Ποιες περιοχές της Ελλάδας μπαίνουν σε καραντίνα λόγω ελονοσίας

Δυο νέα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης ελονοσίας, έχουν προκαλέσει προβληματισμό και αναστάτωση στις υγειονομικές αρχές – Στα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης έρχονται να προστεθούν -μέχρι στιγμής- ακόμη 6, τα οποία είναι εισαγόμενα, δηλαδή αφορούν ασθενείς, οι οποίοι προσβλήθηκαν από την νόσο σε χώρα του εξωτερικού. Μάλιστα 4 από τους ασθενείς είναι μετανάστες που προέρχονται από χώρες που ενδημεί η ελονοσία (τρεις από περιοχές της Ινδικής χερσονήσου και ένας από χώρα της Αφρικής).

Η «Ομάδα Εργασίας» του ΚΕΕΛΠΝΟ λαμβάνοντας υπόψιν τα πρωτοκόλλα ασφαλείας, χαρακτήρισε ως επηρεαζόμενες από την νόσο τις εξής περιοχές που ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Βουπρασίας, του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης:

Θανασουλαίικα Μανωλάδα Μεγάλο Πεύκο Μπρίνια

Σε συναγερμό όμως παραμένουν και οι οικισμοί και οι κοινότητες που συνδέονται με τα 6 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης ελονοσίας που εντοπίστηκαν πέρυσι.

Συγκεκριμένα περιοχές που βρίσκονται:

στη δημοτική ενότητα Λαρίσου , Δήμου δυτικής Αχαΐας στη δημοτική ενότητα Μόβρης, Δήμου δυτικής Αχαΐας στη δημοτική ενότητα Βουπρασίας, Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στη δημοτική ενότητα Κορώνειας, Δήμου Λαγκαδά στη δημοτική ενότητα Χορτιάτη , Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στη δημοτική ενότητα Μακρυχωρίου, Δήμου Τεμπών στη δημοτική ενότητα Αμπελακίων, Δήμου Τεμπών στη δημοτική ενότητα Γόννων, Δήμου Τεμπών όλοι οι οικισμοί και κοινότητες του Δήμου Σκιάθου


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις περιοχές που εμφανίζεται ακόμη και ένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης ακολουθείται πολύ αυστηρό πρωτόκολλο για την ασφάλεια αίματος.

Ποιες περιοχές της Ελλάδας μπαίνουν σε καραντίνα λόγω ελονοσίας - Εικόνα0 Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αποκλείεται από την αιμοδοσία όλος ο πληθυσμός σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων από τον χώρο που εκτιμάται ότι έγινε η μετάδοση.

pentapostagma

Loading...

2 thoughts on “Ποιες περιοχές της Ελλάδας μπαίνουν σε καραντίνα λόγω ελονοσίας

  1. ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ says:

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΩΛΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΕΙΟΙ ΟΙ ΤΩΝ ΜΚΟ ΑΠ’ΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ Ν’ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΨΩΦΟΛΟΓΑΝΕ !!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *