ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ: Φακελάκια με τσάι γεμάτο θανατηφόρα φυτοφάρμακα

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ: Φακελάκια με τσάι γεμάτο θανατηφόρα φυτοφάρμακα

Δημοφιλέστατα φακελάκια τσαγιού περιέχουν παράνομα ποσότητες θανατηφόρων φυτοφαρμάκων. Ποιες μάρκες να αποφύγετε πάση θυσία.

Τα φυτοφάρμακα είναι παντού. Σε παιδικές χαρές, χωράφια, δρόμους… τα ύποπτα για καρκινογενέσεις, τοξικά ζιζανιοκτόνα ψεκάζονται παντού. Είμαστε εκτεθειμένοι σ’ αυτά, χωρίς να το ξέρουμε, και φυσικά μπορεί ακόμη και να βρεθούν στα τρόφιμα που αγοράζουμε από το μανάβικο.

Βέβαια κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε κάθε επαφή με αυτά τα φυτοφάρμακα, από το πλύσιμο των προϊόντων μας προτού τα φάμε, μέχρι την επιλογή βιολογικών ή ντόπιων φρούτων και λαχανικών.

Και ενώ εμείς κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφεύγουμε την κατανάλωση αυτών των τοξικών φυτοφαρμάκων και όμως πάντα με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να εισχωρήσουν τελικά στα σπίτια μας.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα για αυτό περιλαμβάνει την ανακάλυψη των απίστευτα υψηλών επίπεδων φυτοφαρμάκων σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες τσαγιού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Lipton, Tetley και Twinings.
Φυτοφάρμακα σε φακελάκια τσάι

Το CBC News διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τα επίπεδα φυτοφαρμάκων σε φακελάκια τσαγιού των πιο μεγάλων εταιρειών τσαγιού. Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνονται:

Lipton (Pure Green Tea and Yellow Label Black Tea)
Tetley
Twinings
Red Rose
No Name
Uncle Lee’s Legends of China (Green Tea and Jasmine Green Tea)
King Cole
Χρησιμοποιώντας ένα διαπιστευμένο εργαστήριο, οι ερευνητές του CBC χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο δοκιμών (τεστ) που χρησιμοποιείται από την Εθνική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων για να ελέγξει τυχόν υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα αποξηραμένα φύλλα τσαγιού που περιέχονται στα φακελάκια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερα από τα μισά του συνόλου των τσαγιών που ελέγχθηκαν είχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων που ήταν πάνω από το νομικά αποδεκτό όριο.

Οκτώ από τα δέκα τσάγια που δοκιμάστηκαν περιείχαν επίσης πολλαπλές χημικές ουσίες, με μία από τις μάρκες τσαγιού να περιέχει πάνω από 22 διαφορετικά είδη φυτοφαρμάκων.

Μερικά από τα φυτοφάρμακα που ανακαλύφθηκαν στο τσάι, συμπεριλαμβανομένων των endosulfan και monocrotophos, είναι επί του παρόντος στο στάδιο της απαγόρευσής τους από διάφορες χώρες, λόγω των κινδύνων υγείας που ενέχει για τους εργαζόμενους, αλλά και την αρνητική επίδραση που έχουν στο περιβάλλον γενικότερα.

«Τροφή»: Η μόνη εταιρία που βρέθηκε χωρίς φυτοφάρμακα είναι η Red Rose. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς δεν χρησιμοποιώ τυποποιημένο τσάι.
Πραγματικά ΔΕΝ μπορώ να αντιληφθώ πως γίνεται να ζούμε στην Ελλάδα με τα, απίστευτων ιδιοτήτων, βότανά της και να καταφεύγουμε στην ευκολία των τυποποιημένων προϊόντων.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχω επισημάνει ότι συνήθως η ευκολία έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην ποιότητα των επιλογών μας, καθώς σε πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγεί σε υποτίμηση των προϊόντων που τελικά επιλέγουμε.

Ένα σωρό βοτανάδικα υπάρχουν πλέον, άσε που έχουν μπει με αξιώσεις, στο «παιχνίδι» και τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Και ξεχάστε επιτέλους τις λαϊκές, δεν είναι η καλλίτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε: Βότανα & μπαχαρικά: Ξέρετε να τα αγοράζετε;
Και τέλος, πάτε μία βόλτα σε ένα οποιοδήποτε βουνό ή εξοχή και ΜΑΖΕΨΤΕ αυτό που θέλετε, πάντα με ΠΡΟΣΟΧΉ βέβαια: Πώς ξεχωρίζουμε και μαζεύουμε τα βότανα που υπάρχουν γύρω μας

Και φυσικά, δεν θα πιάσω να ασχοληθώ εκτενώς (εδώ τουλάχιστον) με τα δηλητήρια τύπου Lipton ice tea..
Δηλαδή, ΈΛΕΟΣ, θέλει πολύ μυαλό να καταλάβετε ότι είναι ΤΙΓΚΑ στην ζάχαρη;

Ή μήπως ΔΕΝ γνωρίζετε τις συνέπειες της τόσο υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης που κουβαλάνε: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.
Ναι, ας μην είναι αναψυκτικό, έχει τις ίδιες ακριβώς συνέπειες, γιατί έχει τις ίδιες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΌΤΗΤΕΣ ΖΆΧΑΡΗΣ!!

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω αρχείο:

Tea Test Results by Marketplace

Η συνέχεια της έρευνας εδώ

thesecretrealtruth

18 thoughts on “ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ: Φακελάκια με τσάι γεμάτο θανατηφόρα φυτοφάρμακα

 1. ANEFIX says:

  Ωχ! Τι ήθελα τώρα και το διάβασα αυτό το άρθρο; Με βάλατε σε σκέψεις γαμώτο γιατί πίνω σε καθημερινή βάση τσάι Lipton με γεύσεις φρούτων. Θα το αλλάξω λοιπόν. Εκτός από καφέ, θα παίρνω τσάι τού βουνού, φασκόμηλο και χαμομηλάκι.
  0  0
  • ΜΑΚΕΔΩΝ says:

   ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΧΙ ΚΑΦΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΕΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ! ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ, ΟΧΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ! ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ! ΓΕΝΙΚΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΣΕΙΣ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
   0   0
   • ANEFIX says:

    Ε και τι θα τρώμε τότε ρε φίλε όταν το ένα είναι έτσι και το άλλο γιουβέτσι; Με τι θα τρεφόμαστε; Με αέρα; Και αυτό ακόμα αν γινόταν, θα έβγαινε μετά κάποιος άλλος και θα έλεγε “προσοχή, προσοχή! Μην τρώτε αέρα γιατί είναι μολυσμένος!”. Δεν πάνε στον διάολο όλα λέω εγώ, αφού θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε κάποια στιγμή…τι σε 20 χρόνια τι σε 25. Σιγά το πράγμα! Να ζήσουμε άρρωστοι για να πεθάνουμε υγιείς; Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. Δηλαδή προσέχω τι τρώω, αλλά αποφεύγω τις υπερβολές τού να μην τρώω δηλαδή τίποτα που δεν είναι παρασκευασμένο από μένα.
    0    0
    • ANEFIX says:

     Χριστιανοταλιμπάν είναι, δεν το κατάλαβες ακόμη; Αυτοί με έχουν μανία. Αλλά δεν την πέφτουν συστηματικά σε άλλους, εμένα προτιμούν γιατί είναι κομπλεξικά και φθονερά υποκείμενα. Οι πανίσχυρες προσωπικότητες έχουν τέτοιου είδους θέματα.
     0     0
   • ANEFIX says:

    Σε ψυχοπαθείς σαν εσένα τι να απαντήσει κανείς… Εσύ κάνεις dislike θεωρώντας ότι με έχεις μπροστά σου και με γρονθοκοπείς, αλλά αν βρισκόσουν μπροστά μου το κεφάλι σου δεν θα αναγνωριζόταν από κανέναν. Θα στο είχα κάνει κιμά νταή τής δεκάρας! Παλιό κομπλεξικέ που κρύβεσαι με την ανωνυμία πίσω από ένα πληκτρολόγιο και απειλείς χωρίς λόγο.
    0    0
 2. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Παλιο αλλα ,καλο και ενημερωτικο αρθρο,ANEFIX..μονο πιστοποιημεν βιολογικα τσαι και βαλε μεσα και ιπποφαες σε φακελλακι η βραζε τους καρπους,ιδανικο ροφημα για καπνιστες και λιπαροφαγους,αντα μπρε ! σας θελω ευκινητους !
  0  0
 3. ΜΥΣΤΗΣ says:

  Βρε παιδιά μην πίνετε τσάι από μεγάλες εταιρείες που πουλιέται σε φακελάκια. Αν σας αρέσει το τσάι να το αγοράζετε σε συσκευασία φύλλων του τσαγιού που δεν έχουν μπει σε φακελάκια. Και το τσάι που αγοράζετε προτιμότερο να είναι βιολογικής παραγωγής, να μην έχει ψεκαστεί δηλαδή με φυτοφάρμακα και να μην περιέχει άλλες χημικές ή χρωστικς ουσίες. Επισκεφτήτε κανένα βιολογικό παντοπωλείο/σούπερ-μαρκετ και αγοράστε από εκεί. Και πάλι αν δεν βρείτε μπορείτε να παραγγείλετε και από το διαδύκτιο. Να ξέρετε ότι στα φακελλάκια βάζουν τα κατακάθια από τα φύλλα του τσαγιού, ότι έχει μείνει δηλαδή μετά που έχουν συσκευάσει τα φύλλα σε κουτιά. Επίσης στα φακελάκια βάζουν και άλλες ουσίες, ιδίως όταν το τσάι δεν είναι βιολογικής παραγωγής όπως είπαμε και πιο πάνω. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες μάρκες τσαγιού όπου το τσάι πουλιέται σε φακελάκια και είναι καλό, αλλά θα πρέπει να ψάξετε.
  0  0
  • ANEFIX says:

   Μιας και ανέφερες αυτό, έχω παρατηρήσει ότι όταν τελειώνει το βράσιμο βλέπω στην επιφάνεια τού τσαγιού πολύ αφρό και αυτό με κάνει και προβληματίζομαι. Τον αφαιρώ με ένα κουταλάκι, αλλά από εδώ και στο εξής τέρμα το τσάι σε φακελάκια.
   0   0
   • ΜΥΣΤΗΣ says:

    Καλή η παρατήρηση σου. Το τι μπορώ να εισηγηθώ είναι να βρεις το ίδιο τσάι με αυτό που είναι στο φακελάκι, αλλά αντί να είναι σε φακελάκι να είναι σε φύλλα τσαγιού, και τότε δοκίμασε να κάνεις τσάι με αυτά τα φύλλα. Αν δεν υπάρχει αφρός με το τσάι από τα φύλλα, τότε μάλλον ο αφρός που είδες είναι ή από το φακελάκι ή από το τσάι που είναι μέσα στο φακελλάκι, ή από κάποια χημική ουσία που έχουν βάλει μέσα στο φακελάκι. Ετσι πληροφοριακά, και τα φακελάκια έχουν κάποιες χημικές ουσίες, όχι όλα φυσικά, και κάποιες από αυτές τις ουσίες είναι ακίνδυνες, κάποιες όχι και τόσο.
    0    0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.