00:03 - 18/12/2022

Πως να γίνω σαμανος; Μερικα βιβλία για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει το μονοπάτι ενός σαμανου;

Διαφημίσεις

Δεν είναι σωστο για μένα να παρέχω καθοδήγηση για το πώς να γίνετε σαμάνος, καθώς ο ρόλος του σαμάνου είναι συγκεκριμένος για ορισμένους πολιτισμούς και παραδόσεις και περιλαμβάνει πνευματικές πρακτικές που δεν είναι καλά κατανοητές ή σεβαστές από τους ξένους.

Σε πολλούς πολιτισμούς, ο ρόλος του σαμάνου μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά και απαιτεί εκτεταμένη εκπαίδευση και μύηση, που συχνά περιλαμβάνει πνευματικές πρακτικές που είναι βαθιά προσωπικές και ιερές. Επιπλέον, ο όρος “σαμάνος” χρησιμοποιείται συχνά με ευρύ και πολιτισμικά ακατάλληλο τρόπο και είναι σημαντικό να σέβεστε τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις των πολιτισμών από τους οποίους προέρχεται ο όρος.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τον σαμανισμό ή τις πνευματικές πρακτικές των ιθαγενών, είναι σημαντικό να προσεγγίσετε το θέμα με σεβασμό και να αναζητήσετε αυθεντικές και πολιτισμικά κατάλληλες πηγές και καθοδήγηση από τον πολιτισμό. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου το ενδεχόμενο της πολιτισμικής οικειοποίησης και να αποφεύγετε να εμπλέκεστε σε πρακτικές που μπορεί να είναι επιβλαβείς ή ασεβείς για τους αυτόχθονες πολιτισμούς.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα βιβλία για το θέμα του σαμανισμού και των πνευματικών πρακτικών των αυτοχθόνων. Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε αυτά τα θέματα με σεβασμό και να αναζητάτε αυθεντικές και πολιτισμικά κατάλληλες πηγές. Ακολουθούν μερικά βιβλία που μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

“Ο δρόμος του σαμάνου” του Michael Harner: Αυτό το βιβλίο είναι μια κλασική εισαγωγή στον σαμανισμό, γραμμένο από έναν ανθρωπολόγο που έχει μελετήσει και ασκήσει σαμανισμό με αυτόχθονες πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

“Η Δύναμη του Τώρα” του Έκχαρτ Τόλε: Αυτό το βιβλίο προσφέρει μια πνευματική προοπτική για την παρούσα στιγμή και έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους σε ένα πνευματικό μονοπάτι.

“Οι τέσσερις άνεμοι” του Dr. Alberto Villoldo: Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο από έναν ιατρικό ανθρωπολόγο που έχει μελετήσει και ασκήσει τις πνευματικές παραδόσεις των ιθαγενών και προσφέρει καθοδήγηση για το πώς να δουλεύετε με την ενέργεια και να συνδέεστε με τον φυσικό κόσμο.

“Οι διδασκαλίες του Δον Χουάν: Ένας δρόμος της γνώσης των Γιάκι” του Κάρλος Καστανέντα: Αυτό το βιβλίο είναι ένα κλασικό έργο για τον σαμανισμό, γραμμένο από έναν ανθρωπολόγο που σπούδασε με έναν ινδιάνο σαμάνο Yaqui στο Μεξικό.

“Bury My Heart at Wounded Knee: An Indian History of the American West” του Dee Brown: Αυτό το βιβλίο είναι μια ιστορία των ιθαγενών λαών της αμερικανικής Δύσης και των συναντήσεών τους με τους Ευρωπαίους εποίκους, και προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση των πολιτισμών και των παραδόσεων αυτών των λαών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα βιβλία έχουν γραφτεί από ξένους προς τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις που περιγράφουν, και είναι πάντα καλύτερο να αναζητάτε αυθεντικές και πολιτισμικά κατάλληλες πηγές και καθοδήγηση από το εσωτερικό του πολιτισμού.

Πως να γίνω σαμανος; Μερικα βιβλία για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει το μονοπάτι ενός σαμανου;Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Αθανάσιος 12/18/2022 @ 12:51 ΠΜ

  Πρόσεχε τους λίγο Νίκο τι ανεβάζουν γιατί έχει γεμίσει μάγους τό διαδύκτιο τόν τελευταίο καιρό. Εχθές είδα σέ βίντεο-add στό you tube, μιά μάγισσα από τήν Αϊτή που μετατρέπει κάποιον που θές σέ ζόμπι. Επί πληρωμής φυσικά. Μάλιστα έλεγα ότι θέλει σκέψη πρίν τό αποφασίσεις γιατί η τελετή περιλαμβάνει βασανιστήρια, είναι δύσκολη καί εάν τό μετανιώσει κανείς πρεπει νά ξανακάνει κανείς τήν τελετή γιά να λυθεί τό ζόμπι. Όλα αυτά σέ add στό you tube καί στήν ΑΘΗΝΑ.
  Δέν είναι ώρα τώρα μέ αυτό τό μπέρδε

 2. Αθανάσιος 12/18/2022 @ 12:55 ΠΜ

  Δέν είναι ώρα τώρα μέ αυτό τό μπέρδεμα κυρά μού νά μάθουμε γιά σανανισμό. Σέ εσένα τό λέω που σηκώνεσε στίς 3:33 η ώρα κάθε βράδυ. Ξέρω ποιά είσαι.

 3. Αθανάσιος 12/18/2022 @ 7:12 ΠΜ

  Μάλιστα ΕΛΕΓΕ ότι θέλει σκέψη….. !!!!

  Συγνώμη. Όρθογραφικό λάθος στήν κλείση τού ρήματος που αντιστρέφει τή έννια όμως.

 4. Μιλάτε στον κόσμο για τον Χριστό κι αφήστε τις μαγείες.

 5. Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ 12/18/2022 @ 4:40 ΜΜ

  Η ΜΑΓΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΉ ΜΑΓΕΙΑ.
  ΌΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΊΣΕΙ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΜΑΓΕΙΑ (ΛΕΥΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΈΤΟΙΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ) ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ. ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΑΝΤΆΜΩΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ! ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΌΣ ΗΜΩΝ!

 6. Alice who the fuck is Alice??? 12/18/2022 @ 8:55 ΜΜ

  τα εχεις μπερδεψει πολυ στο κεφαλι σου φιλε μου απο ποτε η μαγεια ειναι σατανισμος?γιατι να μην υπαρχει καλη μαγεια δλδ? ζεις σε μαγικο κοσμο η σκεψη ειναι μαγεια η αγαπη ειναι μαγεια εσυ εισαι μαγεια ο αερας ειναι μαγεια ζεις ολοκληρος μεσα στην μαγεια στην καλη και στην κακη….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*