Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:57 - 12/04/2017

Τι είναι ΑΥΤΑ τα σύμβολα στα πλαστικά – Ποια να αποφεύγετε

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τι είναι ΑΥΤΑ τα σύμβολα στα πλαστικά – Ποια να αποφεύγετε

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί και τα σύμβολα επάνω στα πλαστικά δοχεία; Γνωρίζατε ότι, αν και η χρήση όλων των πλαστικών θα πρέπει να περιορίζεται στο μέτρο του δυνατού, μερικά είναι πιο ασφαλή από άλλα;

Ήρθε η ώρα να μάθετε κάποια πράγματα για τα διάφορα πλαστικά που χρησιμοποιείτε σε ποτά και τροφές κάθε μέρα και τι αντίκτυπο έχουν όχι μόνο για εσάς, αλλά και για το περιβάλλον.

Κάθε πλαστικό δοχείο ή μπουκάλι έχει ένα σύμβολο ανακύκλωσης. Το σύμβολο αυτό είναι ένας αριθμός από το 1 έως το 7, μέσα σε ένα τρίγωνο. Αυτά τα σύμβολα προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο πλαστικό, το πόσο πιθανό είναι το συγκεκριμένο πλαστικό να βγάλει κάποιες από αυτές τις ουσίες στο περιεχόμενό του (δηλαδή στις τροφές και στα ποτά που περιέχει), το κατά πόσο είναι βιοδιασπώμενο πλαστικό και, τελικά, πόσο ασφαλές είναι για την υγεία σας.

Σε γενικές γραμμές, στα πλαστικά δοχεία, θα πρέπει να αποφεύγετε δύο χημικά: την δισφαινόλη-Α και τις φθαλικές ενώσεις. Και οι δύο αυτές χημικές ουσίες παρεμβαίνουν στην ορμονική λειτουργία του οργανισμού. Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει τις επιβλαβείς επιπτώσεις της δισφαινόλης-Α. Οι φθαλικές ενώσεις γενικά θεωρούνται πιο ασφαλείς, συγκριτικά με τη δισφαινόλη-Α. Παρόλα αυτά, είναι σώφρον να τις αποφεύγετε και τις δύο. Το αν ένα πλαστικό δοχείο περιέχει δισφαινόλη-Α, ή φθαλικές ενώσεις, εξαρτάται από τον τύπο του. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τον τύπο του πλαστικού σε ένα δοχείο κοιτάζοντας τον κωδικό ανακύκλωσης, ο οποίος πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά επάνω στο δοχείο (συνήθως στην βάση του).

Symbols for recycling of plastic on white background

Ποια πλαστικά τάπερ και μπουκάλια είναι επικίνδυνα και ποια ασφαλή για την υγεία σας

Τύπος 1: Τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο – Μην το επαναχρησιμοποιείτε

Συνήθως θα το βρείτε σε μπουκάλια για νερό, για χυμούς, για σάλτσες σαλάτας, για φυτικά έλαια και για στοματικό διάλυμα. Το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο είναι ελαφρύ, καθαρό και λείο. Κατασκευάζεται με σκοπό για μία μόνο χρήση. Αν και δεν περιέχει δισφαινόλη-Α, ή φθαλικές ενώσεις, περιέχει αντιμόνιο, μια πιθανή καρκινογόνα ουσία για τον άνθρωπο. Επίσης, επιβλαβή βακτήρια μπορεί να “γαντζωθούν” και να αναπτυχθούν επάνω σε αυτό, καθώς το χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά. Τα δοχεία από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο έχουν το σύμβολο “PET” πάνω τους.

Τύπος 2: Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας – Ασφαλές

Είναι ένα σχετικά άκαμπτο πλαστικό που θα το βρείτε συνήθως σε πλαστικά δοχεία για γάλα, για απορρυπαντικά, σε τσάντες για την κατάψυξη και σε πλαστικές σακούλες τροφίμων. Τα πλαστικά αυτά δεν περιέχουν δισφαινόλη-Α, ούτε φθαλικές ενώσεις. Δεν είναι γνωστό αν περιέχουν άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Τα δοχεία πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας έχουν το σύμβολο “HDPE” σε αυτά.

Τύπος 3: Πολυβινυλοχλωρίδιο – Επικίνδυνο (περιέχει φθαλικές ενώσεις)

Το πολυβινυλοχλωρίδιο περιέχει φθαλικές ενώσεις που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αναπαραγωγής στον άνθρωπο. Αυτός ο τύπος πλαστικού μπορεί να είναι διαυγής και εύκαμπτος, αλλά και πιο σκούρος και άκαμπτος. Πλαστικά δοχεία τροφίμων, που συνήθως κατασκευάζονται με πολυβινυλοχλωρίδιο, είναι τα μπουκάλια για χυμούς φρούτων, για μαγειρικό λάδι και για τις διαυγείς/διάφανες πλαστικές συσκευασίες τροφίμων. Τα πλαστικά δοχεία με πολυβινυλοχλωρίδιο έχουν το σύμβολο “V” επάνω τους.

Τύπος 4: Πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας – Ασφαλές

Θα το βρείτε συνήθως σε συσκευασίες για κατεψυγμένα τρόφιμα σε μπουκάλια που συμπιέζονται επειδή είναι εύκαμπτο και ανθεκτικό σε διαλύτες. Δεν περιέχει καμία από τις γνωστές επιβλαβείς χημικές ουσίες. Τα πλαστικά δοχεία πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας έχουν το σύμβολο “LDPE” επάνω τους.

Τύπος 5: Πολυπροπυλένιο – Ασφαλές

Τα δοχεία πολυπροπυλενίου δεν εκλύουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στα τρόφιμα ή τα υγρά που αποθηκεύονται μέσα σε αυτά. Αυτά τα πλαστικά θα τα βρείτε συνήθως σε συσκευασίες για γιαούρτι, για φάρμακα και για κέτσαπ, μουστάρδα κλπ. Είναι εύκαμπτο, σκληρό και ημιδιαφανές πλαστικό και έχει υψηλή αντοχή σε διαλύτες. Τα δοχεία πολυπροπυλενίου έχουν το σύμβολο “PP” επάνω τους.

Τύπος 7: Πολυανθρακικό – Επικίνδυνο

Θα πρέπει να αποφεύγετε τα πλαστικά δοχεία με αυτή την ουσία, διότι ενδέχεται να περιέχουν δισφαινόλη-Α, η οποία εκλύεται σταδιακά στα περιεχόμενά τους. Αυτά τα πλαστικά έχουν συχνά το σύμβολο “Υ”, ή και την αναγραφή “Other” επάνω τους. Θα τα βρείτε σε μεγάλα μπουκάλια για νερό ψυγείου, σε σκληρά, επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια για νερό και σε πλαστικές κούπες καφέ. Οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πολυανθρακικό για αυτά τα προϊόντα, επειδή είναι σχεδόν αδύνατο να θρυμματιστεί.

http://naturalsociety.com

http://www.livestrong.com

iatropedia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*