Καφές ένα Δημοφιλές Ναρκωτικό

 

Καφές, ένα νόμιμο και δημοφιλές ναρκωτικό

Ο καφές δεν είναι τροφή, δεν είναι ποτό – είναι δηλητήριο ναρκωτικό

Το δέντρο του καφέ είναι ένας τροπικός θάμνος που ανήκει στο γένος Coffea της οικογένειας Rubiaceae. Τα άνθη του έχουν διάρκεια ζωής μόλις μία ημέρα και στη συνέχεια μετατρέπονται σε μικρούς καρπούς, που αποκαλούνται κεράσια ή φασόλια και τα οποία στον πυρήνα τους έχουν δύο πολύτιμους άοσμους κόκκους, από τους οποίους φτιάχνεται ο καφές. Το καβούρντισμα των κόκκων είναι μια πολύπλοκη διεργασία, που προσδίδει τη γευστική ένταση του καφέ, ενώ ο βαθμός του καθορίζει την τελική του χρήση (γαλλικός, στιγμιαίος, ελληνικός ή espresso).

Ο καφές περιέχει πληθώρα συστατικών, όπως οι πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά, από τα οποία το πιο γνωστό είναι η καφεΐνη. Με την καφεΐνη έχουν συνδεθεί διάφορες από τις ευεργετικές ή και τις δυσμενείς επιδράσεις του καφέ στην υγεία. Αρκετές συζητήσεις επίσης έχουν γίνει για το ποιός καφές περιέχει την περισσότερη καφεΐνη. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η ποσότητα της καφεΐνης εξαρτάται από την ποικιλία, τις συνθήκες παραγωγής, τον χρόνο εκχύλισης, το βαθμό άλεσης και αρκετά άλλα τεχνικά ζητήματα. Σε γενικές γραμμές, ο καφές με την περισσότερη καφεΐνη είναι ο φίλτρου και ο στιγμιαίος στη συνέχεια, ακολουθεί ο espresso και ο ελληνικός.

Οι βιομηχανίες του καφέ και των αναψυκτικών, είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί παγκοσμίως υποπροϊόντων καφεΐνης και έχουν επενδύσει δισεκκατομμύρια δολλάρια στην συνεχή παραγωγή και κατανάλωση των προϊόντων τους ή πιο συγκεκριμένα, είναι ένας διεθνής κερδοσκόπος τρόπος θανάτου, δεδομένου ότι το δέντρο καφέ δεν είναι εγγενής αμερικανικός θάμνος και είναι αποκλειστικά ένα προϊόν εισαγωγής-εξαγωγής. Με πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος, κατατάσσεται μόνο πίσω από το πετρέλαιο ως στοιχείο εισαγωγής.

Οι επιδράσεις της καφεΐνης στο σώμα είναι καλά ερευνημένες, αλλά δεν θα τις ακούσουμε πουθενά. Ποτέ δεν θα το ακούσουμε  διότι ολόκληρος το έθνος, αν όχι ολόκληρος ο κόσμος, είναι εθισμένο στην καφεΐνη. Γιατροί, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, συγγραφείς, όλοι πίνουν καφέ. Εκείνοι των οποίων η δουλειά είναι να μας ενημερώνουν είναι συνήθως οι βαρείς πότες καφέ και  λίγοι από αυτούς μιλούν ενάντια σε αυτό το δημοφιλές ναρκωτικό.

Ναι, το να είσαι εθισμένος στον καφέ, δεν είναι διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη μορφή τοξικομανίας. Είναι μέλος της οικογένειας μεθυλξανθίνη. Η καφεΐνη αναγνωρίζεται – προσκολλάται στους ίδιους υποδοχείς όπως η ηρωΐνη και η κοκαΐνη. Η υποτιθέμενη τόνωση της ενέργειας, που κάποιος νοιώθει μετά την λήψη της καφεΐνης είναι στην πραγματικότητα η ένταση που υφίσταται το σώμα καθώς διαχειρίζεται την καφεΐνη. Η αντίδραση του σώματος προς την καφεΐνη επιγραμματικά μπορεί να αναφερθεί: Καφεΐνη= στρες.

Ακόμη και τα συμπτώματα στέρησης είναι παρόμοια: πονοκέφαλοι, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, γενική κακουχία και μυϊκοί πόνοι, που διαρκούν αρκετές ημέρες. Αυτά τα είδη συμπτωμάτων είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης τοξινών στο σώμα τα οποία ξαφνικά απελευθερώνονται στη ροή του αίματος. Οι σπόροι του καφέ πριν γίνει η επεξεργασία τους έχουν πολλά συστατικά που επηρεάζουν την βιοχημεία του ανθρώπινου σώματος. Τα χημικά αυτά συστατικά είναι Τ Ο Ξ Ι Κ Α για να αποφεύγουν οι οργανισμοί στην φύση να απειλούν το φυτό. Το κύριο συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη, ένα ισχυρό διεγερτικό. Η καφεΐνη είναι το πιο ευρέως καταναλισκόμενο ψυχοδραστικό φάρμακο στον κόσμο. Είναι παράλογα εθιστικό. Χημικά είναι η 1,3,7-τριμεθυλοξανθίνη. Παραδόξως, δεν ανακαλύφθηκε καν μέχρι περίπου το 1.000 μ.κ.ε.

Όσο περισσότερες αποδείξεις βλέπετε, τόσο χειρότερο γίνεται. Οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα. Το 80% των Αμερικανών πίνει καφεΐνη σε καφέ ή τσάι κάθε μέρα. Το 90% των Αμερικανών πίνει καθημερινά καφεΐνη σε καφέ, τσάι ή αναψυκτικά. 400 εκατομμύρια φλιτζάνια καφέ καθημερινά, συν όλες τις άλλες πηγές. Αυτό δεν περιλαμβάνει την επιδημία των ενεργειακών ποτών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η καφεΐνη είναι το πιο δημοφιλές φάρμακο στη γη

Είναι φτηνό, νόμιμο, αποτελεσματικό, πανταχού παρόν (είναι παντού) και κοινωνικά αποδεκτό. Γι ‘αυτό είναι το πιο δημοφιλές φάρμακο από όλους. Το 1989 η FDA περιόρισε κάθε μερίδα τροφής ή ποτού στα 200 mg. Τα 120 mg θα κουνάσουν τα νεύρα ενός  άνδρα 80 κιλών. Αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να λαμβάνουν συχνά 1.000 mg ή περισσότερο την ημέρα. Δέκα γραμμάρια (10.000 mg) είναι θανατηφόρα. Ο καφές περιέχει επίσης καφεστόλη και καβεόλη που αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Πέρα από τα προαναφερθέντα πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι οι κόκκοι του καφέ πριν τους καταναλώσουμε στο καθημερινό ρόφημα καβουρδίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στους 200ο C, για να επιτευχθεί το άρωμα και το χρώμα που γνωρίζουμε από καρβουνιασμένους σπόρους (κάρβουνα). Οι 19 ενώσεις από τις χιλιάδες που προκύπτουν από αυτήν την διαδικασία (πάνω από 600) είναι αναγνωρισμένες ως καρκινογόνες σε εργαστηριακά πειράματα. Αυτό είναι απολύτως φυσικό γιατί η τελική ύλη είναι κάρβουνο.

Women-drinking-coffee es

Ας δούμε περιληπτικά τι κάνει η καφεΐνη στο σώμα

Όταν φθάνει στο στομάχι, η καφεΐνη αρχίζει μια αντίδραση, όπως αν το στομάχι είχε δεχθεί μία μεγάλη ποσότητα πρωτείνης, που θα προκαλούσε την έκκριση τόσο υδροχλωρικού οξέος όσο και ενζύμων για την πέψη της πρωτείνης. Εάν δεν υπάρχει τίποτε γι’ αυτήν την αντίδραση, τα ισχυρά υγρά τελικά βλάπτουν τα τοιχώματα του  του στομάχου. Γι’ αυτό άλλωστε πάρα πολλοί που κάνουν κατάχρηση του καφέ αποκτούν προβλήματα όπως έλκος.

Καθώς συνεχίζει στο πεπτικό σύστημα, η καφεΐνη καταστρέφει την χλωρίδα του εντέρου δηλ. τον ασιδόφιλο η παρουσία του οποίου είναι απαραίτητη για την σωστή διαδικασία της πέψης. Αυτό είναι η βάση για μακροχρόνια πεπτικά προβλήματα. Χωρίς την σωστή ισορροπία της βλενογόνου στο πεπτικό σύστημα, κάθε τροφή που περνάει δεν μπορεί να διασπασθεί πλήρως και τα κατάλοιπα προκαλούν σημαντική αύξηση των τοξινών. Όταν η καφεΐνη μπει στο αίμα, ξεπλένει τελείως τις βιταμίνες B και C, καθώς και πολλά σημαντικά μέταλλα όπως το κάλλιο.

Οι βιταμίνες B είναι απαραίτητες στο σώμα προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις διάφορες μορφές στρες, το κυρίως θέμα, που ομολογούν οι περισσότεροι χρήστες καφεΐνης ότι προσπαθούν να διαχειρισθούν πίνοντας καφέ. Ειρωνικά, η κατανάλωση καφέ στην πραγματικότητα κάνει το σώμα λιγοτερο ικανό να αντιμετωπίσει το στρες. Προκαλεί το σώμα να μπει σε μία κατάσταση υπερδιέγερσης “fight or flight”  όπως εάν είχε να αντιμετωπίσει κίνδυνο επιβίωσης.

Ως τμήμα αυτής της αντίδρασης, η καφεΐνη υπερδιεγείρει τα επινεφρίδια, προκαλώντας ταχυκαρδία που αναφέρεται ως “βιασύνη της καφεΐνης”. Μακροχρόνια, η συνεχής χρήση του καφέ εξασθενεί τα επινεφρίδια, προκαλώντας κόπωση, μειωμένη άμυνα και αρυθμίες.

Η μειωμένη έκκριση αδρεναλίνης και η μετέπειτα απουσία της είναι ο λόγος, που πολλοί μόνιμοι χρήστες καφεΐνης νοιώθουν πιο κουρασμένοι μετά την κατανάλωση καφεΐνης παρά πριν τη χρήση της, με αποτέλεσμα να χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα για να παραμείνουν ενεργοποιημένοι. Συγχρόνως, η καφεΐνη μειώνει δραματικά την έκκριση της κορτιζόλης στο σώμα, μίας ορμόνης που το σώμα χρησιμοποιεί για να διαχειρίζεται το στρες (με αποτέλεσμα να μειώνεται η σεροτονίνη- η ορμόνη της ευτυχίας- και οι γιατροί σας γεμίζουν αντικαταθλιπτικά με τα γνωστά αποτελέσματα).

Το αποτέλεσμα αυτών των διδικασιών είναι πρόωρη γήρανση και αυξημένη ευαισθησία σε ασθένιες.

Η καφεΐνη τελευταία έχει ενοχοποιηθεί ως η αφετηρεία κάποιων σοβαρών χρονίων ασθενειών, όπως η ινοκυστική ασθένεια του στήθους, διάφοροι τύποι καρκίνου, καρδιοπάθειες και οστεοπόρωση. Η καφεΐνη επιταχύνει την καταστροφή της γλυκοζαμίνης στους χόνδρους του σώματος. Οταν το σώμα είναι νεώτερο, αυτό δεν έχει άμεσα δυσμενείς επιπτώσεις καθώς έχει την ικανότητα να παράγει την δική του γλυκοζαμίνη. Από την ηλικία των 40 και άνω όμως, το σώμα σταματά να παράγει γλυκοζαμίνη. Όποιος χόνδρος καταστραφεί από καφεΐνη σ’ αυτό το διάστημα είναι μόνιμη απώλεια, εκτός και αν αναπλασθεί από διατροφικό συμπλήρωμα. Επιπροσθέτως, μακροχρόνιες μελέτες δείχνουν ότι συνεχής χρήση καφεΐνης μειώνει την οστική πυκνότητα σε μέταλλα στις γυναίκες, οι οποίες αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου για οστεοπόρωση σε μεγάλες ηλικίες. (Αυτές οι μελέτες εξέτασαν μόνο γυναίκες, αλλά τα αποτελέσματα αφορούν εξ’ ίσου και τους άνδρες!).

Η καφεΐνη είναι ένα ισχυρό διουρητικό, προκαλώντας το σώμα να αποβάλλει την διπλάσια ποσότητα νερού σε σχέση με την ποσότητα της καφεΐνη που καταναλώθηκε. Από την στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πίνουν αρκετή ποσότητα νερού έτσι κι αλλιώς, αυτό επιβαρύνει δραματικά το πρόβλημα της αφυδάτωσης, που αυτόν τον καιρό αντιμετωπίζει το 60% του Αμερικανικού πληθισμού.

Τελικά, όταν η καφεΐνη περάσει το φράγμα της αιμάτωσης του εγκεφάλου, προσβάλλει την χολίνη στον εγκέφαλο. Η χολίνη είναι στενά συνδεδεμένη με τις λειτουργίες της διαδικασίας της μνήμης. Πολλοί χρήστες καφεΐνης μιλούν για την αίσθηση της εγρήγορσης και της εστίασης που τους δίνει η καφεΐνη για να δικαιολογήσουν την συνεχή χρήση. Στην πραγματικότητα, εκτεταμένη έρευνα έχει αποκαλύψει ότι το αντανακλαστικό υπερδιέγερσης “fight or flight” που ενεργοποιείται από την καφεΐνη μειώνει σημαντικά την λειτουργία του τμήματος του εγκεφάλου που έχει να κάνει με την δημιουργικότητα, κριτική ικανότητα και τη λήψη αποφάσεων.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όταν η καφεΐνη διεισδύσει στον εγκέφαλο προκαλεί την απελευθέρωση ορμονών του stress, οι οποίες μειώνουν την ευαισθησία του σώματος προς την ινσουλίνη. Όταν συμβαίνει αυτό, το γλυκογόνο είναι λιγώτερο διαθέσιμο στα κύτταρα του σώματος για να παράγουν ενέργεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα καταστροφικό σε άτομα που υποφέρουν από διαβήτη.

Η καφεΐνη δεν μπορεί να προσφέρει ενέργεια, μόνο χημική διέγερση και κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα, μεταβολές της διάθεσης και κρίσεις πανικού. Η καφεΐνη δίνει την ψευδαίσθηση της αυξημένης εγρήγορσης, επιταχύνοντας τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση. Στην πραγματικότητα, η καφεΐνη δεν αυξάνει τη συνολική διανοητική δραστηριότητα.

Αυτό που έμαθα γρήγορα ήταν ότι όλοι έχουν απατηθεί. – ερευνητές, γιατροί, δημοσιογράφοι και ειδικά το κοινό. Η εξαπάτηση συντονίστηκε καλά από μια βιομηχανία που ο στόχος είναι πολύ απλός: να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα καφεΐνης στο σώμα μας. Η βιομηχανία καφεΐνης ξέρει ότι η καφεΐνη εξαλείφει την φυσική αίσθηση της ζωτικότητας, αφήνοντάς σας εξαρτώμενο από τα προϊόντα της για να περάσετε μέσα από την ημέρα, γνωρίζοντας ότι πραγματικά θέλετε τα προϊόντα της και, το σημαντικότερο, ότι υποφέρετε όταν δεν τα καταναλώνετε.

Όλα στο βωμό του μάρκετινγκ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλο και περισσότερες εταιρείες πηδούν στην καφεΐνη, εξαντλώντας τα προϊόντα από εξειδικευμένους καφέδες και τσάγια σε «φυτικά» καφεϊνούχα ενεργειακά χάπια, ποτά με καφεΐνη, αναψυκτικά αναψυκτικά, μπύρα καφεΐνης, ακόμη και εμφιαλωμένο νερό με καφεΐνη.

Ο καφές στο σώμα δεν έχει καμία χρησιμότητα, καθώς αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή του. Πρέπει να το αποτοξινώσει μέσω του ήπατος και να το απορρίψει με μεγάλη προσπάθεια. Η “διέγερση” που νιώθουμε μετά την κατανάλωση καφέ δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη δαπανημένη προσπάθεια εξάλειψης αυτού του δηλητηρίου. Ο νόμος της διέγερσης του Herbert Shelton εξήγησε σαφώς την αυταπάτη της διέγερσης στο κλασικό του βιβλίο, “Ορθοβιονική.”

“Οποτεδήποτε προκαλείται μια ερεθιστική ουσία ή επιρροή στον ζωντανό οργανισμό, αυτό προκαλεί ζωτική αντίσταση και διέγερση που εκδηλώνεται με αυξημένη και μειωμένη δράση, η οποία ελαφρώς μειώνει πάντα την ισχύ της δράσης και το κάνει ακριβώς στον βαθμό στον οποίο επιταχύνει τη δράση. Η αυξημένη δράση προκαλείται από τις πρόσθετες δαπάνες της ζωτικής δύναμης που αποκαλούνται, που δεν παρέχονται από την υποχρεωτική διαδικασία και ως εκ τούτου η διαθέσιμη παροχή ενέργειας μειώνεται. Υπό κάθε περίπτωση, ζωτικότητα ή ενέργεια οποιουδήποτε χαρακτήρα είναι που πάντα εκδηλώνεται ή παρατηρείται από εμάς, ως ενέργεια, στις δαπάνες της, ποτέ στη συσσώρευση της”

Με άλλα λόγια, αυτό που φαίνεται να δίνει ενέργεια αποβάλλει τις ενέργειές. Η διέγερση που οι άνθρωποι παίρνουν από την κατανάλωση καφέ είναι μια δαπάνη ζωτικών δυνάμεων, όχι πραγματική ενέργεια που μπορεί να προέλθει μόνο από ανάπαυση.

coffee

Η καφεΐνη δεν προσφέρει ενέργεια – μόνο χημική διέγερση

Η αντίληψη της ενέργειας προέρχεται από τον αγώνα του σώματος να προσαρμοστούν σε αυξημένα επίπεδα στο αίμα των ορμονών του στρες. Χρησιμοποιώντας καφέ για την ενίσχυση της διάθεσης φαντάζει μια βραχυπρόθεσμη ευλογία, ενώ είναι μια μακροπρόθεσμη κατάρα. Ενώ η αρχική διέγερση μπορεί να παρέχει μια παροδική αντι-κόπωση, το τελικό αποτέλεσμα της διάθεσης καφεΐνης είναι μια απογοήτευση. Οι βιομηχανίες  καφέ έχουν κρατήσει κρυφή αυτή την πλευρά της καφεΐνης από το δημόσιο κοινό. Ενώ οι χρήστες καφεΐνης μπορεί να αισθάνονται πιο επιφυλακτικοί, η εμπειρία είναι απλά μια αυξημένη αισθητική και κινητική δραστηριότητα (διασταλμένοι μαθητές, αυξημένος καρδιακός ρυθμός και υψηλότερη αρτηριακή πίεση). Η ποιότητα της σκέψης και της ανάκλησης βελτιώνεται όχι περισσότερο απ’ ό,τι βελτιώνεται η ποιότητα της μουσικής όταν παίζεται με μεγαλύτερο όγκο ή ταχύτητα.

Αυτό που είναι ανεκτό για ένα άτομο μπορεί να είναι υπερβολικό για άλλο. Επιπλέον, η ανεκτή πρόσληψη καφεΐνης σε κάποιο σημείο της ζωής μπορεί να προκαλέσει πραγματικά προβλήματα υγείας μόλις λίγα χρόνια αργότερα. Συχνά ακούμε ότι η καφεΐνη είναι κακή μόνο όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα, αλλά όταν λαμβάνεται σε μικρές ποσότητες δεν είναι επικίνδυνη και θα μπορούσε να είναι επωφελής, αυξάνοντας την ψυχική εγρήγορση. Αλλά από πότε μπορεί να είναι ένα εθιστικό ναρκωτικό δηλητήριο καλό για σας; Από όλες τις χιλιάδες ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την καφεΐνη, κανένας δεν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καφεΐνη είναι καλή για κανέναν.

Η αλήθεια είναι ότι ο μέτριος πότης καφέ είναι ένα σπάνιο κόσμημα, επειδή ο καφές είναι τόσο εθιστικός που οι περισσότεροι καταναλωτές τελικά καταλήγουν να πίνουν αρκετά και ο “μέσος άνθρωπος” είναι μύθος ούτως ή άλλως. Αυτό το άτομο που περιγράφεται από τους επιστήμονες στα ερευνητικά τους έγγραφα όταν αναλύουν στατιστικά την κατανάλωση καφεΐνης απλά δεν υπάρχει. Δεν αντιδρούν όλοι σε ένα ναρκωτικό δηλητήριο με τον ίδιο τρόπο, δεν μπορούν όλοι να το αποτοξινώνουν με τον ίδιο ρυθμό και δεν καταναλώνουν όλοι την ίδια δόση.

Εκείνοι που καθαρίζονται, για παράδειγμα, από μια ωμή βιταμινούχο διατροφή, θα αντιδράσουν πιο έντονα στην καφεΐνη απ’ ότι ο κοινός άνθρωπος. Τα παιδιά επηρεάζονται επίσης περισσότερο, επειδή ο οργανισμός τους είναι καθαρότερος. Έτσι, η ίδια δόση καφεΐνης έχει διαφορετική επίδραση σε διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι μπορούμε να δούμε το λάθος να συνιστούμε «μετριοπάθεια» – γιατί δεν σημαίνει τίποτα. Η μετριοπάθεια μπορεί να αφορά μόνο τους υγιείς παράγοντες της ζωής, όχι εκείνους που είναι επιβλαβείς γι ‘αυτήν. Η μετριοπάθεια σε αυτά είναι αδύνατη. Οποιαδήποτε ποσότητα του ναρκωτικού καφέ είναι υπερβολική.

Αλλά πως φτάσατε να πίνετε καφέ;

Φαίνεται ότι οι κόκκοι καφέ χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακο πολύ πριν χρησιμοποιηθούν ως τρόφιμα. Η πρακτική της παροχής τοξικών ουσιών στους άρρωστους έχει παραμείνει για πολύ καιρό και δεν έχει αλλάξει πολύ σήμερα. Ένα μεγάλο ποσοστό των σημερινών φαρμακευτικών φαρμάκων περιέχει καφεΐνη ως ένα από τα “ενεργά συστατικά” τους. Δεν ήμασταν μέχρι το δέκατο τρίτο αιώνα που οι Άραβες μοναχοί έκαναν μια επαναστατική ανακάλυψη “οι καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ θα μπορούσαν να γίνουν ένα ποτό, να μην κοιμούνται πια οι μοναχοί στις προσευχές!” Τα νέα μεταδόθηκαν από το μοναστήρι στο μοναστήρι και στη συνέχεια χτυπήθηκαν στους δρόμους στις καλύτερες καφετέριες του κόσμου.

Όταν ο καφές εισήχθη για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές πόλεις τον δέκατο έβδομο αιώνα, οι άνθρωποι απωθήθηκαν από το χρώμα και τη γεύση του, παραπονέθηκαν ότι μύριζε αλλά αφού έβλεπαν το ερεθιστικό του αποτέλεσμα, το ποτό γρήγορα διακηρύχθηκε ως ένα φυσικό θαύμα. Η καφεΐνη είναι ένα ψυχοδραστικό φάρμακο και τα ανθρώπινα όντα τείνουν να τρέφονται με ουσίες που μεταβάλλουν τις καταστάσεις τους, μεταξύ των οποίων η καφεΐνη, η μορφίνη, η νικοτίνη και η κοκαΐνη. Πράγματι, όλα αυτά τα αλκαλοειδή είναι χημικά συγγενή και, ενώ παράγουν ευρέως διαφορετικά αποτελέσματα, όλα είναι δηλητηριώδη.

Τώρα ο καφές έχει κατακτήσει τον κόσμο στο σημείο όπου σχεδόν όλοι πίνουν καφέ, αν όχι τσάι, αν όχι άλλο τύπο καφεϊνούχου ποτού, όπως η κόκα-κόλα. Οι Αμερικανοί είναι οι μεγαλύτεροι πότες καφέ στον κόσμο – με ένα εκθαμβωτικό ρεκόρ 420 εκατομμυρίων φλυτζάνων καφέ κάθε μέρα.

Women-drinking-coffee a

Ο καφές δεν είναι τροφή, δεν είναι ποτό – είναι δηλητήριο ναρκωτικό

Είναι ένα ήπιο φάρμακο που περιέχει μια ολόκληρη σειρά τοξικών ουσιών. Εκτός από την καφεΐνη, ο καφές περιέχει εκατοντάδες πτητικές ουσίες που περιλαμβάνουν περισσότερα από 200 οξέα. Αυτά το σώμα πρέπει να απορρίψει με μεγάλη δαπάνη ενέργειας, η οποία είναι η παράξενη διέγερση που θεωρείται ως “ενέργεια”. Η καφεΐνη είναι ένα βιολογικό δηλητήριο που χρησιμοποιείται από φυτά ως αποτρεπτικό. Η καφεΐνη δίνει σπόρους και αφήνει μια πικρή γεύση που αποθαρρύνει την κατανάλωσή τους από έντομα και ζώα.

Αν οι θηρευτές επιμένουν στην κατανάλωση ενός φυτού που περιέχει καφεΐνη, η καφεΐνη προκαλεί στο κεντρικό νευρικό σύστημα διαταραχές ακόμη και θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα περισσότερα παράσιτα σύντομα μαθαίνουν να εγκαταλείπουν το φυτό. Αλλά οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τα ένστικτά τους και μετατρέπουν τον καφέ σε ποτό που αναμιγνύεται συχνά με γάλα και ζάχαρη. Το ίδιο ισχύει για την σοκολάτα. Κανείς δεν θα σκεφτόταν ποτέ να πίνει κακάο, λόγω της πικρής γεύσης του, έτσι το ανακατεύουν με ζάχαρη και λίπος και το αποκαλούν σοκολάτα.

Η καφεΐνη, όπως η θεοβρωμίνη (που βρίσκεται στη σοκολάτα) πρέπει να αποτοξινωθεί από το συκώτι κουράζοντας το, αναγκαζόμενο να δουλεύει υπερωρίες. Η καφεΐνη είναι ένα δηλητήριο για το συκώτι. Αλλά η καφεΐνη δεν είναι η μόνη τοξική ουσία στον καφέ. Θυμηθείτε ότι ο καφές περιέχει μια σειρά χημικών ουσιών, όχι μόνο την καφεΐνη, μεταξύ των οποίων μια ομάδα εξαιρετικά τοξικών ενώσεων γνωστών ως πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH). Θυμηθείτε τις ως παράγοντες που προκαλούν καρκίνο και που απομονώνονται από το ψητό κρέας.

Ο καφές προκαλεί επίσης πολλές διατροφικές ανεπάρκειες. Τα δηλητήρια στο τσάι και τον καφέ, συμπεριλαμβανομένης της καφεΐνης, προκαλούν αυξημένη απώλεια βιταμινών Β στα ούρα. Υπάρχει επίσης απώλεια ασβεστίου. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Annals of Nutrition and Metabolism κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καφεΐνη αύξησε την απώλεια καλίου κατά σχεδόν το ένα τρίτο, μια τέτοια απώλεια ορυκτών επιταχύνεται όταν η καφεΐνη αναμιγνύεται με τη ζάχαρη. Το φαινόμενο της σπατάλης μπορεί να έχει σχέση με το γεγονός ότι η καφεΐνη παρεμποδίζει την ικανότητα των νεφρών να συγκρατούν το ασβέστιο, το μαγνήσιο και άλλα μέταλλα και πιο πρόσφατα ο ψευδάργυρος προστέθηκε στον κατάλογο των θρεπτικών συστατικών που εξαντλούνται από την καφεΐνη. 

Όταν πρόκειται για καφέ, η πιο κοινή αντίδραση που ακούω είναι: «Πώς μπορεί να είναι κακό για σας; Οι άνθρωποι έπιναν καφέ εδώ και αιώνες». Για έναν επιστήμονα, αυτή η παρατήρηση δεν έχει νόημα. Η ιστορία είναι γεμάτη με περιπτώσεις όπου εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν σοβαρά λάθη. Υπάρχουν βότανα στην Κίνα, για παράδειγμα, που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της συμφόρησης των κόλπων. Αλλά η επαναλαμβανόμενη χρήση αυτών των βοτάνων με την πάροδο του χρόνου προκαλεί καρκίνο της μύτης και του λαιμού. Οι επιδημιολόγοι (επιστήμονες που μελετούν τη διανομή της νόσου σε πληθυσμούς) εκτιμούν ότι αυτή η συνήθεια προκαλεί πρόωρο και οδυνηρό θάνατο για εκατομμύρια Κινέζους. Σαφώς, μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να είναι λάθος, ειδικά όταν δεν γνωρίζουν τα γεγονότα.

Πολλά από αυτά που πιστεύει το πλήθος είναι λάθος. Με τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση σήμερα, πρέπει επίσης να αμφισβητήσουμε τη λογική των κοινών δηλώσεων που ακούμε από φίλους, διασημότητες και συναδέλφους. Στην ταινία Shadow of an Doubt, η διάσημη γραμμή του Joseph Cotten ήταν:«Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον κόσμο το πρωί, πρέπει να πιώ καφέ πριν μπορέσω να μιλήσω». Τώρα, αντικαταστήστε τη λέξη καφέ με οποιοδήποτε άλλο φάρμακο, για παράδειγμα αμφεταμίνες. Αν κάποιος είπε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κόσμο χωρίς αμφεταμίνες, θα τον αποκαλούσαμε εξαρτημένο, ίσως ακόμη και να τον ρίχναμε στη φυλακή, αλλά επειδή ο καφές είναι ένα φάρμακο που καταναλώνεται καθημερινά, κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια.

Ο καφές είναι η σημαντικότερη καλλιέργεια στον κόσμο

Περισσότερο από το σιτάρι, το ρύζι, το καλαμπόκι ή τα ζώα. Περισσότερο από τα φρούτα, περισσότερο από τα λαχανικά ή οποιαδήποτε άλλη βασική καλλιέργεια – ο καφές είναι ο νούμερο ένα. Περισσότερο από τα αυτοκίνητα, περισσότερο από το χάλυβα, περισσότερο από όλα, μόνο το τρίτο δίπλα στο πετρέλαιο και μερικά μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή όπλων. Ο λόγος: ο καφές είναι ένα φάρμακο, σχεδόν όλοι είναι εθισμένοι σε αυτό και είναι μέρος του πολιτισμού. Ο καφές συμβαίνει να είναι μια από τις πιο βεβαρημένες γεωργικές καλλιέργειες. Στις χώρες όπου καλλιεργείται, υπάρχουν λίγοι περιορισμοί όσον αφορά τη χρήση φυτοφαρμάκων, υπάρχουν λιγότεροι νόμοι για την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.

Στα φυτά του καφέ χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες φυτοφαρμάκων που μολύνουν τη γη, τα ποτάμια και καταστρέφουν το οικοσύστημα γύρω από αυτά. Οι καρποί πηγαίνουν στην αγορά, αλλά τι συμβαίνει με τον πολτό του καφέ και το νερό επεξεργασίας; Το νερό αυτό που είναι τώρα φορτωμένο με φυτοφάρμακα, τα μυκητοκτόνα και τα αζωτούχα απόβλητα, πηγαίνουν κατευθείαν σε τοπικά ρεύματα, ποτάμια και λίμνες, χωρίς τη διήθηση ή την ανανέωση, η ρύπανση των υδάτων βλάπτει την υδρόβια ζωή καθώς και την υγεία των ανθρώπων που ζουν μαζί με αυτά τα ίδια υγρά. Στεγάζεται σε τεράστιους σάπιους σωρούς, εκκενώνοντας την υψηλή έκλυση αζώτου στα υπόγεια ύδατα και τελικά στα ίδια μολυσμένα υδάτινα ρεύματα. Οι φυτείες καφέ συνέβαλαν στην καταστροφή των δασών βροχής περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη καλλιέργεια στον κόσμο, δεδομένου ότι μεγάλα τμήματα του δάσους καταστρέφονται κάθε χρόνο για να δημιουργήσουν χώρο για νέες φυτείες καφέ. Η καλλιέργεια καφέ είναι έντονη και απαιτεί μεγάλα τμήματα γης και πόρων.

Women-drinking-coffee

Η παγκόσμια ζήτηση για καφέ είναι 13 δισεκατομμύρια ετησίως

Δεδομένου ότι το μέσο εργοστάσιο πρωτογενούς επεξεργασίας παράγει ένα έως δύο τόνους καβουρδισμένου καφέ το χρόνο κι αυτό θα απαιτήσει 7 δισεκατομμύρια δέντρα. Κρίνοντας από το τι μπορεί να πάρει ο μέσος αγρότης από ένα στρέμμα, καταλήγει ότι 70 εκατομμύρια στρέμματα είναι αφιερωμένα στην ανάπτυξη αυτού του μη τροφίμου, αυτού του φαρμάκου, αυτού του δηλητηρίου που συμβάλλει στην ανθρώπινη δυστυχία και καταστρέφει την υγεία εκατομμυρίων χωρίς να το γνωρίζει. 70 εκατομμύρια στρέμματα αφιερωμένα στον πολιτισμό του καφέ.

Ας το μελετήσουμε για μια στιγμή, 70 εκατομμύρια στρέμματα … Αν προσθέσουμε σε αυτό, το έδαφος που αφιερώνεται στην καλλιέργεια κακάο (για την παραγωγή σοκολάτας), στο τσάι, στο ζαχαροκάλαμο (για τη ζάχαρη) και στην καλλιέργεια σταφυλιών (για την παραγωγή κρασιού) θα φτάναμε σε τρομακτικά μεγάλους αριθμούς. Εκατοντάδες εκατομμύρια στρέμματα από την πιο εύφορη γη στον κόσμο που αφιερώνεται αποκλειστικά στην καλλιέργεια μη τροφίμων και ποτών που συμβάλλουν στην υπονόμευση της ανθρωπότητας.

Γιατί μιλάμε για έλλειψη φαγητού;

Απλά καλλιεργούμε τα λάθος φυτά για λάθος σκοπούς!

Η διακοπή του καφέ δεν είναι εύκολη, ειδικά για εκείνους που έπιναν αρκετά φλιτζάνια την ημέρα για πολλά χρόνια. Τα συμπτώματα αποτοξίνωσης μπορούν να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, κατάθλιψη, κόπωση και πολλές άλλες ενοχλήσεις. Χρειάζονται 60 ημέρες για το σώμα σας να αποβάλει όλη την καφεΐνη και να δει πραγματικά αποτελέσματα. Αλλά αυτό θα μπορούσε να επιταχυνθεί από μια σωστή διατροφή εποχικών φρούτων και λαχανικών.

Τα καταστήματα υγιεινής διατροφής προσφέρουν σήμερα ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, τα οποία παρασκευάζονται από ψημένα σιτηρά ή βότανα τα οποία έχουν παρόμοια γεύση με τον καφέ, χωρίς τις εθιστικές παρενέργειες του. Είδη όπως η γκουαράνα, το καρύδι, το πράσινο τσάι, το τσάι ματέ, είναι φυτικές πηγές ροφημάτων που περιέχουν φυτική καφεΐνη σε φυσική μορφή και κάποια όπως το ραδίκι καθόλου, μάλιστα τα περισσότερα από αυτά είναι αντιφλεγμονώδη και συστήνονται για τις φλεγμονές (όπως ο καρκίνος) και δεν βλάπτουν τις λειτουργίες του σώματος όπως ο καφές. Στην Ελλάδα με την πληθώρα των βοτάνων που μας χαρίζει απλόχερα η φύση μπορούμε άνετα να αντικαταστάσουμε αυτή τη τοξική, εθιστική συνήθεια με κάποια υγιεινή.

Η ευθύνη της υγεία σας είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση.

@Aliki Alisa

ΠΗΓΕΣ

Stephen Cherniske “Caffeine Blues” Ο Stephen Cherniske, είναι ένας επιστήμονας που πέρασε 10 χρόνια της ζωής του ερευνώντας τα αποτελέσματα της καφεΐνης στο σώμα, σε ένα συγκλονιστικό έγγραφο, το “Caffeine Blues”.
Caffeine, University of Texas Web Health Department Site, downloaded August 10, 2002. Isis Life Energy Health Center  14359 Old Bandera Road . Helotes, Texas 78023 . (210) 372-0002 . (800) 775-5756 . IsisLifeEnergy.com
Caffeine Effects, Erowid Web Site, Downloaded August 10, 2002.
Caffeine Free, Judyth Reichenberg-Ullman, N.D., M.S.W., DHNAP, from the Health World Web Site, Downloaded August 10, 2002.
Trinity College of Natural Health Iridology Seminar, Thomas Anstett, N.D., April 13-14, 2002, Louisville, KY
Nutritional Program for Caffeine Detoxification, Elson M. Haas, M.D. (Excerpted from Staying Healthy with Nutrition: The Complete Guide to Diet and Nutritional Medicine), from the Health World Web Site, Downloaded August 10, 2002.
Tired of Being Tired, by Jesse Lynn Hanley, M.D. and Nancy Deville, G. P. Putnam’s Sons, New York, 2001. p. 173.
The Detox Solution, Dr. Patricia Fitzgerald, Illumination Press, Santa Monica, CA, 2001, p. 78.
Haas, Health World Web Site, August 10, 2002.
Journal of the American Medical Association (JAMA), January 26, 1994, p. 280-3.
Fitzgerald, p. 142.

Women-drinking-coffee1-

Τerrapapers

Loading...

45 thoughts on “Καφές ένα Δημοφιλές Ναρκωτικό

 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1994 says:

  ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΚΡΕΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ………..
  ΑΠΟ ΘΑΛΛΑΣΙΝΑ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!
  ΩΣ ΒΑΣΗ ΔΙΑΙΤΑΣ(ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ Η ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ)
  ΟΣΠΡΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!
  ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΓΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΩ ΝΟΜΙΖΩ-ΘΕΩΡΩ(ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑ-ΝΟΜΙΖΩ-ΘΕΩΡΩ-ΠΙΣΤΕΥΩ-ΓΝΩΡΙΖΩ)ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ

  • ΧΟΙΡΟΦΑΓΟΣ ΑΝΤΙΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ says:

   Οι σπαρτιάτες προτιμούσαν τον οικόσητο χοίρο, γιατί είχε το καθαρότερο κρέας καθώς ο οικόσητος χοίρος, έχει απίστευτο ανοσοποιητικό και αντοχές σε λοιμώξεις τοξίνες κλπ.
   Παίζει λοιπόν να μην ισχύει αυτό που λες.
   Για τα ψάρια ναι, ισχύει, είναι ότι καλύτερο απλά από κρέατα, το χειρότερο είναι τα πουλερικά.

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1994 says:

   ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ!!!!
   (ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑ-ΝΟΜΙΖΩ-ΘΕΩΡΩ-ΠΙΣΤΕΥΩ-ΓΝΩΡΙΖΩ)
   ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΥ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ ΝΑ ΛΕΕΙ:(ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑ-ΝΟΜΙΖΩ-ΘΕΩΡΩ-ΠΙΣΤΕΥΩ-ΓΝΩΡΙΖΩ)
   ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑ ΩΣ ΛΑΘΟΣ!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑ!
   ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΦΤΑΝΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ
   ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΥΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΛΗΘΙΝΗ!

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1994 says:

   ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΟΣΩΣΤΑ!!!!!!!!!!!
   (ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΖΩΑ(AΠΟΣΤΑΤΕΣ) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ PS4 ME TO ΟΝΟΜΑ SORA!!!!!!!!!!!!!!!!!)

 2. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟΥ 2017 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΚΑΪΦΕ ΚΑΙ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΖΟΜΠΙ(ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 6 ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟ) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΚΑΦΕΪΝΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 8 ΧΡΟΝΙΑ(5 ΦΡΑΠΟΓΑΛΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ) ΕΙΧΑ 4-5 ΜΕΡΕΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

  • ΜΟΛΟΣΣΟΣ says:

   6,6,8,9,5…..ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.
   ΔΕ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»;

   Η «ΕΝΕΡΓΕΙΑ» ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΟΙ «ΔΑΣΚΑΛΟΙ», «ΔΑΗΜΟΝΕΣ» ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΕΞΙΑ.
   ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ, ΞΕΣ ΕΤΣΙ;

 3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1994 (ΜΑΧΑΙΡΙ) says:

  ΟΣΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ THUMBS DOWN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!
  ΚΑΙ ΔΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ(ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ) ΑΠΟ ΚΑΠΝΙΣΤΑΣ!!!!!(???)
  (ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!!!!! ΤΕΡΜΑ ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ!!!!)

 4. Ποιος Αρτεμης σωρρας ρε κατσικοπόδαρε says:

  Ποιος Αρτεμης σωρρας ρε κατσικοποδαρε τι ξερει αυτος απο διατροφη αυτος δεν τελειωσε το δημοτικο και μου τον φερνεις για παραδειγμα ρωτα την γιαγια σου ολο και κατι παραπάνω θα ξερει απο τον σωρρα

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1994 (αυτος δεν τελειωσε το δημοτικο) says:

   ΑΡΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ(?)
   (ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 8 ΧΡΟΝΩΝ(ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΖΟ) ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΕΝΑ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΜΙΛΕΨΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!)
   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ!!! ΤΟ ΕΑΝ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ!!!!!!!
   ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΛΥΚΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Κ.Α ΕΙΝΑΙ
   ΡΟΜΠΟΤ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΛΟΣ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΑΝ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ

   • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1994 (αυτος δεν τελειωσε το δημοτικο) says:

    ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΨΥΧΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΨΥΧΙΚΟ ΚΟΣΜΟ(ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΟΥΝ)
    ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ 20ΣΑΡΑΚΙΑ 18ΡΑΚΙΑ 17ΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΕΚΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ!!!

    • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1994 (αυτος δεν τελειωσε το δημοτικο) says:

     ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!
     ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Π.Χ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
     ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ-ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ!!!!! ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!
     ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ!!!
     ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΙ!!!
     ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΒΟΘΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟΥ!!!!

     • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1994 (αυτος δεν τελειωσε το δημοτικο) says:

      ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ)
      ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Π.Χ!!!!!!!!(ΜΠΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ)ΠΟΣΑ ΖΩΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!(ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΑ!)
      Η ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ:Ο ΤΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ!!!!!!
      ΜΠΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΕΕΕΕΕΕ ΚΑΙΙΙΙΙΙ?????? ΤΙ???????
      ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΕ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΕ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ!!!(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ-ΜΠΑΝΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ!

 5. Vigilant Watcher says:

  Εγώ από μόνος μου έχω φθάσει στο ίδιο συμπέρασμα, ότι ο καφές είναι δηλητήριο, αποφάσισα και τον έκοψα εντελώς πριν περίπου 2 χρόνια, και πραγματικά αισθάνομαι πλέον πάρα πολύ καλύτερα. Άλλος άνθρωπος!

 6. ΗΡΩ says:

  χαχα , δεν μπορώ ,, δίπλα η διαφήμιση έχει αυτό : coffe island Μοναδικός καφές για μοναδικούς ανθρώπους..
  χαχα τυχαία

 7. HEKTOR says:

  ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΦΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΑΙ ΑΠΟ ΡΙΖΕΣ ΠΙΚΡΑΛΙΔΑΣ ( ΑΓΡΙΟΡΑΔΙΚΟΥ } .
  Ο ΚΑΦΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ .
  ΒΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΠΙΚΡΑΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ .

 8. Ανωνυμος says:

  Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα κατοχικά
  νέα που τόλμησαν και δημοσίευσαν αυτό το πλήρες άρθρο για τον καφέ και την καφεινη. Χρόνια διαβάζω άρθρα στο internet και όταν φτάνω στο
  θέμα του καφέ όλοι άλλα λόγια
  ν’αγαπιομαστε. Όλοι είναι κότες
  και φοβούνται να πειράξουν τα
  τεράστια οικονομικά συμφέροντα
  που κρύβονται από πίσω και επίσης να ενοχλήσουν αυτούς εκεί έξω που καθημερινά (εντός
  εισαγωγικων) εργάζονται για την
  υγεία και το καλό των ανθρώπων.
  Ακόμη μια απόδειξη ότι είστε πράγματι αυτοί που φαίνεστε .

 9. PANDAROS says:

  Μετα τον Ν.Κ που εβρζε τα παιδια μας εχουμε και αυτον τον τυπο ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΚΑΦΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!ιχιχιιχιχιχ τι αλλο θα ακουσουμε…ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΦΕΔΕΣ ΔΙΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ.ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΥΤΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑΚΙΑ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ,ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑ ΑΔΕΛΦΕ… κανενας δεν πεθανε απο χολιστερινη μονο απο ελλειψη

  • PANDAROS says:

   γαμωτο μου κοπηκε το σχολιο παλι, Λοιπον αγαπητε φιλε οποιος εχει ελλειψη χολιστερινης παθαινει ΚΑΡΚΙΝΟ,δεν το ξερεις αυτο;ΕΓΩ δεν εχω ΔΕΙ κανεναν να ψοφαει απο καφε ,ξερεις εσυ κανεναν γνωστο σου_ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΔΕΛΦΙΑ;Ο καφες ειναι μια χαρα ροφημα,οπως και το τσαι,ενταξει αν πιεις χιλια ποτηρια ισως και να σχολασεις ,εγω παντως δεν ξερω τετοια περιπτωση,ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΧΛΑΠΑΚΙΑΣΕΙΣ ΔΥΟ ΚΙΛΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΣΧΟΛΑΣΕΣ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΔΕΛΦΕ.Η κοιλια σου θα γινει τουμπανο και τεζα ο καμπουρης χαχαχχαχαχ

  • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

   «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ!» Α ΡΕ ΠΑΝΔΑΡΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΡΑΒΟΣΚΕΙΣ ΚΑΦΕΟΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΑ(ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΣΑΝΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΜΠΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΖΩΩΑΑΑΑ ΚΑΙ ΖΟΜΠΙ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕ, ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

   • PANDAROS says:

    Γιατι ρε, ειμαι ανθελληνας?Επειδη πινω καφεδακι?ιχιχιχι αφου το γουσταρω!!!Εγω δεν ξερω κανεναν να πεθανε απο τον καφε,εσυ ξερεις?Αντιθετα ξερω πολλους πως την ακουνε στερεοφωνικα απο τα ΧΟΡΤΑ,πριξηματα στο στομαχι,διαρροιες,κολιτιδες ,κλπ ασε που τρωνε ολα τα φαρμακια της γης και τις ορμονες… ειπαμε ολα με μετρο,Ακου ο καφες πρεζα?..δηλαδη αν πιες εσυ πεντε κουπες βαλεριανα και κουμπωσεις, εγω θα σε πω μαστουρη? Λιγο σοβαροτητα αδελφε,

 10. Pantelis Dafnomilis says:

  Τον εκοψα μαζί με το τσιγάρο στον στρατο πρίν 30 χρόνια! Εχω και μεγάλη εμπηρεία να σας ειπώ αν θελετε!!!

 11. Ανώνυμος says:

  Μόλις ξυπνήσω το πρωί τα βλέπω όλα μαύρα,θέλω μία κούπα με γάλα αμυγδάλου και τέσσερα στικακια κανέλλας.Επίσης να κόψετε το πηδημα.Χαμενη ενέργεια.Διαλογισμός,ζεν και ταβανοθεραπεια

  • ΧΑΧΑΧΑ ΩΡΑΙΟΣ says:

   Πότε Βούδας πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας, έχω καταλάβει ήδη, της ζωής μου το παιχνίδι.
   Α ΡΕ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ! ΡΗΤΟΡΑ!

 12. ΓΙΑΝΝΗΣ says:

  ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΚΟΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΗΡΩΙΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ .

 13. κανενας says:

  Λοιπόν παιδιά ξέρετε τι είναι το καλύτερο ποτό για να ξυπνήσεις; Ο χυμός πορτοκαλιού και γενικά η βιταμινη σε.Δεν κάνω πλάκα.Τον καφέ ξέρετε πως τον ανακάλυψαν;Κάποιος βοσκός λέει παρατήρησε ότι όταν έβοσκε το κοπαδι με τις κατσίκες του σε θάμνους καφεοδεντρα αφού οι κατσίκες έτρωγαν τους καρπούς μετά είχαν νευρική και ζωηρή συμπεριφορά.Ο καφές δεν είναι και τροπος ζωης.Τα θετικά γιατί δεν τα αναφέρει το άρθρο;Ότι ροφημα κακάο κάνει κανει καλό σε καρδια και λίμπιντο,ο καφές στο Αλτσχαημερ;

  • φραπόγαλος says:

   Πολλές είναι οι μελέτες που υποστηρίζουν την ευεργετική δράση του καφέ και του κακάο, ενώ πληθαίνουν και οι μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι ο καφές και το κακάο έχουν ακι αντικαρκινικές ιδιότητες.

   Σύμφωνα με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών:

   –Oι ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στην υγεία οφείλονται στο υψηλό αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο. Μετα-ανάλυση προοπτικών ερευνών ανέδειξε ότι συγκριτικά με αυτούς που δεν κατανάλωναν καθόλου ή σπάνια καφέ, εκείνοι που κατανάλω

 14. Σήμερα είδα τέσσερις τρίχες στην πλάτη says:

  Εσείς της υγιεινής πιείτε χόρτα,ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *