Χάος με τα κρατικά αυτοκίνητα. Εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και μεταφορές ατόμων που έχουν αποβιώσει.

kratika OXIMATA

Χάος με τα κρατικά αυτοκίνητα. Εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και μεταφορές ατόμων που έχουν αποβιώσει.

Αναλυτικά όσα απίστευτα εντόπισαν οι ελεγκτές.
Τις “αμαρτωλές” μετακινήσεις φέρνουν στη Βουλή είκοσι τρεις βουλευτές της ΝΔ
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Χριστόφορο Βερναρδάκη κατέθεσαν 23 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής την τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τα αποτελέσματα ελέγχου που διενεργήθηκε από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο τις μετακινήσεις των κρατικών αυτοκινήτων για το έτος 2015.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, μεταξύ των ευρημάτων εντοπίστηκαν πολλαπλά εικονικά δρομολόγια, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων.

Ενδεικτικά, στο πόρισμα περιγράφεται μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει, αυτοκίνητο που διήνυσε 627 χλμ. σε περίπου 40 λεπτά, αλλά και αυτοκίνητο με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς.

Οι βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων τους αρμόδιους υπουργούς, πώς σκοπεύουν να προχωρήσουν με την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους με την υπόθεση υπαλλήλους.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Έπειτα από καταγγελίες πολιτών ότι κρατικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ιδιωτικές τους μετακινήσεις, το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) διενήργησε έλεγχο με αντικείμενο τη διαδικασία κίνησης των εν λόγω αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του έτους 2015. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των ευρημάτων εντοπίστηκαν πολλαπλά εικονικά δρομολόγια κρατικών αυτοκινήτων, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων. Ενδεικτικά, στο πόρισμα περιγράφεται μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει, αυτοκίνητο που διήνυσε 627 χλμ. σε περίπου 40 λεπτά, αλλά και αυτοκίνητο με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς. Το πόρισμα των ελεγκτών φέρει στην επιφάνεια στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και προχωρά στη διατύπωση προτάσεων για την εξυγίανση της κατάστασης, αφού πρώτα αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1. Ως άμεσος πειθαρχικός προϊστάμενος των εμπλεκόμενων με την υπόθεση υπαλλήλων, πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε με την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το ν. 3345/05, όταν σε πόρισμα ελέγχου ελεγκτικού μηχανισμού διαπιστώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος, τα αρμόδια όργανα δεσμεύονται για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης;

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατάρτιση του Γενικού Μητρώου Κυκλοφορούντων Κρατικών Οχημάτων, από την υπηρεσία που ασκεί την εποπτεία των κρατικών αυτοκινήτων; Πότε προγραμματίζεται η ολοκλήρωση του;

3. Πώς σχεδιάζετε να ενισχύσετε την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά;».

Οι Ερωτώντες Βουλευτές:

α/α Ονοματεπώνυμο Εκλογική Περιφέρεια

1 Νίκη Κ. Κεραμέως Επικρατείας

2 Χαράλαμπος Αθανασίου Λέσβου

3 Σάββας Αναστασιάδης Β’ Θεσσαλονίκης

4 Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου Β’ Αθηνών

5 Γεώργιος Βαγιωνάς Χαλκιδικής

6 Κωνσταντίνος Βλάσης Αρκαδίας

7 Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης Αττικής

8 Σοφία Βούλτεψη Β’ Αθηνών

9 Γεώργιος Γεωργαντάς Κιλκίς

10 Αθανάσιος Δαβάκης Λακωνίας

11 Χρίστος Δήμας Κορινθίας

12 Άννα Καραμανλή Β’ Αθηνών

13 Θεόδωρος Καράογλου Β’ Θεσσαλονίκης

14 Ιωάννης Κεφαλογιάννης Ρεθύμνης

15 Γεώργιος Κουμουτσάκος Β΄Αθηνών

16 Ευάγγελος Μπασιάκος Βοιωτίας

17 Βασίλειος Οικονόμου Επικρατείας

18 Νικόλαος Παναγιωτόπουλος Καβάλας

19 Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου Β’ Αθηνών

20 Κωνσταντίνος Σκρέκας Τρικάλων

21 Κωνσταντίνος Τζαβάρας Ηλείας

22 Θεόδωρος Φορτσάκης Επικρατείας

23 Μάξιμος Χαρακόπουλος Λαρίσης

news247.gr

 

Loading...

2 thoughts on “Χάος με τα κρατικά αυτοκίνητα. Εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και μεταφορές ατόμων που έχουν αποβιώσει.

 1. ΙΩ says:

  ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΠΕΣΕ» ΛΟΓΩ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, ΚΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΛΑΜΟΓΙΩΝ, ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ… ΚΛΠ.

  ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΧΘΕΣ» ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑΙ. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

  ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΧΕΙΡΙΣΤΗ….

  ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΙΩΣ…. ΑΣΤΑ.

  ΙΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *