Διαφημίσεις

Από: Μαρία Πέππα

Ο θυμός είτε απωθημένος και ανέκφραστος από κάποιους ανθρώπους, είτε εκτός ελέγχου από κάποιους άλλους, μπορεί να γίνει ένα τρομακτικό και πολύ καταστροφικό συναίσθημα με ανυπολόγιστες συνέπειες όπως αναφέρεται και στο προηγούμενο άρθρο με τον τίτλο Πώς να Διαχειριστείτε τον Θυμό σας (1).

Μπορεί να οδηγήσει σε κακές επιλογές, σε κατεστραμμένες σχέσεις, ακόμη και σε ωμή βία.
Τι συμβαίνει πραγματικά στον εγκέφαλο και στο σώμα όταν ενεργοποιείται ο θυμός ? Ας εξετάσουμε λοιπόν πως ο θυμός επηρεάζει το σώμα και τον εγκέφαλο …

Πριν να το καταλάβουμε, η πρώτη σπίθα θυμού ενεργοποιεί την αμυγδαλή.

oi-piges-tou-thymoy

Στην συνέχεια η αμυγδαλή είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το σύστημα απόκρισης του stress (2) στον εγκέφαλο και στο σώμα.

Οι επιστήμονες ονόμασαν αυτό το σύστημα απόκρισης ¨άξονα HPA¨ (Ηypothalamus, Pituitary gland, Adrenal glands), επειδή αποτελείται από τον υποθάλαμο, την υπόφυση και τους αδένες των επινεφριδίων.
Σε αυτό το σύστημα μια αλυσιδωτή αντίδραση ορμονών προετοιμάζει το σώμα για να ανταποκριθεί στους στρεσογόνους παράγοντες όπως ο θυμός.

Τρόπος λειτουργίας του συστήματος …

thymos-amygdali-ypofysi

Οι αδένες των επινεφριδίων με την σειρά τους εκκρίνουν τις ορμόνες του stress όπως η κορτιζόλη, η αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη.

ormones-tou-stress

Όταν παράγονται αυτές οι ορμόνες, οι αρνητικές επιπτώσεις τους στους νευρώνες και τα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος είναι τέτοιες που κανένας δεν θα πρέπει να τις αγνοήσει.
Η συνέχεια σε επόμενο άρθρο …

Πηγή: ifbm.us

Μαρία Πέππα
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια – Stress Coach

hypnotherapy4u.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από maria peppa

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια & Stress Management Coach. Η κατανόηση της λειτουργίας του Νου, η Διευρυμένη Αντίληψη & Συνειδητότητα, η Εξερεύνηση του Αγνώστου, είναι ο Κόσμος που με Μαγεύει ... Μάλλον κι εσένα, για να είσαι Μαζί μου Εδώ ... Σε καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο εξερεύνησης πέρα από το Γνωστό που τόσο απλόχερα το Κατοχικά Νέα σου προσφέρει … καθώς κ Κοντά μου ... Μείνετε συντονισμένοι ... Καλή Δύναμη σε Όλους μας ... Αποδοχή & Αγάπη για τον Εαυτό κι αυτό που τον Περιβάλλει ...

4 σχόλια στο “Πως ο Θυμός Επηρεάζει το Σώμα και τον Εγκέφαλο …”
  1. Ααχχ η ζωή είναι πολύ μικρή για τέτοια.Αγαπη,μπας και σώσουμε κανα κομμάτι από την ψυχή μας.
    Παρεμπιπτόντως,αυτό με τον κροουλυ δεν καταλαβα ποτέ,έπρεπε λέει να μαθει να αγαπάει ολοκληρωτικά για να μπορέσει να γίνει ο μπινες που έγινε.Κανένας σατανιστης να μάς διαφωτίσει?Επίσης,οι ιλλουμινατοι πως μετράνε τους βαθμούς,με λουμεν ανα βατ?

  2. Bλακείες ξεγυρισμένες γράφει η “Κλινική Υπνοθεραπεύτρια”.
    Ο θυμός πυροδοτεί την μαχητικότητα/αγωνιστικότητα του οργανισμού και είναι άκρως απαραίτητος μηχανισμός, γιά την επιβίωση των ατόμων, των ειδών και των κοινωνιών. Αλλά, στην κοινωνία των ζόμπι, όπου όταν σου την πέφτουν εσύ “πρέπει να κάνεις πως κοιμάσαι”, προσπαθούν να μας πείσουν πως το σώμα είναι τόσο ηλίθιο, ώστε να παράγει ορμόνες που έχουν “αρνητικές επιπτώσεις στους νευρώνες και τα κύτταρα”!!!

    Όχι κυριούλα μου. Αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία δημιουργούνται από την ασταμάτητη παραγωγή ορμονών θυμού, όταν ο άνθρωπος είναι συνέχεια και υπόγεια θυμωμένος, επειδή “κάποιοι” φροντίζουν να ενοχοποιήσουν τον θυμό και να φράξουν όλες τις διόδους υγιούς και αποτελεσματικής έκφρασής του.
    “Κοιμήηησου, χαλλλάααρωσε… δεν είναι ιν και σικ και πολίτικαλ κορέκτ να είσαι τσαντίλας και οργισμένος… πρέπει να είσαι κουουουλλλ…. όταν σε πηδάνε να είσαι αποστασιοποιημένος και να μην γίνεσαι γραφικός, αγροίκος, αγριοδυτικός καμπόυς και ταλιμπάν.”

    Ρε άι σιχτίρ, που θα ρωτήσουμε τους “ειδικούς” για να θυμώσουμε.
    ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ!!!

    ,

  3. Ο θυμός είναι αυτό που σε αποτρέπει απ’ το να γίνεις χέστης, κότα και ραγιάς.
    Αρκεί να θυμώνεις με τον ενδεδειγμένο τρόπο, στην ενδεδειγμένη ένταση, την σωστή στιγμή και κυρίως με τον ενδεδειγμένο ΣΤΟΧΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek