14:26 - 18/11/2015

Τζιχαντιστές στην Κω συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τζιχαντιστές στην Κω συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία.Στη σύλληψη δύο ανδρών από τη Συρία προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία προχθές στην Κω
καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι κατά τον έλεγχο καταγραφής και ταυτοποίησης τους. Κατά τον έλεγχο στις αποσκευές και τα αντικείμενα που είχαν μαζί τουςβρέθηκαν φωτογραφίες με τη σημαία του ISIS και αμέσως σήμανε κόκκινος συναγερμός σε ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική.

Στον έλεγχο που έγινε στα κινητά τηλέφωνα των δύο ανδρών βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες κουκουλοφόρων του ISIS, σημαία του χαλιφάτου, φωτογραφίες με όπλα, ενώ ο ένας από τους δυο φωτογραφίζεται με μια σημαία του ISIS.

Σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες έγινε άμεσα έλεγχος για πληροφορίες σε βάρος τους, ωστόσο δεν προέκυψε πως είναι γνωστά μέλη του ISIS, δεν καταζητούνται δηλαδή επισήμως. Oι δύο άνδρες σε ανάκριση που ακολούθησε τη σύλληψή τους δήλωσαν αντίπαλοι του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, ωστόσο δεν παραδέχθηκαν ότι είναι τζιχαντιστές μέλη του ISIS.

Αν και δεν είναι στη λίστα των καταζητούμενων του ISIS κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να είναι μέλη άλλης ένοπλης ομάδας που μάχεται στην περιοχή και έτσι ο κόκκινος συναγερμός παραμένει.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν το εντοπισμό τους και τον έλεγχο οι δύο άνδρες είχαν προλάβει να νοικιάσουν δωμάτιο στο νησί.
Στον χώρο έγινε έλεγχος για πιθανά ευρήματα που συνδέουν τους δύο άνδρες με τον ISIS, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι οι δύο Σύροι φαίνεται να διαθέτουν μια οικονομική άνεση τους καθιστά ακόμη πιο ύποπτους.

 

http://www.epixirimatias.gr/2015/11/blog-post_236.html

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Και που είσαι ακόμα. Πνευματικοί αναφέρουν ότι ένα μήνα κλεισμένοι στα σπίτια μας θα μείνουμε λόγο εκαθαρησης τους από στρατό και αστυνομία. Εξάλλου εδώ και 200+ χρόνια τα έχει πει ο ΆΓΙΟΣ ΚΟΣΜΆ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ. N. D

  2. Και λοιπόν;;;; Τι τους έκαναν;;;; Τους αμολυσαν στο κέντρο της,Αθήνας;;;; Η τους ξαπέστειλαν πίσω, απο κει που ήρθαν;;;;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*