16:48 - 02/12/2020

Νέες συστάσεις από τον ΠΟΥ για τη χρήση μάσκας – Τι αλλάζει

Νέες συστάσεις ως προς τη χρήση μάσκας εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Για μεγάλη αλλαγή έκανε η εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Νέες οδηγίες σχετικά με τη χρήση μάσκας εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι οδηγίες για τη χρήση μάσκας

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις όσοι ζουν σε περιοχές όπου εξαπλώνεται ο κορονοϊός θα πρέπει να τη φορούν συνέχεια σε καταστήματα, χώρους εργασίας και σχολεία εάν ο εξαερισμός δεν είναι επαρκής.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η τήρηση φυσικής απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου, τότε η χρήση μάσκας στους παραπάνω χώρους πρέπει να είναι συνεχής ακόμη και όταν υπάρχει ο κατάλληλος εξαερισμός.

Αυτή η κατεύθυνση αποτελεί μία αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων κανονισμών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Μάργκαρετ Χάρις, και μεταφέρει το Reuters οι συστάσεις επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στις κατευθυντήριες οδηγίες του Οργανισμού σχετικά με τη χρήση της μάσκας.

«Σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν ο εξαερισμός έχει αποτιμηθεί ότι είναι επαρκής, ο ΠΟΥ συνιστά το ευρύτερο κοινό να φορά μη ιατρική μάσκα, ανεξάρτητα αν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου».

Η ίδια κάλεσε, μάλιστα, σε «καθολική χρήση μάσκας» σε όλα τα υγειονομικά ιδρύματα. Σε αυτούς συμπεριέλαβε και κοινόχρηστους χώρους, όπως καφετέριες και τα δωμάτια του προσωπικού.

Οι υγειονομικοί μπορούν να φορούν μάσκες N95, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, όταν φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό, όμως η προστασία τους είναι απαραίτητη στη διάρκεια ιατρικών πράξεων που παράγουν αερολύματα, ανέφερε ο ΠΟΥ.

sputniknews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh