Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
21:04 - 27/11/2015

Περί δημοσίων υπαλλήλων ο λόγος

dimosioi-ypalliloi2Περί δημοσίων υπαλλήλων ο λόγος

Από την Αρβανίτισσα

Από χθες, όπως ίσως γνωρίζεται παίζεται ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΝ, δηλαδή του γνωστού μας Λεβέντη. Είναι οι γνωστές πιέσεις της τρόικα για αυξημένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για την οποία σας μίλησε χθες  ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός.

Σήμερα στα μεγκάλα κανάλια έχει επανακάμψει το θέμα “δημόσιοι υπάλλήλοι” και θέλω εδώ να σας παραθέσω την άποψη μου. Όσοι παρακολουθείτε την επικαιρότητα μέσω των συστημικών μέσων, θα είδατε σήμερα τις “θέσεις” Λεβέντη, που περιλαμβάνουν τον περιορισμό του δημοσίου τομέα. Για την ακρίβεια στην 6 από τις 9 θέσεις του – προαπαιτούμενο για συνεργασία ο Λεβέντης λέει  :

Τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπαλληλοι

Φυσικά αυτό που λέει ο Λεβέντης είναι 100% σωστό. Όμως κανένα μέσω δεν έχει δώσει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τη θέση του Λεβέντη. Αντίθετα όλοι προπαγανδίζουν κατά του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων βάζοντας τους στον ίδιο τροβά, μάλιστα κάποια “δημόσια πρόσωπα” έφθασαν στο σημείο μέσω tweet  και αναρτήσεων στο FB να μιλούν για έλλειψη σοβαρότητα για τις νέες προσλήψεις που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του δημοσίου.

Όμως έλλειψη σοβαρότητας είναι να βάζουμε τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι.

Βλέπετε υπάρχουν δεκάδες υπηρεσίες – κομματικοί στρατοί με μηδέν αντικείμενο και προσωπικό που δεν πάει καν για δουλειά, όμως την ίδια ώρα υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις σε καίριες θέσεις του δημοσίου όπως στα νοσοκομεία, τα δικαστήρια, τις εφορίες, την αστυνομία, τον στρατό.

Υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα στις παραπάνω υπηρεσίες που αυτές τις μέρες ετοιμάζονται να καταργήσουν τα μισά και παραπάνω αστυνομικά τμήματα, συγχωνεύονται νοσοκομεία, σχολεία, κλείνουν Κέντρα Υγείας, διαλύονται μονάδες και στρατιωτικοί σχηματισμοί.

Κάποιοι φρόντισαν να βάλουν σε διαθεσιμότητα πριν 2 χρόνια  υπαλλήλους της σηματοδότησης και για 6 μήνες (τόσο τους πήρε να καταλάβουν την π@π@ρια που έκαναν), με αποτέλεσμα ο μισοί σηματοδότες να είναι με καμένες λάμπες…

Είχα την κακή τύχη να χρειαστώ την παροχή πρώτων βοηθειών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου εξετάστηκα μετά από… 12,5 ώρες, γιατί δεν υπήρχε ικανός αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Και αυτό είναι μόνο ενδεικτικό.

Δεν θέλω να σας κουράσω. Ανάλογα παραδείγματα ζούμε όλοι .

Η αλήθεια είναι ότι ο δημόσιος τομέας των 550.000 ανθρώπων δεν είναι μεγάλος, αν γίνει αναγωγή στα 11,5 εκατομμύρια κόσμο που έχουμε στην Ελλάδα. Αν το κάνεις κάποιος αυθαίρετα αναγωγή στα 4 εκατ. εργαζομένων τότε ναι βγάζει ότι συμπεράσματα θέλει.

Ο δημόσιος τομέας πάσχει  από την άνιση κατανομή του. Γιατί την ίδια ακριβώς ώρα που τα νοσοκομεία αγκωμαχούν, την ίδια ώρα υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν υπαλλήλους που δεν τους έχουν δει ούτε με το τηλεσκόπιο. Υπάρχουν και βασιλεύουν οι κομματικές διευκολύνσεις.

Αυτό είναι το πρόβλημα και εκεί κάποτε πρέπει να εστιάσουμε…

 

Η Αρβανίτισσα… προβληματισμένη…

 

ΥΓ Για να προλάβω τους κακεντρεχής δεν είμαι ούτε επιδίωξα να γίνω δημόσιος υπάλληλος!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Ας γράψουμε την γνώμη μας.

  Το μεγαλύτερο μέρος των ποδαπών και αλλοδαπών κατοίκων της χώρας των Ελλήνων, ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι το 2010 εισήλθαμε επισήμως σε ΚΑΤΟΧΗ, χωρίς να έχει σημασία ο τρόπος που συνέβηκε αυτό το γεγονός.

  Μόλις πρόσφατα στην εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 2015, οι λωτοφάγοι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, ευχόντουσαν ως αποβλακωμένοι που είναι, “χρόνια πολλά” ο εις στον άλλον! Αντί να εύχονται “καλή λευτεριά”. Δείγμα ότι στην κατοχή την οποία ζούμε, το μεγαλύτερο μέρος του λαού, όχι μόνο την έχει συνηθίσει, αλλά του αρέσει κιόλας!

  Στην χώρα των Ελλήνων ΔΕΝ ζουν 11,5 εκ ποδαποί κάτοικοι.. μόνο 8,5 εκ είναι ποδαποί, οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί.

  Το 2010 βρεθήκαμε σε κατοχή, διότι προδότες παρέδωσαν και τα τελευταία κλειδιά του δυτικού ελληνικού κράτους, το αποτέλεσμα ήταν – είναι, η κατάρρευση του κράτους. Ήδη από το 2010 με την κατάρρευση του κράτους, που είναι ο εργοδότης των κρατικών και δημόσιων υπαλλήλων, όπως δε και ο διαχειριστής των χρημάτων των συνταξιούχων, θα έπρεπε να είχαν μειωθεί οι μισθοί των κομματικών κρατικών και δημόσιων στρατών, στα 350 € μηνιαίως… ομοίως και οι μισθοί των έτερων κομματικών στρατών των συνταξιούχων!

  (Το παράδειγμα της υπό κατάρρευσης του κράτους στην Ρωσία, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είναι ενδεικτικό. Ας πάνε τα κρατικά διορισμένα κομματόσκυλα, να δούνε τι μισθούς έπαιρναν οι κρατικοί αξιωματούχοι και συνταξιούχοι, στην Ρωσία του 1993… και η Ρωσία είχε εξωτερικό χρέος μόνο 90 δις $! Η Αργεντινή λιγότερα…)

  Αντί όμως να μειωθούν ριζικά οι μισθοί των άνωθεν κομματικών “τάξεων”, λόγω της κατάρρευσης εκ προδοσίας, το νεότερο δυτικό ελληνικό κράτος, προτίμησε να ρίξει την προδοτική κατάρρευση του, στον υγιή ιδιωτικό τομέα… το αποτέλεσμα ήταν ισοπεδωτικό. Καταστήματα και επιχειρήσεις έκλεισαν με γεωμετρική αταξία, η ανεργία στον ιδιωτικό και μόνο τομέα έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ η άκρατη φορολογία έγινε το εθνικό σπορ!

  Σύμφωνα με την υπογραφή του 2ου μνημονίου το 2012 και την ενεργοποίηση του από την 1/1/2013 θα έπρεπε να είχε μειωθεί ο δημόσιος τομέας (μιας και δεν έγιναν εξ αρχής οι απαιτούμενες μειώσεις των 350 € μηνιαίως, ώστε να μην υπάρχουν απολύσεις), ομοίως δε κατά αντιστοιχία είχε υπογραφεί περί της μειώσεως των μισθών του ιδιωτικού τομέα, αλλά και των συντάξεων. Τελικά για τις συντάξεις, άγνωστο το γιατί, το μνημονιακό μέτρο πήρε αναβολή για τις 1/1/2015! Η εκλογική αναμέτρηση τις 20/1/2015 με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καθυστέρησε προς το παρόν για άλλη μια φορά την δρομολογημένη ήδη από το 2012, μείωση των συντάξεων στα 350 €.

  Μόνο τον Μάιο του 2015 είχαν φύγει για το εξωτερικό από τις τράπεζες στην Ελλάδα περί τα 28 δις €, χωρίς κανένας κρατικός υπάλληλος, η αξιωματούχος να ενδιαφερθεί κάνοντας ένα τυπικό έλεγχο για το “Πόθεν Έσχες” αυτών των χρημάτων!

  Μόλις τον Σεπτέμβριο του 2015 και λίγο πριν της εθνικές εκλογές, ήρθα στα λόγια με 2 συνταξιούχους… αγόρια μιας πούστικης γενιάς, που ήθελαν σώνει και καλά να ψηφίσουν τον μνημονιακό πλέον ΣΥΡΙΖΑ! Ήθελαν να δοκιμάσουν τον Αλέξη… ολοκληρώνοντας όπως συνήθως εδώ και 4ις δεκαετίες, το εκλογικό τους δικαίωμα… επί των παιδιών τους, και των εγγονιών τους! Τελικά ολοκλήρωσαν το εκλογικό τους δικαίωμα… για άλλη μια φορά επί των επόμενων γενεών!

  Ήδη βρισκόμενοι στο 3ο κατά σειρά μνημόνιο… οι “εταίροι”, μας ζητάνε και άλλη σάρκα. Ο ιδιωτικός τομέας πλέον έχει μόνο κόκαλα για σούπα να δώσει! Αλλά ο τομέας των κρατικών, δημόσιων και συνταξιούχων, παρά τις όποιες οικονομικές περικοπές… έχει πολύ σάρκα!! Ο γράφων είναι υπέρ, τόσο για την άμεση μειώσει όλων των συντάξεων στα 350 €, όπως δε και για την άμεση μείωση όλων των μισθών των κρατικών και δημοτικών υπαλλήλων στα 200 – 350 €. Είμαι δε ακόμα υπέρ στην άμεση έκδοση της κάρτας του πολίτη, όπως δε και στην ταχύτατη είσοδο στην χώρα των Ελλήνων, τουλάχιστον ακόμα 4.000.000 εκ. λαθραίων (αν δεν ήταν λαθραίοι δεν θα έδιναν οικονομικό αντάλλαγμα, η οικονομική συναλλαγή αποτελεί στοιχείο της λαθραίας εισόδου).

  Πούτσα ατελείωτη στον μαλάκα κάτοικο της χώρας των Ελλήνων… είτε να ψοφήσει με σκληρό και απάνθρωπο τρόπο, είτε να επαναστατήσει και να κερδίσει την ελευθερία του.

  Αυτά.

  Υγ. Δεν περιμένω το δεύτερο.

 2. + 4 εκατομμύρια λάθρο + τουρίστες το καλοκαίρι (για τα νοσοκομεία αναφέρομε) είμαι σίγουρος πήγες να βγάλεις ακτινογραφία στο ευαγγελισμό.

 3. καταρχήν είναι πάνω από 900.000 + τους έκτακτους + τους μιζαδόρους + κομπιναδόρους που τρώνε απο το Δημοσίο “ψηφοψοφίο”.
  Δεύτερον αν γινότναν “σωστή κατανομή” θα ΄΄ηταν και πάλι τόοοοοσοι πολλοί που θα θα χάναμε την λογική και την έννοια της……. “ισης κατανομής”

  ΥΓ. Μα τελικά τι πίνετε όλοι:::::; Τόσο μα τόοοοοοσο …. πιά;

 4. ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ 25 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΥΒΟΙΑΣ.Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΩΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 230 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΞΤΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΟΜΟΣ,ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΚΥΡΟ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ 12 ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ. ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΥΘΥΜΕΡΟΝ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ.
  Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ 835 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΔΩΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ.
  ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ…

 5. Μην ανησυχείτε όλοι εσείς που λέτε ότι για όλα φταίνε οι ΔΥ. Όπου νάναι θα μπεί ο Λεβέντης στην κυβέρνηση και θα τους απολύσει. Τα βοθροκάναλα έχουν κάνει άριστη δουλειά σ’ αυτό το θέμα.

  Γιατί δεν αναφέρετε και τους κρατικοδίαιτους εργολάβους κ.ά. τού «υγειούς» ιδιωτικού τομέα (άλλο ανέκδοτο αυτό) που απομυζούν το δημόσιο τόσες δεκαετίες; Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος φταίει που —όταν τού έκοψαν δύο μισθούς με τα δώρα, χώρια τις περικοπές και την άγρια φορολόγηση (και είναι ο μόνος που δεν μπορεί να φοροδιαφύγει)— σταμάτησε να καταναλώνει, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο ιδιωτικός τομέας (που έχουν ξεσκίσει τους εργαζόμενούς του, προς χάριν κάτι βιομηχάνων που θέλουν εργασιακές συνθήκες γαλέρας);

  Τα κομματόσκυλα «φυτεύονται» σε θεσάρες με μισθούς 4-5 φορές μεγαλύτερους από αυτόν τού μέσου δημοσίου υπαλλήλου.

  Για τα «πεντάμηνα» ξέρετε; Αν δεν ξέρετε, είναι ένα κόλπο τών κυβερνήσεων από το 2010 και μετά να εμφανίζουν πλασματικά ποσοστά ανεργίας. Και να ρωτήσω εγώ τώρα: Αν το δημόσιο είναι μεγάλο, τί τα θέλουμε τα «πεντάμηνα»; Οέο;

  Ναί, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που «τα παίρνουν» (κατά σύμπτωσιν, από αυτούς τού «υγειούς» ιδιωτικού τομέα), που έχουν καταθέσει πλαστά πτυχία κτλ. Αυτοί, φυσικά, να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

  Αυτά.

  Υ.Γ. Πάρτε και τα στατιστικά τών ΔΥ: apografi.yap.gov.gr/apografi/F2015/View2015

 6. Ανώνυμος 11/28/2015 @ 12:05 ΜΜ

  Το τρομακτικό σ’ αυτή τη χώρα – χωράφι, είναι ότι, όλα σκεπάζονται με χοντρό και βρώμικο χαλί.
  Η απάντηση από ΟΛΟΥΣ, όμως ΟΛΟΥΣ, είναι:

  Προτεραιότητα η λύση και όχι η επίρριψη ευθυνών.

  Όταν λοιπόν θα έρθει η ώρα για επίρριψη ευθυνών, θα βρεθεί και η λύση.
  Δεν λύνεις στα μαθηματικά ένα πρόβλημα, βάζοντας λάθος δεδομένα.

  Μέχρι τότε…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*