Σκάνδαλο με εγγυήσεις του Δημοσίου

Σκάνδαλο με εγγυήσεις του Δημοσίου

Σχόλιο: Μια από τις αποδείξεις ότι στην 6 ετή περίοδο της οικονομικής κρίσης κάποιοι μασουλάνε ακόμη περισσότερα… Το ότι βγαίνουν στη φόρα είναι απλά θέμα διαμοιρασμού της πίτας. Δεν «έδωσε» εκεί που έπρεπε… Την πάτησε. Τόσο απλά.

glk

Παραβιάζοντας το νόμο, διευθύντρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προσέφερε αφειδώς στήριξη σε δεκάδες επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος στους οποίους παρείχε… με το τσουβάλι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, χωρίς καν να έχουν υποβάλει αίτηση!

Ξεπερνώντας τα αναχώματα που θέτει ο νόμος και τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπονται, χορηγήθηκαν εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ σε 57 επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα, επειδή είχαν πρόβλημα να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις στις τράπεζες. Και όλα αυτά μέσα σε 30 ημέρες!


Προτασεις Προιοντων χρησιμων για το Αμεσο Μελλον σου :

Business Card Survival 100% ΔΩΡΕΑΝ!

Είναι το πιο ωραίο εργαλείο επιβίωσης που έχετε δει ποτέ ...Αυτό το έξυπνο εργαλείο είναι ένα ανεκτίμητο μικρό gadget που μπαινει στο πορτοφόλι σας που εξυπηρετεί 11 λειτουργίες. Είναι ένα:1. Ανοιχτήρι2. Άκρη μαχαιριού3. Κατσαβίδι με σχισμές / επίπεδη κεφαλή4. Χάρακας5. Ανοιχτήρι καπακιού6. 4 Θέσεις κλειδί7. Κλειδί Wingnut8. Λεπίδα πριονι9. Οδηγός βοηθητικού δείκτη10. 2 Θέσεις Wrench11. Τρύπα μπρελόκ / κορδόνιΠάρτε ένα σήμερα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε για να είστε πάντα προετοιμασμένοι σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να αγοράσετε αυτό το στοιχείο. Ο φορέας αυτού του εργαλείου αποδέχεται κάθε ευθύνη για τη χρήση ή την κακή χρήση του.

ΤΙΜΗ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο από τους επιχειρηματίες οι οποίοι δεν είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Το διευθυντικό στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους χορηγούσε τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου στους επιχειρηματίες που είχαν πρόβλημα με τα δάνειά τους, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία στο δημόσιο.

Χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν μετά το 2006, η διευθύντρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπολογίζεται ότι εξυπηρέτησε με αυτό τον τρόπο 57 βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες. Αυτό προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου από την επίκουρη εισαγγελέα Ελένη Μιχαλοπούλου.

Έτσι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της διευθύντριας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ενός υπαλλήλου που τη συνέδραμε για απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ειδικού νόμου για τους καταχραστές του δημοσίου. Κατηγορούμενοι επίσης είναι και οι 57 επιχειρηματίες που φέρονται να επωφελήθηκαν για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Όλα ξεκίνησαν το 2006 με την ψήφιση ειδικού νόμου που έδωσε τη δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να παρέχει εγγυήσεις, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, για τη στήριξη επιχειρηματιών και εταιρειών που δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους από τις τράπεζες. Προϋπόθεση για την χορήγηση της εγγυήσεως ήταν να υποβληθεί αίτηση από την εταιρία η οποία θα εξεταστεί από 11μελές Συμβούλιο.

Οι εισαγγελείς διαπίστωσαν όμως ότι η διευθύντρια σε 30 ημέρες, χωρίς να εισαγάγει τις αιτήσεις για έλεγχο, το 11μελές Συμβούλιο τις έκανε δεκτές. Ορισμένες φορές μάλιστα δεν υπήρχε καν αίτηση. Τελικά χορήγησε εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ύψους 94.032.170 ευρώ για 57 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 34 στη συνέχεια κατέπεσαν από αιτήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων για ποσά που άγγιξαν τα 34.714.918 ευρώ, ενώ το δημόσιο ήδη πλήρωσε για αυτές τις εγγυήσεις που κατέπεσαν 1.201.429 ευρώ, ενώ ακόμη δεν έχουν λήξει καθώς τρέχουν ως το τέλος του 2016.

Την περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση θα αναλάβει αρμόδιος ανακριτής.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...