Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:16 - 18/11/2020

Ποια άρση lockdown τον Δεκέμβριο; Πως θα γίνει ο eμβολiασμός

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

https://youtu.be/CGXeW2ZRTvY



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με IOANNIS KATSIREAS
Μετά από 30 χρόνια περιπλανήσεις σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη και μετά από πολύ κούνημα του μυαλού μου αποφάσισα να ρίξω άγκυρα ξανά στην πόλη όπου μεγάλωσα. Από μικρός μου άρεσε η έρευνα το διάβασμα, ονειρευόμουνα έναν κόσμο καλύτερο όπου η τεχνολογία θα μας έκανε πιο εύκολη τη ζωή τελικά αυτό που συνειδητοποίησα μετά από πολλά χρόνια ήταν ότι όλα αυτά είναι η καταστροφή του ανθρώπου και της ελευθερίας του μέσω της τεχνολογίας. Αγαπώ τη ζωή γιατί είμαι ελεύθερος και μέσα από τα ταξίδια μου ένιωθα πραγματικά ελεύθερος και Παραμένω να νιώθω το ίδιο ελεύθερος όπως και παλιότερα. Ένα πράγμα μόνο με τρομάζει η απώλεια της ψυχής μου όλα τα υπόλοιπα δεν με τρομάζουν.

Σχόλια Αναγνωστών (10)

  1. Ευθύμιος Τσάμης-προεδρος ιατρικου συλλόγου Μαγνησίας
    Από τον συνάδελφο Kimon Kotronis
    Διαπιστώνω ότι όσο αυξάνεται η προοπτική ενός αποτελεσματικού εμβολίου τόσο αυξάνονται οι δισταγμοί πολλών φίλων και συμπολιτών σχετικά με το αν θα πρέπει να το λάβουν ή όχι. Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να προσπαθήσω να εξηγήσω κάποιους από τους λόγους που με κάνουν να έχω εμπιστοσύνη στη διαδικασία, ελπίζοντας ότι, ίσως, να βοηθήσω να μπουν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Να σημειώσω ότι προσπαθώ να απαντήσω σε λογικούς δισταγμούς και όχι σε ανοησίες τύπου “τσιπάκι Gates” και “συνομωσία των φαρμακευτικών”. Αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να απαντηθούν από συναδέλφους με την κατάλληλη εκπαίδευση.
    Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι “πώς γίνεται να βγάλουμε τόσο γρήγορα εμβόλιο, αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά”. Κατ’ αρχήν, το ερώτημα από μόνο του είναι άτοπο. Φυσικά και κάθε νέο εμβόλιο και φάρμακο που αναπτύσσεται, αναπτύσσεται γρηγορότερα από πριν. Αλίμονο αν η επιστήμη δεν κατάφερνε να επιταχύνει την πρόοδό της. Δε βλέπω κανέναν να είναι καχύποπτος στην αλματώδη βελτίωση των υπολογιστών ή των αυτοκινήτων. Φαντάζεστε να λέγαμε “αυτό το καινούριο αυτοκίνητο δεν το εμπιστεύομαι, το αναπτύξανε στο μισό χρόνο από ότι 20 χρόνια πριν¨.
    Παρόλα αυτά, ας δούμε μερικούς από τους παράγοντες που επιτρέπουν την επιταχυμένη διαδικασία.
    1. Είναι προτεραιότητα. Ο πιο απλός και ξεκάθαρος λόγος. Πάρα πολλές φαρμακευτικές, σε συνδυασμό με κράτη και οργανισμούς, κάνανε το εμβόλιο προτεραιότητα τους. Σταμάτησαν άλλα ερευνητικά προγράμματα και οι επιστήμονες έπεσαν με τα μούτρα στην ανάπτυξη του εμβολίου.
    2. Επενδύθηκαν πολλά χρήματα σε συνθήκες ρίσκου. Συνήθως, η ανάπτυξη νέου φαρμάκου ακολουθεί μια γραμμική πορεία με νεκρό χρόνο μεταξύ των σταδίων ώστε να οργανωθεί το επόμενο ενώ έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία το προηγούμενο. Στην ανάπτυξη των εμβολίων όλες οι φάσεις σχεδιάζονται παράλληλα και ακόμη και η παραγωγή έχει ξεκινήσει με κεφάλαια των εταιρειών που αναλαμβάνουν το ρίσκο να χάσουν τα χρήματά τους αν το εμβόλιο αποτύχει.
    3. Δε χρειάζονται “περιττές” διαδικασίες. Για να φτάσει ένα φάρμακο στην αγορά προηγείται μια χρονοβόρα διαδικασία καθορισμού της τιμής, δημιουργίας μαρκετινγκ πλαν, εκπαίδευσης ιατρών, διαπραγμάτευσης με ασφαλιστικά ταμεία για την κάλυψη του κόστους κλπ. Πέρα από τη διαπραγμάτευση για διάθεση σε συγκεκριμένες χώρες, καμία από τις υπόλοιπες διαδικασίες δεν απαιτείται εδώ.
    4. Διαθεσιμότητα ασθενών. Σημαντική παράμετρος καθυστέρησης στη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών είναι η εύρεση συμμετεχόντων. Οι λόγοι πολλοί, από έλλειψη κινήτρων και διαφήμισης μέχρι πραγματική έλλειψη ασθενών λόγω σπανιότητας της νόσου. Η φοβερή εξάπλωση της πανδημίας και η δημοσιότητα του προβλήματος δημιουργεί τεράστια δεξαμενή κατάλληλων και πρόθυμων εθελοντών. Για παράδειγμα, το 2016 μόνο 25,941 εθελοντές έλαβαν μέρος σε κλινικές δοκιμές παγκόσμια. Στις διάφορες δοκιμές εμβολίου, μέσα σε 6 μήνες έχουν ήδη λάβει μέρος εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές. Μόνο στο ΗΒ έχουν δηλώσει συμμετοχή 300,000 εθελοντές!
    5. Τεχνολογία. Σήμερα μπορούμε να χαρτογραφήσουμε το γονιδίωμα του ιού μέσα σε λίγες μέρες, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική μας και έχουμε στη διάθεσή μας πληθώρα vectors για να αναπτύξουμε γρήγορα το εμβόλιο που επιθυμούμε. Η δράση και τοξικότητα εμβολίων και φαρμάκων μπορεί να εξομοιωθεί και να προβλεφθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποιώντας μαθηματικά μοντέλα που μας δίνουν τη δυνατότητα να αποφύγουμε την κατασπατάληση πόρων σε τοξικά ή αναποτελεσματικά σκευάσματα.
    6. (Σχετικά) εύκολος στόχος. Οι κορονοϊοί μας είναι αρκετά γνώριμοι και η δομή και τρόπος του συγκεκριμένου, ευτυχώς, είναι σχετικά ευάλωτοι σε καθιερωμένες μεθόδους δημιουργίας εμβολίων. Ο ιός HIV, για παράδειγμα, επιτίθεται απευθείας στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθιστώντας τη δημιουργία εμβολίου πρακτικά αδύνατη (με τις μέχρι τώρα γνώσεις μας). Ο SARS-CoV-2 ευτυχώς δρα διαφορετικά.
    7. Κυλιόμενη αναθεώρηση. Πολλές από τις προχωρημένες μελέτες έχουν τεθεί σε πρόγραμμα κυλιόμενης ανασκόπησης (rolling review) από τις ρυθμιστικές αρχές. Με τη μέθοδο αυτή, τα δεδομένα των κλινικών μελετών εξετάζονται συνεχώς όσο γίνονται διαθέσιμα από τις εταιρείες. Η συνηθισμένη μέθοδος έγκρισης απαιτεί την υποβολή του φακέλου με όλα τα στοιχεία (χιλιάδες σελίδες), εφάπαξ και την επακόλουθη μελέτη του, η οποία δεν είναι ασυνήθιστο να διαρκέσει 2-3 χρόνια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κυλιόμενη ανασκόπηση αλλά και η διαθεσιμότητα πόρων από τις ρυθμιστικές αρχές στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου έγκρισης.
    Φυσικά και δεν μπορώ να γνωρίζω τις λεπτομέρειες κάθε κλινικής μελέτης, αλλά αυτό που μπορώ να δω είναι πολλοί λόγοι οι οποίοι να εξηγούν επαρκώς το συμπιεσμένο χρονοδιάγραμμα. Έχω επίσης απόλυτη εμπιστοσύνη στο FDA και στο EMA οι οποίοι έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δρουν ανεξάρτητα και ότι δεν επηρεάζονται από την ισχύ φαρμακευτικών εταιρειών, μη διστάζοντας να απορρίψουν αιτήσεις κολοσσών για blockbuster φάρμακα.
    Τέλος, θα ήθελα να σπάσουμε το μύθο ότι οι φαρμακευτικές θα θησαυρίσουν από το εμβόλιο. Το πιθανότερο είναι ότι το εμβόλιο θα διατεθεί σε χαμηλή τιμή και ότι μετά από 1-2 χρόνια θα ενσωματωθεί στο ετήσιο εμβόλιο γρίπης. Αναλυτές εκτιμούν την παγκόσμια αγορά εμβολίου SARS-CoV-2 σε, περίπου $10 δις το 2021 μειούμενη στα $6.8 δις το 2023. Είναι λίγο αφελές να πιστεύουμε ότι εταιρείες με μεγάλα portfolios καρδιολογικών, αντιδιαβητικών, αντικαρκινικών, νευρολογικών και άλλων φαρμάκων θα δουν μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματά τους από ένα εμβόλιο που θα πωλείται με ελάχιστο κέρδος και θα αφορά τον παγκόσμιο πληθυσμό για λίγα χρόνια μόνο. Θεωρώ ότι είναι περισσότερο ζήτημα γοήτρου, παρά ουσιαστικού οικονομικού οφέλους.
    Σε τελική ανάλυση, το ερώτημα που πρέπει ο καθένας μας να απαντήσει είναι αν εμπιστευόμαστε την επιστημονική κοινότητα και τα κράτη μας. Όσοι διατηρούν αμφιβολίες μπορούν να περιμένουν αλλά με τη συμφωνία ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν το κοινωνικό συμβόλαιο προστασίας των υπολοίπων, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις. Με τους υπόλοιπους τα λέμε στην ουρά ��

    Οι εμβολιοφοβικοι και τσιπακοφοβικοι κλπ που ψωνιζουν απο πρακτορες συμωμοσιολογιας, μήπως γνωριζουν τι θα πει RNA? Εδω καποιοι λενε οτι το n η το m σημαινει νανοτεχνολογία τσιπακίων…..ενώ πρόκειται για τμηματα του RNA (πολυπεπτιδια) τα οποια σχηματιζουν άλυσο και απαρτιζουν το DNA, Ειναι όμως αναγνωριστικα σήματα προς το αμυντικο σύστημα του οργανισμού μας, ωστε όταν εισβαλει ο ιός, να ξέρει πώς να τον αντιμετωπίσει…

    • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ..

    • γιωργος τιμπολης 11/18/2020 @ 9:15 ΜΜ

      εσυ που θα το κανεις θα πρεπει να συνεχησεις να κρατας τα μετρα.γιατι θα υπαρξουν ααυνηδητοι.

    • Σφαλιάρας 11/18/2020 @ 10:31 ΜΜ

      Άσε τα παραμύθια ρε. Ο καθηγητής Ιωαννίδης είπε ότι δεν φτιάχτηκε ποτέ εμβόλιο για κορονωϊό και θα το φτιάξουν τώρα σε πέντε μήνες για έναν ιό με θνητότητα 0,2%; Τα έσοδα των φαρμακευτικών από τα εμβόλια είχαν μειωθεί σημαντικά. Για αυτό έστησαν όλο το παιχνίδι με τον κορονοϊό. Τα τραυματισμένα από εμβόλια παιδιά στην Αμερική από αυτισμό τα γνωρίζεις; Αν όντως θες να ψάξεις δες το βίντεο https://www.brighteon.com/7776541b-8770-4cfe-8c1b-34e98b3fdbb8

      • γιωργος τιμπολης 11/18/2020 @ 11:21 ΜΜ

        ουτε μπιλι ουτε λιλι.δεν ακουω τιποτα. ειναι θεμα ελευθεριας.με το εμβολιο δωρο 3 μασκες. οποιος φοβαται παει και κοιμαται.

    • Κύριε Ευθύμιε, πολύ όμορφα όσα λέτε, αλλά υπάρχει ένα βασικό προόβλημα με τα νέα εμβόλια και δεν έχει να κάνει ούτε με συνομωσιολογίες, ούτε με παρερμηνεύσεις. Το πρόβλημα είναι το βάθος χρόνου στο οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων, όπως και κάθε φαρμάκου, ανακαλώντας τις χιλιάδες δικαστκές υποθέσεις όπου παρενέργειες φαινομενικά ασφαλών φαρμάκων και εμβολίων έχουν καταλήξει σε τεράστια πρόστιμα σε φαρμακευτικές εταιρείες και ανακλήσεις καταργήσεις σκευασμάτων από την αγορά. Οπότε αυτά που λέτε περί συντομότερου χρόνου ανάπτυξης που χρειάζονται τα νέα εμβόλια λόγω εξέλιξης της τεχνολογίας κλπ. είναι τουλάχιστον άκυρα για να μην πω αντιεπιστημονικά και παραπλανητικά. Και μια και αναφέρατε το παράδειγμα: “αυτό το καινούριο αυτοκίνητο δεν το εμπιστεύομαι, το αναπτύξανε στο μισό χρόνο από ότι 20 χρόνια πριν”, να σας υπενθιμίσω ότι όσο συντομότερα είναι τα τεστς οποιoυδήποτε υλικού-μηχανήματος-εξαρτήματος σε πραγματικές συνθήκες (in situ), τόσο στατιστικά μεγαλύτερη η πιθανότητα να παρουσιαστουν βλάβες ή αστοχίες υλικού μεσοπρόθεσμα-μακροπρόθεσμα. Βλέπε συνεχείς ανακλήσεις αυτοκινήτων, προϊόντων κλπ. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εμβόλια, φάρμακα και ανθρώπινες ζωές. Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους αντί να δαιμονοποιούμε όσους αισθάνονται ανασφάλεια με τα νέα εμβόλια και ακόμα και επιστήμονες διεθνούς κύρους που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Όταν δοκιμάζεις ένα νέο εμβόλιο για 6 μήνες, ό,τι παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και ποσοστά αποτελεσματικότητας έχεις, είναι για αυτούς τους 6 μήνες. Ότιδήποτε πέρα από αυτό το διάστημα είναι απλά βασισμένο σε θεωρητικά μοντέλα χωρίς προηγούμενα επαληθευμένα δεδομένα σε αυτή την περίπτωση και συνεπώς υπό σοβαρή αμφισβήτηση. Γι΄αυτό η σωστή διαδικασία ελέγχού εμβολίων απαιτεί αρκετά χρόνια δοκιμών με μεγάλο αριθμό εθελοντών. Δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε παλαιά τεχνολογία όπως εντελώς λάθος λέτε. Με τα νέα εμβόλια για τον κορωνοϊό, απλά υπάρχει τώρα μετάβαση από τα μακροχρόνια τεστς που κανονικά γίνονται πριν εγκριθεί το εκάστοτε εμβόλιο, σε δοκιμές στον τελικό πληθυσμό αφού έχει εγκριθεί και διανεμηθεί. Πιστεύω ότι καταλαβαίνετε τι σοβαρούς κινδύνους εγκυμονεί αυτό, εκτός και είστε 100% ότι όλα θα είναι τέλεια και δεν θα υπάρχει καμμία παρενέργεια. Σοβαρά και επιστημονικά μιλάμε τώρα, δεδομένου ότι υπάρχουν δημοσιευμένες παρενέργειες (κάποιες σοβαρές) των νέων εμβολίων, ακόμα και θάνατοι σε βραχυπρόθεσμες δοκιμές που έχουν γίνει; Όταν λοιπόν εμβολιαστούν εκατομμύρια-δισεκατομμύρια άνθρωποι, στατιστικά θα έχουμε (δυνητικά) τεράστιο αριθμό ασθενών με παρενέργειες και συμπτώματα σε βάθος χρόνου που ΔΕΝ φαίνονται σε λίγους μήνες δοκιμών. Οπότε να πάτε με το καλό να κάνετε το πειραματικό εμβόλιο, και αν σε 5-10 χρονάκια που θα έχουν ολοκληρωθεί οι πραγματικές in-situ δοκιμές, είστε ακόμα ζωντανός και υγιής, θα το σκεφτούμε και εμείς οι υπόλοιποι.

    • Μακελαρης 11/19/2020 @ 5:00 ΠΜ

      Αστο ψηλε… δεν πειθεις.

  2. καλέ μου φίλε γειά σου ….. ωραία τα λες σε παρακαλώ όμως να μου πεις γιατί καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν υπογράφει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει από το εμβόλιο… γιατί κανένας γιατρός δεν υπογράφει…. και για να σου πω και για τις μάσκες…. η μύτη μας που λες έχει κάποια ένζυμα που δεν επιτρέπουν στους ιούς και τα μικρόβια να εισχωρήσουν ( οπότε αναπνέουμε και εκπνέουμε μόνο από την μύτη) καθώς υπάρχει και το ΝΟ (μονοξείδιο του αζώτου) το οποίο παράγεται και δυναμώνει όταν αναπνέουμε σωστά. οι ιοί και τα μικρόβια υπάρχουν στην φύση για σκοτώνουν τους νεκρούς ιστούς και τα αποβάλλει ο οργανισμός με βλέννα πυρετό και ιδρώτα …. ένας ιός ή μικρόβιο μπορεί να παραμείνει στα πνευμόνια μας 120 ημέρες μέχρι να εκδηλωθεί μπορεί και όχι …. για να εκδηλωθεί θα πρέπει να μην έχω καλό ανοσοποιητικό το οποίο πέφτει από στρες κακή διατροφή και καθόλου άσκηση και πολλά άλλα …. πίσω που λες από αυτόν το ιό έχουν καταπατηθεί πολλά δικαιώματα με πτωχευτικούς νόμους, απλήρωτες υπερωρίες, απαγόρευση να αναπνέω οξυγόνο και να αναπνέω το CO2 που παράγω …. πάμε στο κομμάτι φάρμακα λοιπόν … πας στον γιατρό σου βρίσκει κάτι σου δίνει ένα φάρμακο… -κοιτάς ενδείξεις αντενδείξεις – οι αντενδείξεις περισσότερες από τις ενδείξεις- διαπιστώνεις ότι επίσης για να πάρεις αυτό το φάρμακο θα έπρεπε να σου κάνει και άλλες εξετάσεις στα νεφρά στο συκώτι στην καρδιά αλλά εσύ δεν τις έκανες ΠΟΤΕ ( τι ωραίοι επιστήμονες) λοιπόν η σοκολάτα αρέσει σε όλους σε παιδιά και σε μεγάλους αλλά σημασία έχει και ποιος είναι αυτός που σου την δίνει…. και επειδή εγώ βλέπω πολλούς ανήθικους που θέλουν να με σώσουν σε ενημερώνω ότι έχω αποδυναμώσει το ΧΑΠ μου με σωστό τρόπο αναπνοής και όχι επειδή ο γιατρός που πήγα ήθελε να μου δώσει κορτιζόνη …. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΛΈΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΩ ΔΗΛΗΤΉΡΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ……… ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΏ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΆΛΩ ΜΑΣΚΑ ….( ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΎΕΣΕ) ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ… ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ….

  3. Αποστόλης Κ. 11/18/2020 @ 6:28 ΜΜ

    Επειδή το συγκεκριμένο εμβόλιο το χρηματοδοτεί κατα βάση ο Gates δες αυτό το βιντεάκι και μετά σκέψου το πόσο ασφαλές είναι…

    https://www.brighteon.com/07cc6930-1326-40ad-a15d-0825bde37821

    Δεν με ενδιαφέρει καμία μελέτη, με ενδιαφέρουν οι απόψεις αυτού που δίνει το χρήμα για να γίνουν οι μελέτες.

  4. αν βγαλει ενα αξιολογο αντιβιρους μοορει να μειωσει τους χακερς στο 10-15%.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*