Το χρώμα που έχει ο κρόκος ενός αυγού μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία της κότας από την οποία προέρχεται και τη διατροφή της. Αν εσείς, βλέπατε αυτούς τους 3 κρόκους στην φωτογραφία, ποιος θα λέγατε ότι είναι πιο υγιεινός;
Τα περισσότερα αυγά που μπορείτε να βρείτε σε σούπερ μάρκετ έχουν έναν κρόκο με ένα ελαφρύ, χλωμό, κίτρινο χρώμα. Αυτό το χρώμα αποκαλύπτει ότι η κότα που το έκανε ΔΕΝ τρέφεται σωστά. Τέτοιος, στην φωτογραφία, είναι ο κρόκος #2.
Αντιθέτως, όσο πιο παχύ, σκούρο, πορτοκαλί χρώμα έχει ο κρόκος, τόσο πιο υγιεινό είναι το αυγό. Τέτοιος είναι ο κρόκος #1 στην φωτογραφία. Το ασπράδι αποτελεί το 67% του βάρους του αβγού και περιέχει περισσότερη από την μισή ποσότητα της συνολικής πρωτεΐνης. Με την πάροδο του χρόνου, η πρωτεΐνη αλλάζει μορφή και το ασπράδι αραιώνει. Γι’ αυτό και τα φρέσκα αβγά παρουσιάζουν πιο συνεκτική υφή, ενώ το ασπράδι των πιο “μπαγιάτικων” αυγών τείνει να απλώνει περισσότερο.
Το χρώμα του κρόκου έχει αποδειχθεί ότι εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη διατροφή της κότας. Οι κότες που τρέφονται κατά βάση με καλαμπόκι παράγουν αβγά με κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα, ενώ εκείνες που τρέφονται με σιτάρι ή κριθάρι παράγουν αβγά με λιγότερο έντονο κίτρινο χρώμα.
Το χρώμα του κρόκου είναι σταθερό και δεν μεταβάλλεται με το μαγείρεμα. Γι’ αυτό να έχετε πάντα στο νου σας, ότι ένα αυγό με πιο πορτοκαλί κρόκο είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό από τα υπόλοιπα.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Βάλε και την σκούρα πορτοκαλί σκόνη,που ρίχνουν στα ορνιθοτροφεια,για να γινη κροκος,πορτοκαλί και να νομιζη ο κοσμος,οτι τρώει υγιεινό αυγό….ώρε πέφτει μεταλλαγμένη σόγια καργα!τα σπιτικά αυγά,έχουν γερο τσόφλι και μυρίζουν αυγό,τα υγιεινωτερα αυγά του εμπορίου,είναι απο όρνιθες που δεν ταιζωνται με μεταλλαγμενα
συμφωνώ και επαυξάνω με το σχόλιό σου μνήκανδρε. αυτό το είχε πει και στην οικογένειά μου φίλος ορνιθοτρόφος που πουλούσε στη λαική.βάζουν σκόνη για να φαίνεται ο κρόκος πορτοκαλί…οι δε κότες του θείου μου από το χωριό που τρέφονται και ζουν υγιεινότατα έχουν πιο ανοιχτόχρωμο κρόκο από αυτές του εμπορίου…
με καλαμποκι που ειναι κατα 90% μεταλλαγμενο..ναι οκ.
Βαλε και τις ορμονες για να ειναι μεσα σε 3-4 μηνες τουμπανο το κοτοπουλο,σκετη υγεια.
Το χρωμα του κροκου ναι εξαρταται απο την τροφη,αλλα δε νομιζ ω πως σημαινει οτι ειναι καλυτερο το εντονο πορτοκαλι,ειδικα στα αυγα ορνιθροτροφειου που ριχνουν σκονακια στην τροφη.Καποτε εφαγα αυγο που μυριζε ψαρι,πραγματικα ηταν σαν να ετρωγες ψαρι.Αηδια.Ουτε ξερουμε τι ταιζουν τις κοτες…
ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΤΑ LIDL ΚΛΠ. ΚΛΠ.
(ΛΑΙΚΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!! ΛΑΙΚΗ!!!!!!! ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ; NEW AGE ΧΑΖΟΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ;;; ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΣΩΣΤΑ ΡΕΕΕΕΕ!!! ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΝΑΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ…)
ΚΕΤΣΑΠ, ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΟΜΠΙΦΤΕΚΑ ΚΑΙ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ; ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΕΤΣΙ, ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ!
ΠΟΙΟΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΣΛΙΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟ;;;
Κάποιος, (νέος λογικά), που προφανώς δεν ξέρει να τρώει η κάποια, (νέα λογικά), που προφανώς την έχει πιάσει το φεμινιστικό της και δεν ξέρει να μαγειρεύει και δεν σκοπεύει να μάθει κιώλας.
Ίσως να την βγάζουν και με κατεψυγμένα, έτοιμα και άντε κανά μακαρόνι.
Πως γίναμε έτσι… Ακόμα και στο φαί που είναι πολιτισμός, ζημιά πάθαμε από τότε που μπήκαμε στην καταραμένη την Ε.Ε.
Εγω παντως σου εκανα dislike για τους ‘κτηνοτροφους’ και οχι για τα υπολοιπα που λες μιαου.
Εξαιρείσαι τότε. Εξ άλλου, έχει κτηνοτρόφους που ταίζουν τις κότες ότι να ναι, η έχουν κότες, υβρίδια.
ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ. ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΩΡΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΘΕΜΗΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΤΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.
ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥ ΛΙΝΤΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ
4 γνωστά σούπερ μάρκετ και ο μπακάλης μου
ΠΑΝΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΛΑΙΚΗ, ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΤΟ ΦΑΙ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ! ΤΟ ΦΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ! ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ. ΜΟΥ ΜΑΘΑΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ GOURME ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ, ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. ΑΙ ΡΕ, ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!
(ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Τ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο Κ…Σ ΤΟΥ!)
το φρέσκο καλό αυγό το καταλαβαίνεις από το ασπράδι που απλώνει σαν νερό όταν πέφτει στο τηγάνι(μπαγιάτικο) ενώ στο φρέσκο είναι σταθερό γύρω από τον κρόκο και πιτσιλάει το λαδι πολύ όταν το τηγανίζεις ή δεν καθαρίζει το τσόφλι εύκολα όταν είναι βραστό(φρέσκο)
Αν και δεν έχω πολλές γνώσεις προγραμματισμου, τον κατάλαβα τον κώδικα….
Το μπαγιάτικο το καταλαβαίνεις από το άρωμα μεθάνιο θεία φίλε που έρχεται λίγες ώρες αργότερα. Πως βρωμάει το σκάφος του νεογυφτου που το πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο.. έτσι.
Θειαφι
Οι κότες ελευθέρας βοσκης κάνουν έντονο πορτοκαλί κρόκο αυγού τα άλλα είναι για πέταμα
Έχω την εντύπωση ότι το 1 αρχίζει και γίνεται πουλάκι. Μην σου τύχει να σπάσεις αυγό και να δεις έμβρυο μέσα, σαν τον Επίτιμο ένιωσα, Θεός σχωρεστον (λέμε τώρα)
ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΞΥΔΑΚΙ. ΘΑΡΡΟΣ…
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΠΟΤΕ.
https://www.google.gr/search?q=balut+food+philippines&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjp2_yO7crUAhXDAJoKHTh9DEEQsAQINA&biw=1360&bih=604
Το χρωμα του κροκου 3………. κρόκο αυγού τα άλλα είναι για πέταμα 1-2 Έχουν ένα ψεύτικο πορτοκαλί χρώμα οτι πρόκειται για σκέτη χημεία. Φυσικά και στον οργανισμό μας δεν κάνει καλό, αλλά κανείς δεν μιλά…
το αβγο ρε φιλε ειναι οτι και μια εγκυμονουσα. σπερματοαρια! ειναι οτι και το εμβριο πριν παρει μορφη ανθρωπου…