει.

Το Facebook αρωγός στην εξάπλωση της αρνητικής προπαγάνδας

Τα νέα μέτρα του Facebook κατά των anti-vaxxers έρχονται στον απόηχο πρόσφατων ερευνών, που καταδεικνύουν τον καίριο ρόλο που παίζουν τα social media στην διαδικτυακή προπαγάνδα του κινήματος κατά του εμβολιασμού. Η viral εξάπλωση της συγκεκριμένης προπαγάνδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «αντανακλά» την πραγματική εξάπλωση ασθενειών όπως η ιλαρά (και άλλες αρρώστιες που είχαν σχεδόν εκλείψει τα περασμένα χρόνια) στις σύγχρονες κοινωνίες, ως αποτέλεσμα της δράσης αυτών των ομάδων.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την 1η Φεβρουαρίου, ο Guardian αποκάλυψε ότι, αν πατήσει κανείς «vaccination» (εμβολιασμός) στην αναζήτηση του Facebook, τα 12 κορυφαία αποτελέσματα αφορούν ομάδες και σελίδες που τάσσονται κατά των εμβολίων σε παιδιά, παραθέτοντας ψεύτικα στοιχεία για ψεύτικους κινδύνους και θεωρίες συνωμοσίας. Με αφορμή αυτό το ρεπορτάζ, ο βουλευτής των Δημοκρατικών Άνταμ Σιφ έγραψε μια επιστολή στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζητώντας του να λάβει μέτρα κατά των anti-vaxxers, έκκληση που τελικά φαίνεται πως εισακούστηκε από τον «Mr. Facebook».
infokids.gr

Loading...

One thought on “To Facebook «κόβει» τους αντιεμβολιαστές

 1. Να τα γραφεις και αυτα says:

  https://www.news.com.au/lifestyle/health/health-problems/adult-son-of-antivaxxers-furious-after-contracting-measlesaccinated-him/news-story/a8a9daa5d768d9eacde354f4e3d55577
  Ο γιος των αντικαθερομένων έχει ζητήσει από τους γονείς σήμερα να μην έχουν «δικαιολογία» για το γεγονός ότι δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, όταν έγινε σοβαρά άρρωστος όταν υπέστη ασθένεια στην ηλικία των 30 ετών.

  Ο Joshua Nerius, από το Σικάγο, Ιλλινόις, δεν είχε ιδέα ότι δεν εμβολιάστηκε μέχρι να κατέβει με την εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια το 2016.

  Ο υπεύθυνος του προϊόντος λογισμικού είπε στο CNN ότι πήγε να δει έναν γιατρό για να πάρει μερικά αντιβιοτικά μετά από ανάπτυξη εξανθήματος και υψηλό πυρετό.

  Αλλά ο κ. Nerius συνέχισε να γίνεται όλο και πιο άρρωστος, και μόνο όταν πήγε στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης ανακάλυψε ότι είχε ιλαρά.

  Όταν ο γιατρός επεσήμανε ότι είχε όλα τα συμπτώματα της ιλαράς, ο κ. Nerius έστειλε στη μαμά του ένα κείμενο που ρώτησε αν είχε εμβολιαστεί.

  Έστειλε πίσω ένα emoji με αντίχειρα.

  Είπε στο CNN ότι η ασθένεια που μπορεί να αποφευχθεί έχει καταστρέψει το σώμα του για μήνες και έλαβε «σοβαρό φόρο» γι ‘αυτόν.

  Αυτός έγινε τόσο αδύναμος ότι δεν μπορούσε να περπατήσει μόνος του και έχασε πάνω από 11 κιλά.

  Ο κ. Nerius ήρθε στην τρομακτική διαπίστωση του πόσο εύκολα θα μπορούσε να εξαπλωθεί η ιλαρά όταν συνειδητοποίησε πού μολύνθηκε.

  Πήγε στην αποφοίτηση της αδελφής του στο Κολλέγιο Επιχειρήσεων του Βόρειου Ιλλινόις και ένας από τους παρευρισκόμενους, εκτός των ΗΠΑ, μολύνθηκε από την ασθένεια.

  «Δεν είχα αλληλεπιδράσει με κανέναν στην αποφοίτησή μου εκτός από τη δική μου οικογένεια, έτσι ήταν κυριολεκτικά μόνο εγώ περπατώντας από κάποιον», είπε.

  Η ιλαρά μπορεί να εξαπλωθεί μόνο με την αναπνοή του ιού που έχει μολυνθεί ή φτάσει στον αέρα από ένα μολυσματικό άτομο. Η ιλαρά μπορεί να συρρικνωθεί μόνο αν βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με κάποιον που πάσχει από τη νόσο.

  Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, κόπωση, βήχα, ρινική καταρροή, ερεθισμένα κόκκινα μάτια και εξάνθημα.

  Το ένα τρίτο των ανθρώπων που λαμβάνουν ιλαρά αντιμετωπίζουν επιπλοκές όπως οι μολύνσεις των αυτιών, η διάρροια και η πνευμονία.

  Οι άνθρωποι μπορεί να είναι μολυσματικοί ακόμη και πριν ξεκινήσουν τα συμπτώματά τους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν καν ότι θέτουν άλλους σε κίνδυνο.

  Είπε ότι οι γονείς αυτές τις μέρες δεν είχαν καμία δικαιολογία για να μην εμβολιαστούν.

  Ο κ. Nerius είπε ότι η σκέψη ότι θα μπορούσε να έχει μολύνει άγρια ​​αμέτρητους άλλους ανθρώπους τον φοβόταν.

  Την ημέρα που ακολούθησε την αποφοίτησή του, παρακολούθησε μια τεχνολογική σύμβαση στο Λας Βέγκας.

  Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι στην εκδήλωση, αλλά σε εκείνο το σημείο, δεν είχε ιδέα ότι είχε μολυνθεί.

  «Ήμουν χειραψία με εκατοντάδες ανθρώπους την ημέρα. Δεν ήμουν μεταδοτικός ακόμα, αλλά είναι απογοητευτικό να σκεφτόμαστε αν η χρονική στιγμή ήταν λίγο διαφορετική, πόσοι άνθρωποι θα μπορούσα να μολυνθώ «, είπε.

  Παρά την τρομακτική δοκιμασία, ο κ. Nerius λέει ότι δεν κατηγορεί τους γονείς του για τον μη εμβολιασμό του.

  Είχαν εμπιστοσύνη στην εναλλακτική ιατρική στη δεκαετία του 1980 και είπε ότι δεν είχαν το διαδίκτυο για να μπορέσουν να ελέγξουν τα ψέματα που τους είπαν.

  Αλλά είπε ότι σήμερα δεν υπήρχαν δικαιολογίες για τους αντικαταθλιπτικούς, όπως είχε αποδειχθεί ξανά και ξανά πόσο επικίνδυνος δεν θα μπορούσε να είναι ο εμβολιασμός.

  «Η επιστήμη για αυτό έχει διευθετηθεί. Έχει λυθεί. Όταν κοιτάω πού βρισκόμαστε σήμερα, με ανθρώπους που αποφασίζουν εσκεμμένα να αγνοήσουν τα γεγονότα, πραγματικά με ενοχλεί », είπε.

  «Απλά δεν καταλαβαίνω τη νοοτροπία των ανθρώπων που θέλουν να διαδώσουν το φόβο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *