Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιον λόγο αισθανόμαστε μεγάλη ζέστη και δυσφορία, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος φτάνει στα ίδια επίπεδα με την εσωτερική μας θερμοκρασία; Δεν θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να νιώθουμε απόλυτα άνετα;
Οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει επαρκώς στο παρελθόν ότι ο λόγος που το ανθρώπινο σώμα έχει εσωτερική θερμοκρασία περίπου 36,5°C είναι επειδή αυτό το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, για να εξοντώνονται οι ήπιες μυκητισιακές λοιμώξεις και αρκετά χαμηλό, ώστε να μην χρειάζεται το σώμα διαρκώς τροφή, για να διατηρεί σε καλό επίπεδο τον μεταβολισμό.
Στο βίντεο που ακολουθεί η ομάδα του Metal Floss αναλύει το γιατί το “ιδανικό” επίπεδο θερμοκρασία περιβάλλοντος για τον άνθρωπο είναι περίπου oι 22°C.
Αν ο υδράργυρος στο θερμόμετρο ανέβει ψηλότερα, το σώμα αρχίζει να υπερθερμαίνεται από όλες τις λειτουργίες των οργάνων σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοκρασία. Τότε, το σώμα αρχίζει να εφαρμόζει διάφορες τεχνικές ψύξης, με την πιο γνωστή να είναι φυσικά η εφίδρωση.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο:
Πηγή: iatropedia.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Δεν ξερω κατα ποσο στεκει αυτο που λεει οτι οι 22°C ειναι το ιδανικο.! Νομιζω οτι το ιδανικο για εξωτερικη θερμοκρασια ειναι οι 28°C. Στην συγκεκριμενη θερμοκρασια το ανθρωπινο σωμα δε νιωθει ουτε ζεστη αλλα ουτε κρυο και δεν εχει μεγαλη διαφορα με την εσωτερικη κας θερμοκρασια!
μακακιες , επιδερμικη 36,5 , εσωτερικη καμμια 40ρα
20 °C είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία το καλοκαίρι, η υψηλότερη τον χειμώνα και μέση φθινόπωρο και άνοιξη…
Το καλοκαιρι μας φαινεται «δροσιά», το χειμώνα «ζεστούλα» και φθινοπορο – ανοιξη «μια χαρα»