Από: Μαρία Πέππα –
Πόσο μακριά είμαστε ήδη στο μέλλον ? είμαστε τόσο μακριά ώστε να καταλάβουμε την εμφύτευση ενός δευτερογενούς αναπαραγωγικού οργάνου στο χέρι μας ? Κι όμως, αυτή είναι η πρόταση της Koo Yeonjeong, βιομηχανικής σχεδιάστριας και καλλιτέχνιδας που δημιούργησε ένα εννοιολογικό εργαλείο για τις γυναίκες, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει σε αυτές που θα το επιλέξουν την ανεξαρτησία να εμποτιστούν με σπέρμα και να αναπαραχθούν από μόνες τους με την χρήση μιας χειροκίνητης αντλίας.
Ονομάστηκε ¨Το Δάχτυλο της Σποράς¨ (the seeding finger) και η συσκευή διαμορφώθηκε πάνω σε ένα χέρι με ένα μεγεθυμένο ψηφίο.
Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τη χρήση τριών κύριων τμημάτων. Μια ¨θήκη¨ που συγκρατεί το σπέρμα, έναν ¨σωλήνα¨ που το σπερματοζωάριο ταξιδεύει και ένα ¨στέλεχος¨ για την εισαγωγή του σπέρματος στον κόλπο.
Μόλις τοποθετηθεί το σπέρμα μέσα στην μικρή σακούλα, τότε τοποθετείται στο εσωτερικό της παλάμης του χεριού. Η χρήστης απλώς πιέζει το χέρι προκαλώντας το σπερματοζωάριο να ταξιδέψει μέσα από το τμήμα του σωλήνα που τρέχει μέχρι το μέσο του διευρυμένου δακτύλου. Το σπέρμα εισέρχεται στη συνέχεια μέσα από το δάκτυλο στον κόλπο, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία στην χρήστη να ¨μείνει έγκυος από τον εαυτό της¨.
Ο σκοπός αυτού του εννοιολογικού μηχανισμού που δημιούργησε η Koo είναι για να ξεκινήσει μια συζήτηση που θα ταρακουνήσει τις υπάρχουσες ιδεολογίες μας σχετικά με τον ρόλο της παραδοσιακής οικογενειακής δομής, που θα αποτελέσει εστία διερεύνησης των δυνατοτήτων επέκτασης της ταυτότητάς μας, των αντιλήψεων και των κοινωνικών δικτύων, στην περίπτωση που αλλάξουν οι οργανισμοί μας με την εφαρμογή της σύγχρονης βιοτεχνολογίας.


ΘΑ ΞΕΡΑΣΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προσοχή! Η κίνηση αυτή, πιέσεως του δαχτύλου, επιτρέπεται μέχρι τρεις φορές
Από κει και πέρα θεωρείται μ@λ@κί@……..
Τι σου ειναι ο ασιατισμος ολα τα σκεφτεται ….αλλα για να εξαφανισει το ειτσ και αλλες δυσκολες ασθενειες [καρκινος και βαλε] τιποτα ….
Να βάζουν και δικό τους σπέρμα, όχι δανεικό. Όπως τα ασπόνδυλα και οι γυμνοσάλιαγκες. Αυτό θα είναι πραγματική “εξέλιξη των ειδών”!
κ το σπέρμα που θα το βρίσκει??? Πάλι χρειάζεται ο άνδρας για την παραγωγή αυτού για να το μαζέψει σε σακουλάκι κ να το βάλει στο δοχείο που λέει η μανδάμ…
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ..!!! πες τε της..
ΞΕΦΤΙΛΕΣ…ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟ ΣΑΣ…ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!!!
ΚΟΠΡΙΤΕΣ…
Στα τραίνα….
αγαπητη μου κανεις λαθος .Ουτε η γυναικα θα χρειαζεται πλεον .Θα υπαρχει σακος μητρα ..μαλλον δεν το εχεις πιασει ακριβως το θεμα ..Δεν κανω το εξυπνο .Ηδη το εχουν βαλει στο προγραμμα και το εχουν ανακοινωσει εδω και 10 χρονια .Δεν θα ρειαζονται πλεον ουτε γυναικες ουτε αντρες .Ουτε ωαρια ουτε σπερμα .
Οτι και να κανουν δεν προκειται να δημιουργησουν μονοι τους μα ζωη γιατι ο Θεος ειναι ο πλαστης όλων! Επισης… οπως ειναι ήδη γνωστο… Ο Αντρας γενναει…και η Γυναικα τίκτει!!!
Εδώ σαν να τους λείπει κατι!!!
Ευχομαι ο Θεος να μας συνεφερει συντομα γιατι…χανομαστε!
KAI EIXA MIA ΦAΓOYΡA…
απ την Λέσβο είσαι?