in

Ασπαρτάμη: Το γλυκαντικό που βρίσκεται σε 5.000 προϊόντα είναι το «τέλειο» δηλητήριο;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η ασπαρτάμη είναι ένα κοινώς διαδεδομένο γλυκαντικό προϊόν, εκατοντάδες φορές γλυκύτερο από τη ζάχαρη. Βρίσκεται σε προϊόντα που καταναλώνουν όλοι καθημερινά. Στα περισσότερα αναψυκτικά, σε καραμέλες και τσίχλες ,σε γλυκά. Ούτε λίγο, ούτε πολύ σε 5.000 διαφορετικά προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης.

Η ασπαρτάμη έχει εχθρούς, φανατικούς πολέμιους, οι οποίοι έχουν μια θέση, με ομολογουμένως ισχυρά επιχειρήματα. Τα πάντα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι η ασπαρτάμη, η οποία είναι διεγερτική τοξίνη μέσα στο σώμα διασπάται σε μεθανόλη, η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη. Η τελευταία είναι ένα ισχυρό δηλητήριο. Μπορεί να προκαλέσει από πονοκεφάλους, μέχρι τύφλωση ή διαβήτη. Η «νόσος της ασπαρτάμης» έχει συνδεθεί με την ερυθηματώδη λύκο ή τη σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά και με τον καρκίνο.

Ωστόσο την δεκαετία του 1970 o FDA την ενέκρινε και ακολούθησαν οι εγκρίσεις ανάλογων οργανισμών. Μια θεωρία συνωμοσίας ισχυρίζεται πως η έγκριση του FDA η GD SEARLE παραποίησε τα αρνητικά ερευνητικά αποτελέσματα και εφάρμοσε πολιτικές πιέσεις για να πάρει την άδεια. Μάλιστα ένας πρώην επικεφαλής του FDA είναι σήμερα ανώτερο στέλεχος της Μονσάντο, μιας εταιρίας που κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από την ασπαρτάμη.

Αυτή όμως είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος. Στην άλλη άκρη, η επίσημη θέση λέει πως η ασπαρτάμη αποτελείται από δυο ασφαλή αμινοξέα. Όταν διασπάται στο στομάχι δίνει αυτά τα δυο συστατικά και μεθανόλη αλλά σε απειροελάχιστη ποσότητα. Τόσο μικρή που χρειάζεται να πιει κανείς 240 λίτρα από ένα αναψυκτικό που την περιέχει για να καταναλώσει επικίνδυνη ποσότητα.

Η Εταιρία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας έχει απορρίψει την θεωρία που θέλει την ασθένεια να σχετίζεται με την ασπαρτάμη και τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η ευρωπαϊκή Ένωση έχουν κρίνει επανειλημμένως ασφαλή προς κατανάλωση.

usay.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

One Comment

Leave a Reply
  1. Ο Άλεξ Τζόουνς, ξύλινος πύλινος, φώναζε από το 2010 για την ασπαρτάμη
    και σήκωσα το σχετικό βίντεο του τότε.
    Από το χρονικό σημείο του βίντεό μου εδώ —> https://youtu.be/cuCGx-Tlb1U?t=306
    λέει ΠΩΣ τη δημιούργησαν. Ακούστε και φρίξτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εργατικό δυστύχημα με θύμα 60χρονο οικοδόμο

Αεροσκάφος συνετρίβη σε αυτοκινητόδρομο όταν μπλέχτηκε σε καλώδια ρεύματος