ΦΡΑΟΥΛΑ: ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ
Μεταβολές σημειώθηκαν στην αγροτική οικονομία κατά τον 17ο με 18ο αιώνα για να καλυφθούν οι ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού. Παραδείγματα τέτοιων μεταβολών είναι η δημιουργία μεγάλων εκτάσεων καλλιεργούμενης γης, η εφαρμογή νέων μεθόδων καλλιέργειας και η χρήση μηχανών.
Οταν οι άνθρωποι άρχισαν να καλλιεργούν τη γη διαπίστωσαν ότι πολλές φορές η συγκομιδή υφίστατο ζημιές ή μεγάλες καταστροφές από επιδρομές εντόμων.
Οταν άρχισαν να χρησιμοποιούνται εντατικά τα φυτοφάρμακα την δεκαετία του 1970, ξεκίνησαν να ανεβαίνουν και τα ποσοστά καρκίνου στην ανθρωπότητα. Ηταν μια δραστική λύση ώστε να μπορέσουν να ταίσουν τον αυξανόμενο πληθυσμό αλλά και να τον μειώσουν κρατώντας τον στα επιθυμητά γι αυτούς επίπεδα με τις καρκινογόνες χημικές ουσίες που θα χρησιμοποιούνταν σε αυτά.
Οι Αμερικανοί τρώνε τέσσερις φορές περισσότερες φράουλες απ ότι τη δεκαετία του 1970.
Η φράουλα η χαμαικέρασος, είναι ένα από τα φρούτα που δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση από χημικά δηλητήρια.
Από την πρώτη ημέρα μεταφύτευσης της φράουλας, οι αγρότες είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν αυτά τα δηλητήρια για να μπορέσει να επιβιώσει το φυτό, ως ότου καταλήξει η μολυσμένη αυτή φράουλα στα ράφια των υπερμάρκετ, των μανάβικων και στους πάγκους της λαικής αγοράς.
Πριν από το στάδιο της καρποφορίας σχεδόν όλοι οι φράουλες αντιμετωπίζονται με τοξικά χημικά καπνογόνα και άλλα δυσάρεστα φυτοφάρμακα.
Για να επιβιώσει λοιπόν το φυτό αυτό αλλά και πολλά ακόμη από τα έντομα και τις ασθένειες, το τίμημα για εμάς τους ανθρώπους είναι να αργοπεθαίνουμε.
Κάποτε, πρίν πολλές δεκαετίες, ο κόσμος περίμενε να καταναλώσει το φρούτο η το λαχανικό την κατάλληλη εποχή του χρόνου. Τότε δεν υπήρχαν τα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται στα φρούτα και τα λαχανικά σήμερα, όμως μας έχουν αναγκάσει να τα καταναλώνουμε σχεδόν όλες τις εποχές του έτους.
Η Αθέατη γνώση, αποφάσισε αυτή τη φορά να ασχοληθεί με την φράουλα και την διαδικασία ανάπτυξής της μέχρι να ολοκληρωθεί ως φυτό. Είναι γνωστό ότι είναι το Νο 1 στη λίστα φρούτο σε επικινδυνότητα για την ανθρώπινη υγεία.
Επειδή όμως εμείς θέλουμε να γνωρίζετε και ποια είναι αυτά τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για την φράουλα, σας τα παρουσιάζουμε αναλυτικά και εσείς μπορείτε να κρίνετε αν είναι επιβλαβή η όχι για την υγεία σας.
1) Αρχικά, γίνεται εµβάπτιση των φυτών της φράουλας κατά την µεταφύτευση σε διάλυµα ενός από τα > από την Ε.Ε εντομοκτόνα η νηµατοκτόνα, όπως το Βαϊτέιτ, ∆ιαζινόν, Χλωρπιριφός (Ντουρσπάν, Πιρινέξ, Πιροφάν, Πιριφός, Ντορσάν κ.ά.) Ντιχλωρβός (Ντιβιπάν,
Νοκός, Ντιβός κ.ά.) ή σε ένα κατάλληλο µυκητοκτόνο, όπως Αλιέτ, Ρόνταξ, Καπτάν, Φολπάν, Ριτοµίλ, Μικοξίλ, Καλπέν, Τοψίν, Κρυπτονόλ, Πρεβικιούρ και Προπλάντ.
Παράδειγμα: το ∆ιαζινόν είναι απαγορευμένο για οικιακή χρήση στις ΗΠΑ από το 2004, όμως επιτρέπεται για αγροτική χρήση.
Ο Ντιχλωρβός, ένα ακόμη από τα παραπάνω δηλητήρια που αναφέρουμε, εμφανίζει ισχυρή δράση, δεν απαγορεύτηκε αν και εξετάστηκε κάτι παρόμοιο το 1981, αλλά σε μελέτη του 2010 διαγνώστηκε πως σε αυξημένη περιεκτικότητα στα ούρα πιθανόν να ευθύνεται για την διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερδραστηριότητας στα παιδιά.
2) Για την προστασία στα πρώτα στάδια ανάπτυξης από τους µύκητες εδάφους (Φυτοφθόρα, Βερτιτσίλιο, Πύθιο κ.ά.) συστήνεται ριζοπότισµα µε ένα από τα ακόλουθα µυκητοκτόνα:
Καπτάν, Αλετίν, Αλιέτ, Βαλέτε, Φοσετύλ,Ρόνταξ, Τοψίν, Πρεβικιούρ, Προπλάντ, Πριβάν, Πριβέξ, Γόρριορ 42, Ριτοµίλ, Μικοξίλ και Κρυπτονόλ (Χρησιµοποιούνται πριν την έναρξη της καρπόδεσης).
3) Προστασία φυλλώµατος από ασθένειες µέχρι την άνθηση. ∆ιάφοροι µύκητες μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες στα φύλλα κυρίως κατά την ανάπτυξη των φυτών.
Αυτοί είναι οι Colletotrichum sp, Diplocarpon sp, Phyllosticta sp, Dendrophoma sp κ.ά.
Αν απαιτηθεί ψεκασµός χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα µυκητοκτόνα:
Καπτάν Φολπάν, Φολπέτ
Χαλκούχα παρασκευάσµατα (Κοσάιτ, Κουπροσάιτ, Φουνκουράν, Τενκόπ, Οξυχλωριούχος χαλκός κ.ά.)
Τοψίν. ∆ιθειοκαρβαµιδικά (Μανκοζέπ, Νταϊθέιν Μ-45, Μανζέιτ, Μανζέπ κ.ά.),
Αντρακόλ, Πολυράµ. (Χρησιµοποιούνται πριν την έναρξη της καρπόδεσης)
4) Την περίοδο ανάπτυξης των φυτών δυνατό να εµφανίζεται Σηριβίδι και άλλα φυλλοφάγα έντοµα ή και ακάρεα.
Ειδικά για το Σηριβίδι δυνατό να χρησιµοποιηθούν τα Ματς και Νόµολτ πριν από την έναρξη της καρπόδεσης.
5) Προστασία από ασθένειες κατά την καρποφορία (Μυκητοκτόνα)
Γιουπαρέν – Ίππον, Ρόβερ, Ροβράλ Σουµισκλέξ, Προλέξ, Προσιτόν, Σουµεστρίν,
Συµιτόν, Μύθος, Πύρους, Σκάλα, Σουίτς , Στρόµπι , Σίγκνουµ, Τελτόρ
6) Προστασία από έντοµα, ακάρεα και άλλους εχθρούς κατά την καρποφορία [Εντοµοκτόνα, Ακαρεοκτόνα κ.ά.]
Τρέισερ ,Μ-Πετέ ,Ρούφαστ (∆ιαθέτει και ακαρεοκτόνο δράση) Σιπερµεθρίν (Ράτεξ, Βάλιαντ, Σιπάν, Σιθρίν κ.ά.) Ντέσις, Ντελίν, Μεθρίν ,Καράτε, Αγκριµέκ, Βερτιµέκ, Γιουροµέκ (καταπολεµεί τις προνύµφες του Θρίππα) Ντιχλωρβός (Νοκός, Ντιβιπάν, Ντιβός κ.ά.) Μπουλτόκ, Νήµεξ
7) Ακάρεα (Κόκκινος και Κίτρινος Τετράνυχος)
Μ-Πετέ
Πράιτ
Μασάι
Απόλλο
Τορκ, Πάρτνερ, Βέντεξ, Οµέρτα
Ακριµέκ, Βερτιµέκ, Γιουροµέκ
Ρούφαστ
Νισσοράν
Κέντο
Οµάιτ, Ντικτέιτορ (Χρησιµοποιείται σε φυτείες που δε φέρουν άνθη ή καρπούς).
8) Νηµατώδεις (σκουλήκια)
Μοκάπ υγρό ή κοκκώδες 7
Βαϊτέιτ υγρό ή κοκκώδες 21
Ράκπι
9) Σαλίγκαροι
∆ολώµατα Μεταλδεΰδης (Σαλοκτόν, Μεταλάν, Μεταπρέµ κ.ά.)
10) Ορμόνη βελτίωσης παραγωγής- Ορμόνη καρπόδεσης
Οι φράουλες όπως και άλλα φρούτα δέχονται και ορμόνες προκειμένου να επιταχυνθεί η περίοδος ωρίμασής τους. Υπάρχουν διάφορα σκευάσματα στην αγορά που χρησιμοποιούν οι αγρότες στα φρούτα και τα οποία δυστυχώς επιβαρύνουν την υγεία μας.
11) Υβρίδια φράουλας
Ολοι οι υβριδικοί σπόροι που πωλούνται σε φακελάκια είναι υβρίδια τα οποία έχουν δημιουργηθεί για να βγάζουν μεγάλη παραγωγή οι αγρότες σε σχέση με τους παραδοσιακούς σπόρους, που βγάζουν μεν λιγότερη παραγωγή αλλά είναι φρούτα αγνά, μικρά σε μέγεθος και πιο νόστιμα.
Τα υβρίδια έχουν την κωδική ονομασία F1 στους σπόρους και δεν αναπαράγονται.
Ολα αυτά τα χημικά δηλητήρια θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από βιολογικά σκευάσματα. Ομως σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος δεν θα πάθαινε θανατηφόρες αρρώστιες και θα ζούσε πολύ παραπάνω, πράγμα που δεν το θέλουν τα λαμόγια της Νέας τάξης πραγμάτων αφού στόχος τους είναι η μείωση του πληθυσμού.
Είμαστε καταδικασμένοι από την ημέρα που γεννιόμαστε να μην προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τον βιολογικό μας κύκλο. Πλέον οι άνθρωποι παθαίνουν αρρώστιες πριν καν έρθουν να γνωρίσουν τον κόσμο. Οι καρκίνοι έχουν αυξηθεί ραγδαία από τότε που η διατροφή μας βρίσκεται στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών.
Φρούτα και λαχανικά, το μόνο που προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό είναι καρκίνοι και τίποτα άλλο. Τα οφέλη που κάποτε μας έδιναν τα φρούτα και τα λαχανικά πλέον είναι μύθος – διότι έχουν σκεπαστεί από τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα.
Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι δυνατός και έχει πολλές άμυνες, όμως κι αυτός πόσο να αντέξει σε αυτό τον βομβαρδισμό χημικών;
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice