Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:21 - 06/09/2015

Βέδες πριν 6000 χρόνια: Ιπτάμενα Οχήματα των Ελλήνων

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

 

vimanasartisticimpression

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχουν κείμενα που μιλούν για “ιπτάμενα πλοία”, τα οποία επισκέφτηκαν την Γη, πολλά κατασκευάστηκαν εδώ και μπορούσαν να κάνουν διαστρικά ταξίδια, τουλάχιστον πριν από 6000 χρόνια πριν. Για κάποιο λόγο η “επίσημη” ιστορία τα αγνοεί. Μήπως επειδή αναφέρουν δεν είμαστε τα μόνα ευφυή είδη που διαβιούν στο Σύμπαν; Ή μήπως στην κατασκευή συνέβαλαν αρχαίοι Έλληνες;

Ο λόγος γίνεται για τις Βέδες.

Η κανονική κατανομή των Βεδών είναι τετραπλή:

 • Rigveda (RV)
 • Yajurveda (YV, με την κύρια κατηγορία εναντίον TS vs VS)
 • Samaveda (SV)
 • Atharvaveda (AV)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Βέδες μιλούν για δύο κατηγορίες ιπτάμενων οχημάτων που επισκέφθηκαν την αρχαία Ινδία στο μακρινό παρελθόν. Αυτά τα μυστηριώδη σκάφη περιγράφονται στις σανσκριτικές γραφές, όπου μπορείτε να βρείτε απίστευτες συσκευές και τεχνολογίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στον πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στα Μαχαμπαράτα, Πουράνα, και τα Ραμαγιάνα, θα βρείτε περισσότερες περιγραφές αυτών των μυστηριωδών συσκευών που ξεπερνούν την τεχνολογική κατανόηση του αρχαίου ανθρώπου.

Οι περιγραφές αυτών των εξαιρετικά προηγμένων οχημάτων μας φέρνουν μπροστά σε μία απίστευτη σύγχυση. Στο αρχαίο βιβλίο Vaimanika Shastra ή την Επιστήμη της Αεροναυτικής, υπάρχουν κείμενα που μιλούν για σκάφη που κυριολεκτικά ελέγχονται με τον ανθρώπινο νου (όπως για παράδειγμα και η Αργώ), κάτι που λογικά κατέστη δυνατό λόγω της εξαιρετικά προχωρημένης και προηγμένης τεχνολογίας εκείνης της εποχής, η οποία έχει κρατηθεί μακριά από την κοινωνία στη σύγχρονη εποχή.

Επιπλέον αυτά τα ιερά βιβλία μιλούν για αιώρηση και αντιβαρύτητα, 6000 χρόνια πριν.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι στην Vaimanika Shastra που είναι ένα ιερό βιβλίο, μιλά για «πλοία», που όχι μόνο θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη στον πλανήτη μας, αλλά και πέρα από τη Γη, έξω στο διάστημα. Στην Μαχαμπαράτα περιγράφεται η Μάχη της Kurukshetra, ένας πόλεμος στον ουρανό μεταξύ Kauravas και Pandavas

Sky-Battle-of-Kurukshetra

Σύμφωνα με τον Δρ Β Raghavam, γνωστό λόγιο και μελετητή των σανσκριτικών και μουσικολόγο, ο οποίος έχει συγγράψει πάνω από 120 βιβλία και 1200 άρθρα, μας λέει ότι τα αρχαία Ινδικά κείμενα μιλούν για ανθρώπους που ζούσαν σε άλλους πλανήτες αλλά και εξωγήινα όντα που επισκέφθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν τους προγόνους μας. Ο Δρ Β Raghavam κέρδισε το βραβείο Akademi Sahitya για την σανσκριτική το 1966.

Ο Δρ Raghavan μας λέει:

“Πενήντα χρόνια έρευνας αυτού του αρχαίου έργου με πείθουν ότι υπάρχουν ζωντανά όντα σε άλλους πλανήτες, και ότι είχαν επισκευθεί τη Γη ήδη από το 4000 π.Χ.».

Εξηγεί επίσης:

«Υπάρχει μία πληθώρα από συναρπαστικές πληροφορίες για ιπτάμενες μηχανές, ακόμα και για φανταστικά όπλα που μοιάζουν επιστημονικής φαντασίας”. Ακόμα: “Υπάρχουν επίσης αναφορές για πολυάριθμες αρχαίες τεχνολογίες σε Mahabharata, και Ramayanas. Μερικές από αυτές αναπτύχθηκαν ξανά από τον μεγάλο Nikola Tesla, όπως όπλα ακτίνοβολίας λέιζερ, κλπ…”

Αλλά ο Δρ Raghavan δεν είναι ο μόνος που πιστεύει αυτή τη θεωρία. Ένας άλλος επιστήμονας που συμφωνεί μαζί του είναι ο Δρ Krishna Murty, καθηγητής της αεροναυτικής στο Ινδικό Ινστιτούτο Επιστημών στο Bangalore.

«Είναι αλήθεια», ο Δρ Krishna Murty λέει, «ότι η αρχαία ινδική Βέντα και άλλα κείμενα αναφέρονται στην αεροναυτική, διαστημόπλοια, ιπτάμενες μηχανές και αρχαίους αστροναύτες”.

«Μια μελέτη των σανσκριτικών κειμένων με έχει πείσει ότι η αρχαία Ινδία ήξερε το μυστικό της κατασκευής ιπτάμενων μηχανών, και ότι αυτές οι μηχανές ήταν διαμορφωμένα σύμφωνα με τα διαστημόπλοια που προέρχονταν από άλλους πλανήτες.”

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα της Ραμαγιάνα έχει ως εξής:

“Το όχημα Puspaka που μοιάζει με τον Ήλιο και ανήκει στον αδελφό μου ήρθε από τον ισχυρό Ravan. Αυτό το αεροκίνητο και εξαιρετικό όχημα πηγαίνει παντού με τη θέληση …. το όχημα μοιάζει με ένα φωτεινό σύννεφο στον ουρανό. “.. και ο Βασιλιάς (Rama) μπήκε και το εξαιρετικό όχημα σηκώθηκε στην υψηλότερη ατμόσφαιρα κατ’ εντολή του Raghira, .”

Επιπλέον, στη Mahabharata βρίσκουμε κείμενα στα οποία διαβάζουμε τα εξής:

“Ο Gurkha πετούσε σε ένα ταχύ και ισχυρό Vimana που εκσφενδόνισε εναντίον των τριών πόλεων του Vrishis και Andhakas ένα ενιαίο βλήμα φορτισμένο με όλη την δύναμη του Σύμπαντος. Μια πυρακτωμένη στήλη καπνού, τόσο λαμπρή όσο δέκα χιλιάδες ήλιοι, γιγαντόθηκε σε όλο του το μεγαλείο. Ήταν το άγνωστο όπλο Σιδερένιος Κεραυνός (γνωστό σε όσους ξέρους ως Κεραύνιο του Δία). Ήταν ένας γιγαντιαίος αγγελιοφόρος του θανάτου που έκανε στάχτη το σύνολο της φυλής των Vrishnis και Andhakas. ”

Στο Samaraanganasutraadhaara είναι γραμμένο:

“Ισχυρό και ανθεκτικό πρέπει να κατασκευαστεί το σώμα του Vimana, αλλά σαν ένα μεγάλο πουλί από ελαφρύ υλικό. Μέσα πρέπει να υπάρχει κινητήρας υδραργύρου με συσκευή θέρμανσης του σιδήρου από κάτω. Με τη βοήθεια της ενέργειας του υδραργύρου η οποία θετει έναν ανεμοστρόβιλο σε κίνηση, ένας άνθρωπος που κάθεται μέσα μπορεί να ταξιδέψει μια μεγάλη απόσταση στον ουρανό. Οι κινήσεις του Vimana είναι τέτοιες ώστε να μπορεί να ανέβει και να κατέβει κατακόρυφα, κάθετα λοξά, προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Με τη βοήθεια αυτών των μηχανών οι άνθρωποι μπορούν να πετάξουν στον αέρα ενώ τα θεϊκά όντα μπορούν να κατέβει στη γη.”

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, σύμφωνα και με τους λευκούς Δραβίδες της Ινδίας, ολόκληρη ή ένα μεγάλο μέρος της τεχνολογίας αυτής αποδίδεται στους Σαβαρτζνάνας Γιαβάνας, δηλαδή τους Σοφότατους Ίωνες, δηλαδή τους “προϊστορικούς” Έλληνες! Άραγε ήταν ντόπιοι γήινοι ή ήταν οι “θεοί” που έρχονταν από τα άστρα (ενδεχομένως τον Σείριο, την Ανδρομέδα, τις Πλειάδες ή από αλλού);

vimanas2Vimana με χαρακτηριστικά ελληνικά σύμβολα που συναντούμε σε Ιωνικούς κίονες.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά κείμενα που μιλούν για τεχνολογίες που θεωρήθηκαν ως θείας προέλευσης (δηλαδή εξωγήινης) στο μακρινό παρελθόν. Αυτές οι τεχνολογίες δεν ήταν παρόντες μόνο στην αρχαία Ινδία.

Παρόμοια “οχήματα” καταγράφονται σε αρχαίους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, από τους αρχαίους ιθαγενής της Αμερικής, στην Αρχαία Αίγυπτο, ακόμη και στην Ασία.

Όπου κι αν πάτε θα βρείτε μέσα στα αρχαία κείμενα κομμάτια μίας «ξεχασμένης ιστορίας», η οποία, όμως, έχει επισημανθεί ως μυθολογική και αποφεύγεται από τους mainstream αρχαιολόγους και ερευνητές.Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Applying discount code. Please wait...
Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Spyros Makris
Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά του είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Υγεία, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε συλλογικά βιβλία, ενώ έχει εκδόσει και κάποια δικά του.

Σχόλια Αναγνωστών (19)

 1. ΕΛΕΝΗ ΚΑΒΑ-ΚΑΥΓΑΚΟΥ 09/06/2015 @ 4:50 ΜΜ

  Μια διευκρινηση κ. Μακρη.
  Τα οχηματα αυτα ΔΕΝ φτιαχτηκαν απο ΚΑΝΕΝΑΝ εντος αυτου του 3διαστατου κοσμου που ζουμε!!
  Ποιοι ηταν οι ΙΩΝΕΣ ειναι θεμα για πολλη ερευνα… και σκεψη….
  Ο καθε κουραμπιες που γουσταρει να οικειοποιειται τετοια τεχνολογια για να τρομπαρει το κομπλεξικο εγω του και πιστευει οτι τον επιβουλευονται γιατι ειναι θεικος και ανωτερος …..χρειαζεται την πιο προχωρημενη διαθεσιμη Ψυχοθεραπεια….

  • ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝΕ ΤΟ ΚΩΛΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΛΑΝΤΕΙΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

 2. Ανώνυμος 09/06/2015 @ 8:20 ΜΜ

  πεστα χρυσοστομη γιατι εχει γεμισει ο τοπος κουραμπιεδες που οικειοποιουνται οτι γουσταρουν…..
  αμα βρειτε πουθενα αναφορα για ελληνες στη μαχαμπαρατα,στη ραμαγιανα και στις βεδες να μας δειξετε,γιατι εγω τα εχω διαβασει ολα με τα ματακια μου και δεν εχει πουθενα……!
  ειπανε καποιοι λεει,και τι ειπανε?σαβαρτζνανας γιαβανας???και καταλαβες εσυ…..κοψτε λιγο τον παλμο γιατι σας εκανε τα μυαλα γιαουρτι….
  τα βρηκανε οι ινδοι ολα αυτα,οπως τα βρηκαν και οι ελληνες,και γραψαν μυθολογιες για να τα δικαιολογησουν,,,,τι δεν καταλαβαινετε?

  ….το αεροπλανακι που δειχνεις δεν ειναι ινδικο,ειναι απο τη βολιβια,,,,τα βιμανας ηταν διαστημοπλοια..

  • Ανώνυμος 09/06/2015 @ 9:43 ΜΜ

   για να μην παρεξηγηθω,ευχαριστουμε τον αρθρογραφο για τα πολυ ενδιαφεροντα θεματα…..
   το μενος μου δεν στρεφεται εναντιον του κου Μακρη,κανει εξαιρετικη δουλεια…..
   ειμαι εναντιον καποιων “διασημων” που διαστρεφουν την ιστορια και τα μυαλα του κοσμου
   και εχουν σκοτεινα κινητρα και ιδιοτελη συμφεροντα…….

  • Σιμωνίδης 09/07/2015 @ 8:55 ΜΜ

   Γιαβάνας σημαίνει Έλληνας-Ίωνας στα Ινδικά και Γιαβαν στα Εβραικά .Το Μαχαμπαράτα είναι η ίδια ιστορία με την εκστρατεία του Διονύσου του Ζαγρέας του Νόννου του Μεγαλοπολίτη ,από την ανάποδη.Οι Ινδοί τις Ιστορίες τους τα πήραν από την εποχή του Αλέξανδρου και την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας εσχάτης αλλά και ΒΑΚΤΡΙΑΝΉς, τις διασταύρωσαν με τις δικές τους και το αποτέλεσμα είναι το Μαχαμπαράτα.ίδιος τίτλος αλλά άλλο έργο από το 300 π.χ. και μετά. Εξού και Ντιου πατερ.
   Και για να μην λες ότι κατεβάζουμε ότι θέλουμε εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ από το κεφάλι μας..ορίστε από στρατιωτικό περιοδικό της Αγγλίας….περί Γιαβάνας ο λόγος….

   Kamboja Asvaka Ksatriya (Indo-Iranian Light Cavalry)

   Master horsemen and horse traders, Kambojas never leave an opportunity to plunder using their light horse troops. Living on both sides of the Khyber Pass, they were a part of the “Arya” races which stormed and conquered India, some 1500 years before. Their own name was a mistaken identity by the Helllenes of Alexandros who called them “Assakenoi” whereas they were “Asvaka” or “horsemen” in Sanskrit. Losing badly to Alexander, they befriended his descendants, their Greco-Baktrian overlords and along with them they invaded India reaching as far as present day Bangladesh. They repeated this feat, but with their new Lords, the Sakae who overran Greek Baktria in the end of 1st centrury BCE. Their helmet is an evolved Boiotian one, and their primary cuirass is a quilted silk one. Untreated (so called “dirty”) silk had very good anti-missile qualities, which Kambojas facing Indian foot archers and Steppen Horse archers would deffinitely appreciate. They wear Iranian dotted pantaloons and have pteryges to cover their genitals. Their weapons are clearly Hellenic: round “Aspis” shield, a short kontos spear that could be held underarm in a stance reminding that of the knights, and a sturdy kopis for the time when the spear gave way. It is safe to assume that they would show the same faith to all their overlords, whoever they might be.

   Historically, Kamboja, were among the westernmost of the 16 or so nations (mahajanapadas) which comprised the Archaic (Vedic) Indian world. IndoIranians to the utmost, they presumably took the name from river Kabul (then named Kaboj) or from Kam(region)-used mostly in those areas to this date- and Bhoja(owner). They must have a major impact on the Achaimenid Persians who conquered them, as Cyrus the great (Kurush) named his son Kambyses (Kambujiya) the 3rd, presumably after a Mythical hero, Kambujiya (Kamboja of Shantiparava),who led the Iranians against a Vedic king Kuvalashava, defeating him in the battle and wresting a prized sword from his lineage. Thus, it can be easily understood that common language and mythical bonds made Achaimenids and Kambojas friendly to one another.

   This good relation with their overlords would change later, as the Kamboja clans—the Aspasioi of Kunar/Alishang valleys, the Guraeans of the Guraeus (Panjkora) valley and the Assakenoi of the Swat and Buner valleys fought the Makedones to a man. When worse came to worst, even the Assakenoi(Ashvakayanas) Kamboj women had taken up arms and fought the invaders side by side with their husbands, thus preferring “a glorious death to a life of dishonor”. In fact Alexander spent a couple of years at present day Afghanistan and NW Pakistan fighting Kamboja clans. These highlanders, designated as “parvatiya Ayudhajivinah” in Panini’s Astadhyayi were rebellious, fiercely independent and freedom-loving clans who never easily yielded to any overlord. Modern historians have this to say on them ….”It was indeed a hard work for Alexander to take their strongholds, of which Massaga and Aornus need special mention (A. K. Narain, ‘Alexander the Great’) and “A tribute must be made to the vision and sagacity of Alexander because he realised that without reducing these highlanders, his march into India would neither be secure nor effective.”(History of Punjab, Vol I, 1997, p 225, Dr Buddha Prakash). This was the wonder and the tragedy of those people. That they controled the way to India, thus they had to be either conquered or destroyed.

   Survivors were a lot less willing to fight off superior forces than their ancestors. Instead they played along with the plans of their overlords and managed to survive and prosper. They must have been hellenized to a degree, as is evident by the following excrept of Assalaya Sutta of Majjhima Nikaya, the second book of the Sutta Pitaka (written probably around the end of first century BCE or 2nd centruy AD)- Buddha says:”Have you heard that in the countries of Yona(yonaratthan) [greek territory] and Kamboja (kambojaratthan) and other adjacent districts there are only two castes, master and slave? And having been a master one becomes a slave? Having been a slave, one becomes a Master? – Yes, I have heard this, Sir, in Yona and Kamboja…having been a slave, one becomes a master.” If we compare this to the Asoka’s 13th edict where the country of the Yonas is mentioned as the only place where the caste system doesn’t exist. Of course it was written more than 100 years earlier than that Buddhist script. Kambojas took part willingly in the Baktrian invasion of India which must have led to the creation of the separate Indo-Greek state by 186 BCE (time when the Indo-Greek calendar begins) and as a spoil of war, they were allowed to settle along their Indo-Greek Overlords in India, both all along the Indus river and in the center of India Mathura and eastern on.

   Indians wrote the following, according to Majjhima Nikaya 43.1.3. ; Ganapatha II.1.72; Harivamsa 14.16. “Both people are attested to follow common culture, social customs and manners like supporting short cropped hair, non-entertainment of Brahmanas in their countries and observing two varna=caste/class (Arya and Dasa=master and slave) social system instead of chatur-varna observed by the Indo-Aryans “. Greco-Baktrians managed to control western and Central India in a few decades. That wouldn’t have been possible without the help of Buddhist local population (who were persecuted by the Hindu majority), and their vassals, Bahlikas (Baktrioi Hippeis) and Kamboja Asvaka Ksatriyas, excellent horsemen, to compliment their own cavalry, chosen Phallanxes, Hypaspistai and Agemata.

   Manusmriti (X/43-44) lists the Yavanas with the Kambojas, Sakas, Pahlavas, Paradas etc and regards them as degraded Kshatriyas (members of the warrior caste). Hence the “Ksatriya” in its name.

   The “Yonakambojesu” expression (Yonas and Kambojas alike) in Ashoka’s Thirteen Rock Edict as well as in the Majjhima Nikaya powerfully attest very close relations of the Kambojas with the Yavanas. Mahabharata contains references to Yavanas and Kambojas having conquered Mathura. Kambojas had also entered India and spread into whole of North India, especially in (present day) Punjab and Uttar Pradesh. According to Agni Purana (A hindu holy text), it locates two Kamboja settlements in India itself. Kambhoja in south-west India and Kamboja in southern parts of India, even if it can be debated that this account was much later than our timeline.

   When the Saka-Rauka conquered the Baktrian state, and were preparing to move into India to fight the Indo-Greeks. Along with 4 other tribes (Bahlikas, Parama Kambojas, Rishikas, Paradas) they were among the armies of the Saka-Rauka who invaded and occupied India.

   Illustrious traders that they were, they reached even unto Taprobane, present day Sri Lanka. Cave inscriptions found in Anuradhapura which strongly attest the existence of one Kamboja Sangha (Goshatha) and Grand Kamboja Guilds in ancient Sinhala. These inscriptions are believed to belong to second century BCE (Dr S. Paranavitana). Later on, centur.es later a Kamboja trader is said to have reached into a country in Indochina, whose reign he acquired, giving it the name of his people. Presently it is known as Cambodia.

   Throughout the Indian literature, the Kambojas are honoured for their horses. All major Indian religions have a lot to say about them. Jain Canon Uttaradhyana-Sutra informs us that a trained Kamboja horse exceeded all other horses in speed and no noise could ever frighten it. The epics, Puranas and numerous other ancient Sanskrit texts all agree that the horses of the Kamboja, Bahlika and Sindhu regions were the finest breed. Sauptikaparva of Mahabharata ranks the horses from Kamboja as of the finest breed. Bhishamaparva of Mahabharata refers to the quality war horses from various lands and puts the steeds from the Kamboja at the head of the list specifically styling them as the leaders (Mukhyanam) among the best breed of horse

   Taxilan Agema (Indo-Iranian Heavy cavalry)

   Heavy cavalry, exclusive to the Gandhara region, those mostly Indo-Iranian horsemen combine elements of both Hellenic weapon and armor mastery, and Indian excellent iron forging traditions. Wearing a Hellenic facemask made to resemble the syncretic deity of Zeus-Ahura Mazda with his distinct outflowing sunrays, armed with a small “cavalry” aspis shield, a spear and a kopis for close work and a leather cuirass, those alone would classify him a heavy cavalry. Yet, worn above the leather cuirass is the true Mauryan ion forging skills evident. Right on the edge of the facemask begin a circular leather shoulder and neck protector, with iron and bronze scales intertwined. His cloak, heavy at the shoulders for enhanced slash protection is basically two parts, that are tied together prior to battle. On top of his leather cuirass, a wooden frame is held together by leather straps. Therein either metal shards or rectangular lamellae are held together by the wooden frame, making a very Indian style “framed breastplate”, on top of his hardened leather cuirass. An Iranian style pantaloon and perikneimeides’ also known as greaves complete the picture.

   Historicaly, closely after Alexandros died, his Indian pocessions became the property of one of the greatest Indian dynasties to come out of the Magadha area, the Mauryans, named after its founder Chandragupta Maurya. Be it his immitating of the tolerant Seleukid ways, be it that he felt gratitude toward the “Yavanas/Yonakas” mercenaries who helped him assume the throne, Chandragupta Maurya, allowed free reign on all. This is further demonstrated by his grandson Asoka Maurya, in his Bilingual (Greek and Aramaic) inscriptions at Kandahar/Gandahara (Shar-i-kuna). (3rd century BCE). They were preserved at the Kabul Museum.

   Today they have disappeared. There he had written among other verses which proclaimed abstaining from killing…”and obedient to their father and mother and to the elders, in opposition to the past also in the future, by so acting on every occasion, they will live better and more happily”. It has been suggested that Ashoka has had a quarter Greek blood, as his grandfather Chandragupta did marry Seleukos’ daughter, but that is beside the point. It may be that his supposed quarter Greek ancestry did make him more hospitable towards Yavanas and other Northwestern “barbarians”, but it is more prudent to assume that Ashoka had studied government, and had learned about Seleukos forging a kingdom out of nothing through “tolerance” and “synthesis” of foreign elements. This process would come to be known thousands of years later in a land far far away as “E pluribus unum”.

   It is rare that a fusion of cultures, ideas, religions and yes, warrior cultures happens. It is however very fortunate that in the cases that it does, units that combine all the great aspects of their perspective “schools of thought” so far as military technology of the time. The Greek facemask, maybe the best form of facial protection at the time would start a legacy that would last for at least 1500 years across all Asia. The small round shield, by no means a Greek invention, is still in use in India, in Kalaripayattu martial arts discipline. Kopis sword, is now known as Khukri and the resemblance to the Kopis is uncanny. The cuirass has certainly evolved away from what the Taxilan Agema wear. A heavy Nissean or Kambojan horse is what the Taxilan agema is mounted on, and even if it isn’t armored, nobody can say the same for his rider. Taxilan agema will fight for whomever owns the regions that they are recruited in, and do so until they die, or their horses collapse from under

   Hoplitai Indohellenikoi (Indo-Hellenic Medium Infantry)

   Hoplitai Indoi are the lightest component of the regular Indo-Greek phalanx line, equipped with fairly light linothrax and ptyrges, and an equally light helm, though a heavy thuroes and bronze greaves afford them substantially greater defensive coverage then the traditional hoplitai of distant Hellas. They are arrayed in a traditional, non-Makedonian phalanx to prevent a need for more regular drilling and equipped with a thuroes to compensate for the lesser defensive value inherint in this lighter formation. In Baktrian and Saka armies, they are best used to support the more expert and elite linesman around them, the Pezhetairoi Indoi and Hoplitai Indoi Beltistoi in the case of the burgeoning Baktrian empire and the Hoplitai Hellenikoi and Agema Hellenikon in the case of the Philhellenic Saka Kingdom.

   Historically, when the Baktrian Kingdom began its fairly rapid conquest of Northern India, they transplanted a large number of Iranians – Bahlikas and Kambojas in the native tongues – with them, serving variously as lower-order administrators or yoemen in their armies, immigrants, or in their massive auxilliary corps. These men, now settled in India and affected by both the native and conquorer’s culture, along with partially Hellenized local Indians and the part-Indian children of Hellenic families, formed the bulk of this varied local levy. After the conversion of the Baktrian King Menander to Buddhism, as reported in various later Buddhist texts, they likely evolved into the bulk of his successors’ light linemen – particularly his own locally supported dynasty, as represented by his son Strato and both their various namesakes. Other dynasties, like that of Zoilos centered in Arachosia or that of Antialkidas at Taxila also utilized such forces, though the former’s ranks probably held more soldiers of Iranian extraction and the latter of loyal dharmayavanas (Hellenized Indiands). In the time of Hellenic rule, they had a fairly limited role and their position in Baktrian armies reflects this, but under the Saka, such men were a major component of their well-trained local regulars, second in the region only to the Agema Hellenikon.
   Indohellenikoi Eugeneis Hoplitai (Indo-Greek Noble Hoplites)

   Indohellenikoi Eugeneis Hoplitai are the elite infantrymen of Hellenic India, drawn from the Indo-Greek population, be they descendants of those settled during Alexander’s invasion or recent immigrants from Baktria. They wear an evolved Boiotian helmet that offers protection against both weapons and the sun so it won’t obstruct their view. They also wear elaborately decorated bronze cuirasses with Indian motifs, pteryges, perikneimides (full greaves) and of course a heavy bronze hoplon shield to complete their armor. An iron-tipped spear is their primary weapon, but should the need arise they are also armed with an evolved kopis or Khukhri as the Indians call it, a medium sized sword of Indian steel made for slashing. In fact, when compared to the Hoplites of old, they are more mobile and have better vision of the battlefield, due to the evolved Boiotian helmet they wear. They are also equally skillful with spear or sword. These men are among the finest soldiers in India or at least in the Indus valley and western Gangetic plains and can be relied on to do their duty to a man, but a wise strategos knows to use these troops with care as there are few Hellenes in the East and their numbers are not easily replaced. In fact they, along with the Sreni (Professional guild warriors) were the ones that the Indogreek kings relied upon to hold the line.

   Historically, infantrymen like these were scarce, but they still built up a fearsome reputation and Hellenes were sought after as bodyguards all over India, there is even mention of Hellenes serving as bodyguards in far away Sri Lanka. The Indo-Greek kingdoms themselves can be called Baktrian successor kingdoms as it was the Hellenes of Baktria who invaded India after the Mauryan collapse and it was Baktrian Hellenic nobles who made themselves lords in their new conquests. The Indo-Greek kingdoms were established during the civil wars and rebellions that were common in the Graeco-Baktrian Empire after 200 BC and after Baktria itself was overrun by the Saka and other nomadic groups. Evidence indicates that most infantrymen in the far eastern Hellenic kingdoms were drawn from subject peoples, except the most elite units who were made up of Hellenes and thoroughly Hellenized subjects. The same seems to have been in the case of the Indo-Greeks too, who levied large numbers of Indians to serve as infantry. Some sources indicate that Indian infantry apparently were poorly disciplined and had a low morale and thus prone to desert or rout. One battle used to illustrate this is the siege of Baktra, where 300 horsemen lead by Eukratides sallied out from the city and routed the Indo-Greek King Demetrios II’s army of 60000 men all the way to the Indus River, according to Justin (XLI,6). Apparently after this more reliable elite infantry units were raised and dispersed among the Indian infantry to try and maintain morale and lead by example.

   Indohellenikoi Eugeneis Hoplitai were infantrymen who served in the Indo-Greek Kingdoms as crack troops, but units like these were likely to have fought in Baktrian armies as well, one reason being that Baktria did field elite infantry units of their own and these men would simply have been an Indo-Greek variant of those. The Saka, knew a good thing when they saw it, so not only did they keep them as a fighting force, enhancing them with their own people and fighting elements, meaning a bigger emphasis on sword than spear, a gradual shift that would take centuries to complete.

   Graphical evidence includes a frieze showing a hoplite in full gear in a relief wearing the chlamys found in Butkara, National Museum of Oriental Art. There is also a Hero Stone in southern India, a dead Ksatriyas’ grave, showing two rows of over hand holding spearmen, armed also with an aspis shield attacking each other, with the Hero dieing a glorious death.

   Some Puranic (Indian epic) references on them… Kane quotes several minor texts in which Yavanas (Greeks) are described as barbarians (mlecchas), eaters of cow’s flesh, contradictory thinkers, and having their own peculiar manner of dress and trimming of hair. (Indians at the time wore their hair long and in topknots). In other parts they are shown as different to mlecchas, above them as if leading them.

   Several references to the Yavanas and their kingdom occur in Tamil epic literature and in the Ceylonese chronicle Culavamsa. In the fifth part of the Tamil epic poem Cillappatikaram, for example, the abodes of wealthy Yavanas and mercenary Yavana swordsmen are described. A Yavana kingdom existing in the North is also mentioned.

   In Malinda Panha (the Buddhist monk Nagasena’s account of a meeting with King Milinda or Menandros in Euthydemia, present day Sind), when the King is cornered on a difficult philosophical question, his “500 Greeks” exclaim in one voice…” Now get out of that if you can” in a most jovial mood (1st chapter). Later on they take part on the discussion as if they were expected to in some way. This indicates that they must have been pretty close to the king, the infantry part of the Basilikon Agema (King’s bodyguards). In another part, he explains of a prepared military force, who is always ready for war.

   The Saka used this elite force to further cement their Indian state. In time it became a mix of Yavanas, Saka and Indians, who in turn became the majority. Some Saka customs remained with them though, such as the “Ultimate Sacrifice” called “Saka” in which all those who take part, fight to the last man and either succeed or die fighting. It is not known whether a connection exists between those “Noble elites” and the Rajput-ra or “King sons'” , but the latter had that “Saka” custom as a ritual in war. Also, some of the Rajput family emblems resemble the Makedonian 16 pointed sun, which was Megas Alexandros’ emblem when he started out the campaign which led to India, so many centuries before. Rajputs from the lower Indus region, in the 10th century AD fled Islamic conquest to Nepal and there they evolved into the elite Nepalese Ghurkas, who to this day carry an evolved Kopis (Khukri) and count the time by the Saka calendar.

   • Ανώνυμος 09/09/2015 @ 4:52 ΠΜ

    φιλε σιμωνιδη,τωρα βλεπω το σχολιο σου,συγνωμη…..λοιπον….η μαχαμπαρατα ειναι αρχαιο επικο ποιημα,αντιστοιχης αξιας με τη δικη μας ηλιαδα,και μεγαλυτερης για τους ινδους γιατι ειναι ιερο βιβλιο,υπολογιζεται οτι γραφτηκε το 800π.χ. στα ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΑ,και μιλαει για πολεμους που εγιναν πριν το 3000π.χ λενε οι ιστορικοι,εγω λεω και πολυ παλιοτερο γιατι εχει τα στοιχεια που αναφερει και το αρθρο περι βιμανας και υπερφυσικων θεων και πυρηνικων εκρηξεων…..προσφατα εβλεπα ενα αρθρο για ενδειξεις πυρηνικης καταστροφης στην ινδια αν θυμαμαι καλα γυρω στο10με 12000π.χ
    ξερεις οτι τετοιου ειδους βιβλια γραφονται μετα απο αιωνες προφορικης παραδοσεις…..
    …και μου λες οτι το αντεγραψαν απο τη βιβλιοθηκη της αλεξανδρειας???και αναποδα?τι σημαινει αυτο……αν εννοεις τον ναννο που εγραψε τα διονυσιακα βλεπω οτι εζησε τον 4ομ.χ αιωνα…..δηλαδη ο συγγραφεας εζησε 1200χρονια μετα τη συγγραφη???καταλαβαινεις πως ακουγεται αυτο……
    το κειμενο που μου εστειλες αναφερεται σε μια καμποτζιανη φυλη που εξελληνιστηκε αιωνες αφου οι προγονοι τους εχασαν απο τον αλεξανδρο…οι περισσοτερες αναφορες που ειδα ειναι για 1ο και 2ο αιωνα π.χ ειναι γνωστο στους ελληνιστικους χρονους γινανε πολλες προσμιξεις,οπως απομειναν και οι καλλας εκει και θεωρουν οτι ειναι ελληνες…..ειδα οτι λεει για γιαβανας στη μαχαμπαρατα,ειδα ομως οτι τους αναφερει και σαν βαρβαρους….οπως και να εχει αφου μιλαμε για ελληνικα στοιχεια αιωνες μετα το μεγα αλεξανδρο μου φαινεται αδιαφορο…επισης η πηγη μου λες ειναι αγγλικο στρατιωτικο περιοδικο,αναξιοπιστο μου ακουγεται…..δεν το αποκλειω,βεβαια εχε υποψη οτι μιλαμε για ενα ποιημα 20000σελιδων ειναι 7φορες οσο η ιλιαδα και η οδυσσεια μαζι και μπορει μεσω προφορικης παραδοσης να προστεθηκε οτιδηποτε με τα χρονια……μη μου πεις ομως αυριο οτι και ο Μ.Αλεξανδρος ηταν ηρωας στη μαχαμπαρατα δεν θα σου απαντησω….!βαλτο στα μετρα του το θεμα εχοντας υποψη οτι μιλαμε για ιερα βιβλια δισεκατομυριων ανθρωπων,που αφηγηθηκαν και τραγουδηθηκαν απο απειρες γενιες……αμα ρωτησεις 1000ελληνες για τα διονυσιακα του ναννου ενας μπορει να απαντησει η κανενας ισως…αυτα ειχα να σου πω και ευχαριστω για το ενδιαφερον σου και τις πληροφοριες
    Υ.Γ.αμα σου στελνω σεντονια 30σελιδων στα αγγλικα θα ανταποκριθεις?τι βασανιστηρια ειναι αυτα…….(πλακα κανω)

    • Σιμωνίδης 09/10/2015 @ 12:38 ΠΜ

     1) το κείμενο στο έδωσα αποκλειστικά για το όνομα “Γιαβάνας” σημαίνει ο Ιώνας=Έλληνας,από Αγγλικό περιοδικό….και δεν τα βγάζουμε από το κεφάλι μας και ούτε σχιζοφρενείς είμαστε ….ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΜΕ!
     2)Τα διονυσιακά είναι η αρχαιότατη ιστορία του Δία εναντίων του Σεθ-Σετ,και των Υκσως(Ινδοί=Εβραίοι=Καλανοί μάγοι βραχμάνοι(Εβραική αρχαιολογία του Ιώσηππου που επικαλείτε από κείμενο του Αριστοτέλη ότι οι Εβραίοι=ινδοί)….στο οποίο ο Νόννος το “σύπμτυξε” και έγραψε το έπος(το έπος ,οι ιστορίες υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων….αποτελούν μέρος των επικών κύκλων(π.χ. Θηβαικός κύκλος,Ησιόδειων,Κύκλια έπη,Τρωικός κύκλος και άλλα που έχουν εξαφανιστεί)….αν δεν το ξέρεις δεν έχουμε 2 έπη αλλά αμέτρητα …που η καλή μας θρησκεία τα εξαφάνισε….πολλά δεν υπάρχουν!!Ο Όμηρος είναι παραλλαγμένος…..ψάξου λίγο….. για να δεις πόσο σχειζοφρενείς είμαστε
     3)όταν μίλησα για την Αλεξάνδρεια και τους Ινδούς ….δεν εννοούσα αυτή του Νείλου,αλλά την Αλεξάνδρεια Εσχάτη στην Μαργιανή και Φεργκάνα(Πακιστάν-Αφγανιστάν),που είχε μια από τις 4 μεγαλύτερες ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΕΣ βιβλιοθήκες.
     ….από όπου οι Ινδοί Άριοι πήραν αρκετά στοιχεία από την Ελληνική μυθολογία (Ελληνική μυθολογία που μετά τον χριστιανισμό “εξαφανήστηκε η υπάρχει στο Βατικανό….ενώ η Ινδική απλά υπάρχει διότι δεν υπήρχαν βλαμμένοι στον τόπο τους που να καίγανε η να κρύβανε βιβλία)….και τροποποίησαν την Μαχαμπαράτα…και με στοιχεία από το “αληθείς ιστορία” του Λουκιανού
     4) για την Μαχαμπαράρατα….απλά εικάζουν ότι είναι του 800 π.χ….δεν έχει βρεθεί βιβλιο που να είναι λίγότερο του 300 Μ.Χ…άρα 600 χρόνια μετά την εκστρατεία του Αλέξανδρου…..άρα δεν το λέω εγώ…αυτό πάει απο μόνο του….αφού οι ομοιότητες είναι εμφανές Μαχαμπαράτα=Διονυσιακά=Εργκένεκον(τούρκικος μύθος).
     αυτό με τα 14.000 χρόνια ….ε εντάξει όταν τις βρήτε ελάτε να μου τις δείξετε(μην μου λες τι λένε οι “”ερευνητές στυλ τρίτου και τεταρτου μηλιού”” έλεος)

     …χειροπιατσά πράγματα =η αρχαιότερη πολιτεία στον κόσμο είναι η ΑΡΚΑΔΙΑ η λεγόμενη Λυκόσουρα(8000 π.χ.),εκεί που ο λυκαίων Δίας γεννήθηκε ,ο Λυκαίων-Επικόυρειος Απόλλωνας έχει τον ναό του στις βάσσες που κοιτάει τον Σείριο.
     (ET ARKADIA EGO)…

     για να μαθαίνετε
     https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82

     https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B7%CE%B2%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82

     http://hellasforce.com/2014/05/08/kiklia-epi/

     http://aienaristeyein.com/2011/01/28/to-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80/

     υπάρχουν πολλά έπη που χάθηκαν στον μεσσαίωνα …όπως και πολλά θεατρικά έργα της Αθηναικής Δημοκρατίας απο πιθηκοειδή μαυροφορεμένους που πίστευαν ότι ο κόσμος είναι επίπεδος.
     …..κατάλαβες πόσο σχιζοφρενείς είμαστε?

    • Σιμωνίδης 09/10/2015 @ 12:48 ΠΜ

     Διάβασέ το καλά καλά για να δεις μέχρι που έφτασε η Ελληνιστική επιρροή του Αλέξανδρου……

     https://en.wikipedia.org/wiki/Greco-Buddhist_art

     κουραμπιέ κανείς?κανένα μάθημα ψυχοθεραπείας?

 3. Με την ινδική κάνναβη σαν βασικό τελετουργικό συστατικό της θρησκείας τους, δέν είναι απορίας άξιον πώς γράφτηκαν αυτά. Αφού οι άνθρωποι μέσα στην μαστούρα ήταν. Μπορεί να τα έβλεπαν κιόλας. Επίσης, θέλοντας να αποδώσουν κάποια νοήματα τα έβαζαν μέσα σε ένα φανταστικό σενάριο δια της μαστούρας. Άιντε να φουμέντο, και μαστουριόρε…

 4. ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ 09/06/2015 @ 11:03 ΜΜ

  Έχει κάνει μεγάλη ζημιά ο Ινδουισμός

  Οι Ινδοί, ενώ είναι έξυπνος λαός, ενώ έχουν μεταφυσικές ανησυχίες και πολλή καρδιά, ασχολούνται με την δήθεν φιλοσοφία, με πλάνες και με μαγείες. Τους Ευρωπαίους τους αλωνίζουν με τις θεωρίες τους. Και βλέπεις, οι αρχηγοί τους είναι σαν ταύροι και οι άλλοι εκεί στις Ινδίες πεθαίνουν από την πείνα! Έρχονται κι εδώ στην Ελλάδα και ξεγελούν τον κόσμο με την νιρβάνα, την τεμπελιά, τις μετεμψυχώσεις …; χρησιμοποιούν εν τω μεταξύ στα βιβλία τους και κομμάτια από την Αγία Γραφή, από την Φιλοκαλία, από τους Πατέρες, και έτσι προσελκύουν τον κόσμο. Παλιά, που να πιστέψουν οι Ορθόδοξοι τις ινδουιστικές θεωρίες! Τώρα, πώς να το πει κανείς, και μερικοί σωστοί άνθρωποι υποστηρίζουν τέτοιες ανοησίες και δίνουν του κόσμου τα χρήματα. Έχει κάνει μεγάλη ζημιά ο Ινδουισμός

  Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ ΚΑΙ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ !

  http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/05/o-gerontas-paisios-mila-gia-thn-metempsyhwsh-kai-indoyismo.html

  • Ανώνυμος 09/07/2015 @ 11:52 ΠΜ

   δεν ανοιγεις κανενα βιβλιο να δεις με τα ματια σου, τι απο τις βλακειες που λες ελεγε ο βουδας?
   τιποτα μαλλον….αλλιως μπορεις να συνεχισεις να αναπαραγεις τον παπα,που ουτε κι αυτος διαβασε,
   μπορεις και να βελαζεις αμα θες σαν τον αλλον,μπεεεε…….
   μαθατε με την αμορφωσια να εισαστε κριτες των παντων,ντροπη σου……

   • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ 09/07/2015 @ 1:37 ΜΜ

    ΚΑΛΑ, ΕΣΥ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ.

    • Ανώνυμος 09/07/2015 @ 3:47 ΜΜ

     ναι αδερφε μου,καταλαβα….πληθος επιχειρηματων….
     τον Καζαντζακη οι συμβουλατορες σου τον αφορισαν και τον απερριψαν,γιατι ητανε αιρετικος,και εγραφε ανορθοδοξα και εφτιαχνε και λεξεις δικες του….η ανθρωποτητα ομως τον αναγνωρισε και τον σεβαστηκε,γιατι μελετησε πολυ και πολλα και εψαξε μεσα του να βρει το φως και οχι να αναπαραγει κατι που δεν κατεχει…γι αυτο ειναι και ο πρωτος των ελληνων συγγραφεας στον αιωνα μας,διαβαστηκε σε ολη τη γη και εκανε πολλους αλλοθρησκους να ανοιξουν το ευαγγελιο,να εισαι σιγουρος….
     οι φαρισαιοι σταυρωσαν το Χριστο γιατι ητανε “υβριστης” των γραφων και δεν τηρουσε το γραμμα του νομου,αυτο να μην το ξεχνας στη ζωη σου….εγω ποιος ειμαι ομως να σε κρινω,αλλιμονο….
     στη ζωη ολοι κρινομαστε,ξερεις απο που,,,,,κι εγω σου λεω κρινομαστε καθε στιγμη,ας μην περιμενουμε τον παραδεισο και τη δευτερη παρουσια καλυτερα….ισως οι κριτες σου ειναι κατι προβατα που βελαζουν,κατι μικροι τυρρανοι,που σε κραζουν μασονο,ανθελληνα, παραμυθα και σκοταδιστη,γιατι ετσι τους ειπανε…..και μετα κραυγαζουν αρχαιοελληνικες πολεμικες ιαχες,αλλα δεν ανοιξαν ουτε τους φιλοσοφους,ουτε τη γραμματεια,ουτε το ευαγγελιο βεβαια να δουν απο που πηγαζουν οι αναφορες σου….αυτο φερατε….
     με αγαπη κι εγω,και να ξερεις οτι δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα,αλλα σε νοοτροπιες που βλεπω κι εδω στα κατοχικα,και υπαρχουν δυστυχως σε μεγαλο μερος της κοινωνιας μας….

 5. εκείνος 09/07/2015 @ 8:07 ΜΜ

  Μην λέτε βλακείες, και μην καταδικάζετε άλλους πολιτισμούς. Ο ινδικός πολιτισμός ήταν πάρα πολύ εξελιγμένος. Πηγαίνετε κανένα ταξίδι στην Ινδία να δείτε ναούς περίτεχνους με πέτρες άνω των 10 τόνων η κάθε μία να αιωρούνται στον αέρα. Δοκιμάστε την ινδική ιατρική αγιουρβέδα, και κάντε γιόγκα. Μετά αν δεν σας αρέσουν αυτά και αν δεν δείτε καμιά θετική επίδραση στον ευατό σας τότε γράψτε αρνητικά σχόλια και κρίνετε, αλλά μην κρίνετε κάτι αν δεν το έχετε δοκιμάσει, γιατί φαίνεστε πραγματικά ηλίθιοι.

 6. Ανώνυμος 09/10/2015 @ 5:01 ΠΜ

  φιλε Σιμωνιδη εγω ουτε σχιζοφρενη σε ειπα,ουτε σε ειρωνευτηκα οπως κανεις εσυ…βλεπω ομως οτι εχεις εμμονη τελικα να αποδειξεις καποια πραγματα….αν δεν αντιλαμβανεσαι τα αυτονοητα δεν ειναι δικο μου προβλημα,και δεν εχω και καιρο για χασιμο…..δεν σου ειπα τιποτα ουτε για τα επη των ελληνων,ουτε για εκκλησιες, ουτε για τραγωδιες γιατι ανοιγεις 1000θεματα?για τη μαχαμπαρατα μιλουσαμε…..τους ιστορικους που την μελετησαν τους αγνοεις γιατι ετσι σε βολευει,το οτι γραφτηκε στα σανσκριτικα επισης το αγνοεις,μαλλον ειναι επουσιωδες για σενα….!δεν ειχα την τυχη να διαβασω τα διονυσιακα,αλλα επειδη διαβασα δυο-τρεις αποδοσεις της μαχαμπαρατα πριν καποια χρονια σου εγγυωμαι οτι δεν λεει τιποτα,ουτε για το δια,ουτε για αιγυπτιους,ουτε για εβραιους,ναδα…..επιχειρηματα του τυπου ειπε ο ιωσσηπος,οτι ειπε ο αριστοτελης οτι οι ινδοι=εβραιοι ειναι για 12χρονα παιδια…..αν εσυ επιμενεις οτι ο συγγραφεας γεννηθηκε 1200χρονια μετα το εργο να σου πω εγω τι καταλαβαινω…1ον δεν διαβασες το κειμενο που μου εστειλες,γιατι αν το διαβαζες θα εβλεπες οτι ειναι αλλος λαος οι YAVANAS,αλλος οιYONAS,και ολες οι φυλες στο κειμενο εχουν διπλες επωνυμιες,λογω ελληνιστικης επιρροης και διγλωσσιας μαλλον….2ον δεν διαβασες ουτε τη μαχαμπαρατα αλλιως δεν θα τα ελεγες αυτα,καπου απλα τα διαβασες 3ον ο Νοννος τζαμπα καριερα εκανε στην αλεξανδρεια αν αντεγραφε μετεφραζε τα ινδικα επη,εσυ το λες εγω δεν τον διαβασα…..4ον να ξερεις οτι υπηρξαν και αλλοι λαοι και πολιτισμοι εκτος των ελληνων,γιατι φαινεται οτι στο πρισμα σου ολοι οι αλλοι ηταν πιθηκοι στα δεντρα,εκτος ελληνων που κατεκτησαν ολο τον κοσμο και το συμπαν φανταζομαι,,,,,5ον να ξαναδιαβασεις την ιστορια του Μινοταυρου γιατι και οι ελληνες ηταν σκλαβοι καποτε και δουλευανε για καποιους αλλους…..

  • Σιμωνίδης 09/12/2015 @ 6:54 ΠΜ

   1) εσύ μίλησες για κουραμπίεδες και συμφώνησες με την “κυρία” που μίλησε για ψυχανάλυση,σε σχόλιο ως προς το άρθρο.
   2) έχω εμμονές ναι….με τα ινδικά χοιρίδια.Αυτό που θέλω να αποδείξω είναι ότι στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία ,το 90 % είναι φασιστοειδή Άριοι με τον ένα η τον άλλον τρόπο(είτε θρησκευτικά,είτε πολιτικά) …..και όπου Άριοι = ινδοί=Ινδοάριοι(πολλές φορές φορές είμαστε κάτι όχι γεννεολογικά …αλλά πνευματικά
   3) όταν μίλησες για σανσκριτικα κατάλαβα …τι θέλεις να που πεις!
   4)το ότι ο Νόννος αντ΄’εγραψε τα Ινδικά Έπη στην Αλεξάνδρεια …πάλι κατάλαβα(ενώ σου εξηγώ ότι υπήρχαν ελληνικά(πελασγικές ιστορίες και κατόπιν Ελληνικές για την ακρίβεια-Κύκλος θεών: Θεογονία, Τιτανομαχία, Ησιόδειων,αληθείς ιστορία ,αργοναυτικά…..)
   5)η Χριστιανική θρησκεία όσο και να έχει μετασχηματιστή από τον Ελληνισμό(ευτυχώς),δεν πάυει να έχει κητίδα τους Εβραίους..και όπου Εβραίοι τότε και Ινδό-Άριοι(Μοχένζτο ντάρο Ινδία & Ουρ,Σουμμέρια=ΙΝΔΟ ΑΡΙΟΙ),όσο για το αν οι Εβραίοι είναι Ινδοί …το λένε και οι ίδιοι,όχι μόνο ο Αριστοτέλης δια στόματος Ιώσσηπου …
   http://www.torahveda.org/

   http://vickytoxotis.blogspot.com/2012/02/abrahambrahma.html
   http://www.viewzone.com/abrahamx.html
   6)αν βάλεις κάτω την Ιστορία και την γεωγραφία των περιοχών της Ουρ-Σουμμερίας(Άριοι) και την Ινδία της Μοχένζτο ντάρο(Ινδοί) και κάνεις ένα συνηρμό με την λυσσαλέα επιβληθείσα θεωρία που υπάρχει στους αρχαιολογικούς-ισρτορικούς χώρους περί ΙνδοΆριων αλλά και η γεννήτορος γλωσσα των Ευρωπαικών τα σανσκριτικα(Ινδοευρωπ;ική θεωρία),τ΄’οτε καταλαβαίνεις ότι “”είσαστε Ινδοί””(καλά για εσένα δεν χρειάζεται το απόδειξες)
   7) αν δεις ότι όλες οι πολιτικές-θρησκευτικές θεωρίες που είναι απολυταρχικές έχουνε να κάνουν με την Ινδία,έμμεσα η άμεσα…..Ναζισμός,Χριστιανισμός,Μουσουλμανισμός,Εβραισμός κλπ κλ
   8)Γιανας και Γιαβάνας είναι το ίδιο,εσύ δεν κατάλαβαε ςτι διαβάζεις η κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

   Υ.Γ. Η ορθοδοξία ευτυχώς σώζετε,και είναι διαφορετική από τις άλλες θρησκείες διότι ρέει ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ μέσα του,αλλά και πάλι αν δεις τα σχόλια των περισσότερων από εδώ θα καταλάβεις ότι πολλοί…ούτε ΚΑΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΖΩΑ(ΙΝΔΙΚΑ ΧΟΙΡΙΔΙΑ)

   Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΙΚΟ -ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ …..ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

   -ΓΙΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΙΟΙ & ΣΚΛΑΒΟΙ
   ….ΕΓΩ ΙΝΔΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ

 7. Ανώνυμος 09/13/2015 @ 1:27 ΠΜ

  φιλε Σιμωνιδη δεν αμφισβητω καθολου την ευρυμαθεια σου,να ξερεις οτι εχω ασχοληθει ωρες με δικα σου σχολια,χωρις εσυ να το ξερεις…..ουτε θα απαντησω σε χαρακτηρισμους…..αυτη τη φορα συμφωνω με τα περισσοτερα που λες,οχι με ολα.
  η ιστορια ειναι κουβαρι με μπερδεμενα νηματα,γιατι γραφτηκε απο ολους τους λαους και ο καθενας εγραφε αυτα που τον βολευαν….καλα ειναι να διαβαζουμε οσο πιο σφαιρικα μπορουμε,γιατι αν τραβηξεις ενα νημα μονο θα δεθεις,η θα καταληξεις σε μια γραμμικη ερμηνεια οπου ολοι ειμαστε συγγενεις με ολους και τελικα οδηγουμαστε στους πρωτοπλαστους,οπως και να τους λεγανε και οτι εθνικοτητας ειναι….παραδειγμα απο τα λεγομενα σου:”η ορθοδοξια ευτυχως σωζεται” αλλα ειναι χριστιανισμος αρα κατι ινδικο για σενα?δεν νομιζω….αν μελετησεις το βουδισμο χωρις προκαταληψη θα βρεις πολυ φωτεινες εννοιες,απελευθερωση του ανθρωπου,και πολλες ομοιοτητες με ελληνικη φιλοσοφια π.χ με τον ηρακλειτο η τον επικουρο……..βουδισμος με ινδουισμο εχει την ιδια σχεση που εχει η ορθοδοξια με την παλαια διαθηκη η τον ιουδαισμο αν θες…..οι ευρωπαικες γλωσσες μονο απο τα σανσκριτικα δεν καταγονται…..φασισμος και ναζισμος διδαξανε να καις τα βιβλια των αλλων και να μη διαβαζεις ουτε τα “δικα σου”….
  αν διαβασεις και την αλλη “συζητηση” που εχω στο ιδιο ποστ θα καταλαβεις οτι ειναι κριμα η αντιπαραθεση,εχουμε πολλα κοινα να μοιραστουμε….

 8. συστήματα ασφαλείας 12/31/2015 @ 1:21 ΜΜ

  Στο τμήμα μας με τα συστήματα ασφαλείας της EASolutions
  παρέχουμε καινοτόμες, ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις ασφαλείας και
  καλαισθησιας υψηλής ποιότητας και ευαισθησίας, έχοντας σαν μοναδικο γνώμονα την γρηγορη και εξουσιοδοτημενη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

  Η EASolutions δινει συστήματα ασφαλείας για ένα ευρύ
  φάσμα κοινού. Η EASolutions είναι μια εταιρεία
  με ανεπτυγμένη την εκμαθηση
  στον τομέα των συστημάτων ασφάλειας, των
  υπολογιστων και δικτύων και
  sites, καθώς και στη πραγματοποιηση και την εγκατάσταση.
  Τα εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη
  μας θα δώσουν τη λύση σε
  οποια σας ανάγκη

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*