Ασπαρτάμη: Το γλυκαντικό που βρίσκεται σε 5.000 προϊόντα είναι το «τέλειο» δηλητήριο;

Η ασπαρτάμη είναι ένα κοινώς διαδεδομένο γλυκαντικό προϊόν, εκατοντάδες φορές γλυκύτερο από τη ζάχαρη. Βρίσκεται σε προϊόντα που καταναλώνουν όλοι καθημερινά. Στα περισσότερα αναψυκτικά, σε καραμέλες και τσίχλες ,σε γλυκά. Ούτε λίγο, ούτε πολύ σε 5.000 διαφορετικά προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης.

Η ασπαρτάμη έχει εχθρούς, φανατικούς πολέμιους, οι οποίοι έχουν μια θέση, με ομολογουμένως ισχυρά επιχειρήματα. Τα πάντα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι η ασπαρτάμη, η οποία είναι διεγερτική τοξίνη μέσα στο σώμα διασπάται σε μεθανόλη, η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη. Η τελευταία είναι ένα ισχυρό δηλητήριο. Μπορεί να προκαλέσει από πονοκεφάλους, μέχρι τύφλωση ή διαβήτη. Η «νόσος της ασπαρτάμης» έχει συνδεθεί με την ερυθηματώδη λύκο ή τη σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και με τον καρκίνο.

Ωστόσο την δεκαετία του 1970 o FDA την ενέκρινε και ακολούθησαν οι εγκρίσεις ανάλογων οργανισμών. Μια θεωρία συνωμοσίας ισχυρίζεται πως η έγκριση του FDA η GD SEARLE παραποίησε τα αρνητικά ερευνητικά αποτελέσματα και εφάρμοσε πολιτικές πιέσεις για να πάρει την άδεια. Μάλιστα ένας πρώην επικεφαλής του FDA είναι σήμερα ανώτερο στέλεχος της Μονσάντο, μιας εταιρίας που κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από την ασπαρτάμη.

Αυτή όμως είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος. Στην άλλη άκρη, η επίσημη θέση λέει πως η ασπαρτάμη αποτελείται από δυο ασφαλή αμινοξέα. Όταν διασπάται στο στομάχι δίνει αυτά τα δυο συστατικά και μεθανόλη αλλά σε απειροελάχιστη ποσότητα. Τόσο μικρή που χρειάζεται να πιει κανείς 240 λίτρα από ένα αναψυκτικό που την περιέχει για να καταναλώσει επικίνδυνη ποσότητα.

Η Εταιρία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας έχει απορρίψει την θεωρία που θέλει την ασθένεια να σχετίζεται με την ασπαρτάμη και τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κρίνει επανειλημμένως ασφαλή προς κατανάλωση.


Προτασεις Προιοντων χρησιμων για το Αμεσο Μελλον σου :

Business Card Survival 100% ΔΩΡΕΑΝ!

Είναι το πιο ωραίο εργαλείο επιβίωσης που έχετε δει ποτέ ...Αυτό το έξυπνο εργαλείο είναι ένα ανεκτίμητο μικρό gadget που μπαινει στο πορτοφόλι σας που εξυπηρετεί 11 λειτουργίες. Είναι ένα:1. Ανοιχτήρι2. Άκρη μαχαιριού3. Κατσαβίδι με σχισμές / επίπεδη κεφαλή4. Χάρακας5. Ανοιχτήρι καπακιού6. 4 Θέσεις κλειδί7. Κλειδί Wingnut8. Λεπίδα πριονι9. Οδηγός βοηθητικού δείκτη10. 2 Θέσεις Wrench11. Τρύπα μπρελόκ / κορδόνιΠάρτε ένα σήμερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε για να είστε πάντα προετοιμασμένοι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να αγοράσετε αυτό το στοιχείο. Ο φορέας αυτού του εργαλείου αποδέχεται κάθε ευθύνη για τη χρήση ή την κακή χρήση του.

ΤΙΜΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

usay.gr

Loading...

One thought on “Ασπαρτάμη: Το γλυκαντικό που βρίσκεται σε 5.000 προϊόντα είναι το «τέλειο» δηλητήριο;

  1. vasoula2908 says:

    Ο Άλεξ Τζόουνς, ξύλινος πύλινος, φώναζε από το 2010 για την ασπαρτάμη
    και σήκωσα το σχετικό βίντεο του τότε.
    Από το χρονικό σημείο του βίντεό μου εδώ —> https://youtu.be/cuCGx-Tlb1U?t=306
    λέει ΠΩΣ τη δημιούργησαν. Ακούστε και φρίξτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *