13:07 - 18/05/2019

Το αντηλιακό μπαίνει στο αίμα μετά από μία ημέρα χρήσης

Στο αίμα περνούν υψηλές συγκεντρώσεις χημικών από τα αντηλιακά μετά από μια μόλις ημέρα χρήσης, όπως υποστηρίζει πιλοτική έρευνα που διενεργήθηκε από το Center for Drug Evaluation & Research, ενός παρακλαδιού του Food and Drug Administration (FDA) των ΗΠΑ.

Η έρευνα, σύμφωνα με το CNNi, έδειξε πως η περιεκτικότητα του αίματος σε κάποια συγκεκριμένα χημικά αυξανόταν όλο και περισσότερο με την καθημερινή χρήση των αντηλιακών και αυτά (σ.σ. τα χημικά) έμεναν στο σώμα για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την χρήση του προϊόντος.

Τα τέσσερα χημικά που μελετήθηκαν από τους επιστήμονες ήταν τα:
αβοβενζόνη
οξυβενζόνη
εκαμσούλη
οκτοκρυλένιο
Είναι στη λίστα των 12 χημικών που η FDA συνέστησε στις εταιρίες αντηλιακών να ελέγχουν πριν θεωρήσουν τα προϊόντα τους ασφαλή.

Ωστόσο, είναι αυτός ο λόγος για να μη φοράει κανείς αντιηλιακό; Φυσικά και όχι, απαντούν οι ειδικοί.

«Πρέπει να γίνουν μελέτες για να εξακριβωθεί το κατά πόσο προκύπτουν πράγματι επιπτώσεις από την απορρόφηση (σ.σ. από το σώμα) συγκεκριμένων υλικών», σημείωσε ο Dr. David Leffell, δερματολόγος της Ιατρικής Σχολής του Yale και εκπρόσωπος Τύπου του American Academy of Dermatology. Όπως συμπλήρωσε, μέχρι να εξακριβωθεί αυτό, ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή στην αντηλιακή του προστασία.

«Ο ήλιος είναι ο πραγματικός εχθρός εδώ», είπε ο Scott Faber, υποδιευθυντής του Environmental Working Group (EWG), μίας συμβουλευτικής ομάδας που δημοσιεύει κάθε χρόνο έναν ετήσιο οδηγό σχετικά με τα αντηλιακά.

«Δεν είναι νέο το ότι τα πράγματα που βάζεις στο δέρμα σου απορροφούνται από το σώμα», σημείωσε και συνέχισε: «Αυτή η έρευνα αποτελεί απλά έναν τρόπο για να δείξει η FDA τις εταιρείες πως πρέπει να εξετάζουν αν η απορρόφηση των χημικών (σ.σ. που έχουν τα αντηλιακά τους) αποτελεί κίνδυνο για την υγεία».

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ. Η διαχρονική δαιμονοποίηση τού Ήλιου και τής ηλιοθεραπείας από τα κέντρα εξουσίας τού πλανήτη μας.

Πώς διενεργήθηκε η έρευνα

Στην έρευνα της FDA συμμετείχαν 24 εθελοντές, στους οποίους ανατέθηκε – τυχαία – να χρησιμοποιήσουν αντηλιακά σε μορφή σπρέι ή κρέμας, τα οποία περιείχαν τα παραπάνω χημικά στοιχεία. Κάθε αντηλιακό περιείχε ένα.

Τους ζητήθηκε να βάζουν το προϊόν στο 75% του σώματός τους, τέσσερις φορές την ημέρα για συνολικά τέσσερις ημέρες. Οι ερευνητές σε περίοδο επτά ημερών (μεταξύ αυτών και οι μέρες που χρησιμοποιούσαν το προϊόν), συνέλλεξαν 30 δείγματα αίματος από κάθε εθελοντή.

Μέχρι το τέλος της πρώτης ημέρας, πέντε από τα έξι άτομα που χρησιμοποιούσαν αντηλιακό το οποίο περιείχε εκαμσούλη είχαν στον οργανισμό τους σημαντική ποσότητα του χημικού. Όσο για τα άλλα τρία στοιχεία (αβοβενζόνη, οξυβενζόνη και οκτοκρυλένιο), άρχισαν να εμφανίζονται σε ποσότητες μετά την πρώτη ημέρα.

«Παρατηρώντας τα αποτελέσματα, ξεχώριζε κάτι σχετικά με την οξυβενζόνη», δήλωσε ο David Andrews, επιστήμονας του EWG.

«Η οξυβενζόνη απορροφήθηκε από το σώμα σε περίπου 50 έως 100 φορές υψηλότερη συγκέντρωση σε σχέση με τις άλλες τρεις χημικές ουσίες που εξετάστηκαν», εξήγησε.

Από έρευνα του 2008 και ύστερα, το εν λόγω χημικό έχει συνδεθεί με μειωμένη τεστοστερόνη σε αγόρια στην εφηβεία, ορμονικές αλλαγές σε άντρες και επιπλοκές σε εγκυμοσύνες και γέννες.

Από τα τέσσερα χημικά, η οξυβενζόνη είναι το ποιο συχνό στοιχείο που συναντάται σε αλλεργίες.

Ελβετική έρευνα εντόπισε τα τέσσερα στοιχεία στο 85% των δειγμάτων μητρικού γάλακτος που εξέτασε, δημιουργώντας ανησυχία για τους κινδύνους που ίσως διατρέχουν τα βρέφη.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Χαβάη έχουν απαγορευτεί τα αντηλιακά που περιέχουν οξυβενζόνη και οκτινοξικό, γιατί έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους υφάλους και τη ζωή που αυτοί φιλοξενούν.

Sunscreen enters bloodstream after just one day of use, study says, by Sandee LaMotte, CNN.

Πηγή: cnn.gr

Τοξικά Συστατικά στα Καλλυντικά που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε!

Loading...

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. η οποιαδήποτε φαρμακο σε μορφή κρέμας περνάει στο αίμα μέσα σε λίγα λεπτά, σαν παιδί θυμάμαι όταν μου βάζανε αντιηλιακό μέσα σε λίγα λεπτά είχα την επιγευση του στο στόμα. το καλύτερο αντηλιακο είναι απο ύφασμα

  2. Κοκκινιστό με ρύζι 05/18/2019 @ Μάιος 18, 2019 2:23 μμ

    Titanium dioxide

  3. Ολα για το καλο μας 05/18/2019 @ Μάιος 18, 2019 6:17 μμ

    Εδω γεννιουνται εμβρυα που εχουν τεφλον στο αιμα τους ..ΤΟ ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ ..ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΝ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*