Η μαλθακοποίηση των αγοριών

Ίσως να ανήκω στη τελευταία γενιά αγοριών όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια στην αλάνα, την βρομιά, την αντιπαλότητα και το βουνό. Δεν υπήρχε μέρα που να μην επιστρέφω στο σπίτι βρόμικος και με εκδορές σε όλο το σώμα μου. Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ξεκινούσαμε από το πρωί τις δραστηριότητες και τελειώναμε αργά το βράδυ, ακούραστοι και ανεξάντλητοι από ενέργεια. Παίζαμε ποδόσφαιρο, ποδήλατο, καλαθοσφαίριση, κρυφτό, κυνηγητό και κάναμε κάθε λογής παιδικές μπαγαποντιές και αταξίες. Αρπάζαμε μούρα και δαμάσκηνα από τις αυλές, επισκευάζαμε μόνοι μας τα ποδήλατά μας, φτιάχναμε ξίφη από σανίδες και δόρατα από χοντρά κλαδιά και παλεύαμε μεταξύ μας. Στο σχολείο υπήρχε αντιπαλότητα και ανταγωνισμός, μπορεί να είχε και νταήδες, αλλά μαθαίναμε να τους αντιμετωπίζουμε. Γενικά δεν ήμασταν τόσο ευαίσθητα παιδιά, ούτε παίρναμε βαριά ο,τι μας έκαναν, το ξεπερνούσαμε γρήγορα. Σήμερα θα μας χαρακτήριζαν αγροίκους και απολίτιστους. Όμως παρά τις σκανδαλιές και το θράσος που υπήρχε μεταξύ μας, διαπνεόμασταν από ένα σεβασμό και φρόνιμο ήθος, για να χρησιμοποιήσω λόγια του Κολοκοτρώνη περί φρονίμου ελευθερίας, προς τους μεγαλύτερους, τους δασκάλους, τα όργανα της τάξης και τους γονείς μας. Δεν θέλω να εξιδανικεύσω εκείνη την εποχή και τη γενιά μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Τα σύγχρονα αγόρια διακρίνονται για την μαλθακότητα και την ηττοπάθειά τους. Γεννήματα υπερπροστατευτικών γονέων που έχουν αναθρέψει μία γενιά άβουλων ανθρώπων που δεν λερώθηκαν ποτέ, δεν χτύπησαν ποτέ, δεν τσακώθηκαν και γενικώς έπαψαν να ζουν πριν προλάβουν να γεράσουν. Μία ολόκληρη γενιά γαλουχημένη μονάχα με τις θηλυκές αρετές, όπως η φροντίδα, η ευαισθησία και η λεπτότητα, ενώ απέβαλε και στιγμάτισε τις ανδρικές αρετές, το θάρρος, την ακεραιότητα, την σκληραγωγία και την τιμή. Όλα αυτά για να γίνουν πιο πολιτισμένα και ευγενικά τα παιδιά. Παραδόξως έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Τα παιδιά έγινα πιο ακοινώνητα, αφού δεν επιτρέπεται η έντονη αλληλεπίδραση για να μην έλθουν σε ρήξη, για να μην λερωθούν γιατί πλέον «έχουμε εκσυγχρονιστεί» με συνέπεια να γεμίσουν το κενό και την απουσία των εξωτερικών δράσεων με βιντεοπαιχνίδια και κάθε λογής δώρα που κατέστησαν τα παιδιά αποβλακωμένα και κακομαθημένα. Χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στους γονείς, τους δασκάλους, την έννομη τάξη, τους μεγαλυτέρους, αφού μεγάλωσαν με την νοοτροπία ότι δεν είναι καλό να τα τιμωρείς όταν αυθαδιάζουν, οι δάσκαλοι δεν μπορούν και δεν τολμούν να τα πειθαρχήσουν γιατί οι γονείς δεν θέλουν να πληγωθούν και να καταπιεστούν τα καμάρια τους, ενώ οι ίδιοι οι γονείς δεν τα τιμωρούν γιατί προτιμούν τον διάλογο.

Σήμερα θεωρείται κατακριτέο να υποστηρίζεις ότι δεν είναι κακό να παίζει το παιδί με όπλα, να φτιάχνει ξίφος από κλαδί, να παίζει στο ύπαιθρο και να χτυπήσει, παρουσιάζεται ως λάθος να θεωρούμε ότι οφείλει να αντιδρά όταν προσβάλλεται και παρενοχλείται. Είναι επίσης απαράδεκτο να το τιμωρήσεις και αναχρονιστικό να το μεγαλώσεις με πειθαρχία. Δεν θα ξεχάσω την τραγελαφική δήλωση του Καναδού πρωθυπουργού που είχε πει «αν εξοντώσεις τους αντιπάλους σου, αυτοί νικούν». Σήμερα επιβραβεύονται τα θύματα, όχι οι αγωνιζόμενοι. Δεν χαίρουν σεβασμού οι θαρραλέοι που αντιμετώπισαν τους θύτες και τους δυνάστες τους. Αυτό είναι το πρότυπο που επιλέξαμε να δώσουμε στα παιδιά μας: αποδέξου τον ρόλο του θύματος και θα κερδίσεις. Η ηττοπάθεια έχει ποτίσει τις δυτικές κοινωνίες και γαλουχούνται ολόκληρες γενιές άβουλων και μουδιασμένων ανθρώπων που έχουν ασπαστεί τον φεμινισμό και την κουλτούρα του θύματος.

Ο πυρήνας αυτού του προτύπου είναι η αφελής αντίληψη του προοδευτικού ότι ο άνθρωπος είναι κατά βάση καλός. Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι φύσει καλός και ανιδιοτελής. Είναι κτητικός, άπληστος και ιδιοτελής. Ελάχιστοι θα θυσίαζαν το συμφέρον τους για να υπερασπιστούν το καλό και το δίκαιο. Γι’ αυτό όσοι το κάνουν θεωρούνται ξεχωριστοί και αξιέπαινοι και τους αποδίδουμε φόρο τιμής. Αν οι περισσότεροι άνθρωποι έπρατταν το ίδιο, δηλαδή έθεταν το δίκαιο πάνω από το συμφέρον τους, τότε δεν θα θεωρείτο κάτι ξεχωριστό και αξιέπαινο, αφού θα το έκαναν οι περισσότεροι. Όμως αυτό δεν ισχύει. Είναι λοιπόν προτιμότερο να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για τον κόσμο όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι.

Προσωπικά προτιμώ την συνολική άσκηση των αρετών, τόσο την συντροφικότητα, την συμπόνοια, την ευγένεια και την καλοσύνη, όσο την ανδροπρέπεια, το θάρρος, τη μαχιμότητα και την σκληραγωγία. Να αφήσουμε τα παιδιά να λερωθούν, να χτυπήσουν, να τσακωθούν και μετά να τα βρουν. Αυτή είναι η ανθρώπινη κοινωνία, δεν χρειάζεται και δεν γίνεται να αγαπιόμαστε συνέχεια, ούτε πρέπει να δημιουργήσουμε μία γενιά λοβοτομημένων και νεκροζώντανων ανθρώπων για να σταματήσουμε τις διαμάχες.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


themermaidtavern

9 thoughts on “Η μαλθακοποίηση των αγοριών

 1. Στέφανος says:

  Γεννηθείς τό 1950 επικροτώ πλήρως τίς απόψεις τού γράφοντος, διότι έτσι περίπου ή παρεμφερώς ήταν καί ή δική μου παιδική ηλικία.

 2. μαυρη ειναι η νυχτα says:

  ασχετο με το τι ακριβως συμβαινει .Δεν μιλαμε για μαλθακοτητα μιλαμε για θηλυκότητα και μια σχεδιασμενη προσπαθεια ..”Μεταβολης” των ρολων που εχουν τα δυο φύλα..Ομως αυτο γίνεται στις δυτικές κοινωνιες και ιδιαιτερα για την λευκη φυλη που τυγχανει εντελως τυχαια να εχει και ενα χριστιανικο υποβαθρο .ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΣΟ ΡΑΤΣΙΣΚΟ ΠΟΥ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΣΙΦΑΝΈΣ,ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΈΠΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΆΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΝΟΜΆΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .

 3. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ says:

  Εδω και περιπου 60-70 χρονια εχει αλλαξει το μεγαλο μπος της γαιας και δεν μιλαω για το υλικο επιπεδο. Η κακοφωνια της νεας ταξης που βλεπουμε ειναι λογω κεκτημενης ταχυτητας απο το πρωην αφεντικο το οποιο τα ειχε γραψει ολα εντελως στα φρυδια του και ο οποιος ηταν στο τιμονι της γης για εκατονταδες χιλιαδες ισως και εκατομμύρια χρονια.

 4. Αδελφια κρυπτολεφταδες Ελληνοφαγαδες.. says:

  Γιαυτο η γεννια σου βλαξ ,οπως και καθε γεννια διδασκει την επομενη πως να γινοντε υποταγμενα χωρις σκεψη αβουλα αμορφωτα καταναλωτικα με διψα για το κακο του αλλου ζομπι,..κατα διαταγη της εκαστοστε εξουσιας που ειναι παντα η ιδια!.. παντα για το καλο??? της ανθρωπιτητας? Και ο κοσμος για αυτο θα παραμενει παντα το ιδιο κακος και δεν θα αλλαζει..και θα φταινε τα κακα? παιδια που θα πρεπει να δερνουμε για να γινει καλη η κοινωνια μας…Και ετσι εκτθρεφουν το ματριξ των ηλιθιων δουλων αυτου του αδικου κοσμου.οι επομενες ματριξιανες γεννιες με διψα για την βια την καταναλωση το εγω, το ατομικο συμφερον..ποτε δεν φταινε τα παιδια αλλα οι μεγαλοι που τα διδασκουν οτι θελει το συστημα των αφενταδων της γης αυτοι ειναι για ξυλο!?…δασκαλε που διδασκες και λογο δεν εκρατεις..Νικολας Ασιμος..

  • Νικος says:

   Γιατι δεν υπογραφεις ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ ; το καταλαβες επιτελους οτι αδικα τον χωρο καταλαμβανεις αφου σε εχουν γραμμενο στα υποδηματα τους απο κατω και οι ορνιθες ακομα …

 5. Ουζο Power says:

  Το άρθρο αυτό δεν στοχεύει κατηγορίες ατόμων.
  Θέλετε να γυρίσουμε στα παλιά με τους νοσταλγούς της παλιάς ζωής?
  Ξέρω ότι η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε μια δυσκολη γραμμη.
  Η Πολιτεία της Νέας Εποχής εκμεταλλεύεται την όλη κατάσταση με τις ΜΚΟ τους κρατικούς φορείς να οφελουνται με χρηματιστήριο, επιβραβευσεις από το σύστημα.

  Μήπως έχει κάνει λάθος η ανθρωπότητα για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσω της εφεύρεσης του σχολείου?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *