09:37 - 31/08/2021

Γερμανική μελέτη: το ανοσοποιητικό σύστημα παιδιών τα προστατεύει από σοβαρές μορφές Covid-19!

Το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών τα προστατεύει από σοβαρές μορφές Covid-19, διαπιστώνει γερμανική μελέτη.
Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, έχουμε παρατηρήσει ότι τα παιδιά είναι πολύ λιγότερο εκτεθειμένα στον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρής μορφής της νόσου από τους ενήλικες, και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Μια ομάδα ερευνητών από το νοσοκομείο Charité στο Βερολίνο μόλις ανακάλυψε έναν από τους λόγους για αυτό το φαινόμενο: το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών είναι πολύ πιο ενεργό στην ανώτερη αναπνευστική οδό.

Ενώ η Γερμανία καταγράφει αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των νεότερων, η μόνιμη επιτροπή εμβολιασμών (STIKO) του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) εξέδωσε στις 16 Αυγούστου 2021 μια θετική γνώμη σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων άνω 12 ετών, ακολουθώντας έτσι τα βήματα των υπουργών Υγείας των Länder. Ομολογουμένως, τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν θα εμβολιαστούν, αλλά ακόμα κι αν η παραλλαγή Delta δεν σκοτώνει παιδιά, είναι γνωστό ότι, παρά τον παρόμοιο κίνδυνο μόλυνσης, ο κίνδυνος να προσβληθούν από μια σοβαρή μορφή της νόσου είναι πολύ χαμηλός. Πολλά έχουν εικαστεί για την ικανότητα των παιδιών να αντιστέκονται στη μόλυνση ή τη μολυσματικότητά τους, χωρίς να διαπιστώνεται γιατί η ασθένεια εξελίχθηκε διαφορετικά σε αυτά. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε 18/8/21 στο Nature Biotechnology παρέχει καθοριστικά στοιχεία για την κατανόηση του μηχανισμού άμυνας των παιδιών έναντι του Sars-CoV-2.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών είναι πολύ πιο ενεργό στην ανώτερη αναπνευστική οδό
Ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Υγείας του Νοσοκομείου Charité Berlin (BIH), την Ιατρική Σχολή του Charité Berlin, το University Hospital Leipzig και το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον καρκίνο της Χαϊδελβέργης (DKFZ) μόλις ανακάλυψαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα στα παιδιά είναι πολύ πιο ενεργό στην ανώτερη αναπνευστική οδό από ότι στους ενήλικες, ενώ επισημαίνει τους μοριακούς μηχανισμούς που επιτρέπουν τον καλύτερο έλεγχο της μόλυνσης.
Για να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, η ομάδα του BIH εξέτασε και συνέκρινε δείγματα ρινικού επιχρίσματος από 42 παιδιά και 44 ενήλικες ηλικίας 4 εβδομάδων έως 77 ετών που βρέθηκαν θετικά και αρνητικά για τον Sars-CoV-2. Κανένα από τα μολυσμένα παιδιά δεν ανέπτυξε σοβαρή μορφή της νόσου, εμφανίζοντας μόνο ήπια συμπτώματα (κρύωμα ή ήπιο υψηλό πυρετό).

Σε αυτά τα δείγματα, οι ερευνητές εξέτασαν συνολικά 268.745 κύτταρα και ανέλυσαν το μεταγράφωμά τους (το σύνολο των RNA που παράγονται με μεταγραφή του γονιδιώματος) για να προσδιορίσουν ποια γονίδια διαβάζονται σε ποια κύτταρα. Ήταν σε θέση να διαπιστώσουν ότι η κυτταρική σύνθεση των ανώτερων αεραγωγών ήταν διαφορετική σε παιδιά και ενήλικες, υγιείς και μολυσμένες. Πράγματι, στο ρινικό βλεννογόνο υγιών παιδιών, τα ανοσοκύτταρα (λεμφοκύτταρα Τ, ΝΚΤ, μακροφάγα, δενδριτικά κύτταρα, βασεόφιλα κ.λπ.) και τα επιθηλιακά κύτταρα ήταν ήδη σε εγρήγορση και προετοιμασμένα για τον εντοπισμό του κορωνοϊού, πράγμα που σημαίνει ότι το έμφυτο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ήταν ήδη σε λειτουργία ακόμα και πριν μπει ο ιός στη μύτη τους. Ο αριθμός τους παρέμεινε σταθερός κατά τη διάρκεια της μόλυνσης. Αντίθετα, σε δείγματα από υγιείς ενήλικες, τα ανοσοκύτταρα μόνο σπάνια ανιχνεύθηκαν, ενώ υπήρχαν σε μεγάλο αριθμό σε όσους είχαν μολυνθεί.sciencesetavenir 24/8/21

dimpenews.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*