Διαφημίσεις

Σχόλιο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός : Σε εμένα ως γνώσιο συνωμοσιολόγο η παρακάτω είδηση του newsit μεταφράζεται ως ακολούθως:

“Το κόκκινο κρέας προκαλεί καρκίνο, γι΄αυτό θα σας φτιάξουμε επεξεργασμένο και ακτινοβολημένο κρέας για να τρώτε άφοβα και να γλυτώσετε από τα λίστα των καρκινογόνων τροφών”

Πείτε με τρελό, πείτε με όπως θέλετε, όταν το έλεγα για τα φρούτα και τα λαχανικά πάλι τρελός ήμουν, αλλά τρώμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ τροποποιημένα και στο 50-60% ακτινοβολημένα τρόφιμα (μιλάω για τα συσκευασμένα).

Και για να μην ξεχάσω δλδ το κοτοπουλάκι με τα 2 ευρώ που είναι τέρμα στη διοξίνη δεν είναι στη λίστα των καρκινογόνων;

sausage_558_355

Σοκ προκαλεί ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με την οποία, το επεξεργασμένο κρέας προκαλεί καρκίνο του εντέρου ενώ οι ειδικοί πηγαίνουν και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι το κόκκινο κρέας είναι πιθανή αιτία της ασθένειας. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κατανάλωση αλλαντικών είναι καρκινογόνος και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι “πιθανόν” καρκινογόνος.

“Τα αποτελέσματα δικαιολογούν τις σημερινές συστάσεις για τη δημόσια υγεία για περιορισμό της κατανάλωση κρέατος”, σχολίασε ο δρ Κρίστοφερ Γουάιλντ, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC), από όπου προέρχονται και τα συμπεράσματα. Το χοιρινό κρέας περιλαμβάνεται στα κόκκινα κρέατα, μαζί με το μοσχαρίσιο, το βοδινό, το αρνίσιο, το κατσικίσιο, καθώς και το κρέας του αλόγου.

Ωστόσο, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο επισημαίνει ότι το γεγονός ότι τα αλλαντικά και άλλα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος περιλαμβάνονται μαζί με παράγοντες όπως ο καπνός και ο αμίαντος στη λίστα των προϊόντων που προκαλούν καρκίνο δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο επικίνδυνα με αυτά.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του προγράμματος “Global Burden of Disease Project”, 34.000 θάνατοι από καρκίνο ετησίως στον κόσμο αποδίδονται σε μία διατροφή πλούσια σε αλλαντικά, έναντι 1.000.000 θανάτων που αποδίδονται στο κάπνισμα και 600.000 στην κατανάλωση αλκοόλ.

Τα συμπεράσματα του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο βασίζονται σε περισσότερες από 800 μελέτες για την περίληψη του επεξεργασμένου κρέατος, κατηγορία στην οποία ανήκουν τα αλλαντικά, στους “καρκινογόνους για τον άνθρωπο παράγοντες (Ομάδα 1)”, βάσει “ικανών ενδείξεων σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο του εντέρου”. “Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται ανάλογα με την ποσότητα”, σύμφωνα με τον δρ Κουρτ Στράιφ του CICR.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος θεωρείται “πιθανόν καρκινογόνος για τον άνθρωπο (Ομάδα 2Α), επί τη βάσει περιορισμένων ενδείξεων”. Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο εντόπισε σύνδεση με τον καρκίνο του εντέρου, αλλά και του παγκρέατος και του προστάτη.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

6 σχόλια στο “Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Μπέϊκον, λουκάνικα, ζαμπόν στην λίστα των πιο καρκινογόνων”
  1. OLA TA EPEXERGASMENA PROIONTA EXOUN SINTIRITIKA XROSTIKA KI KARKINOGONA MESA !! KALHTERA NA PERNOUME AP TON KREOPOLH THS GITONIAS FRESKA PRAGMATA KI XIROPIITA POU XEROUME OTI DE EXOUN MESA MALAKIES MA TI NA PEIS ???OTI ANAPNEEI PINEIS TROS OLO KARKINO EXOUN !! EXONTOSH TOU PLITRHISMOU DIETAXE O KISIGKER KI OLOI AYTOI OI BROMIARIARIDES !!

  2. ΕΠΙΣΗΣ: ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΘΛΙΨΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙ΄ ΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ, ΔΙΘΕΙΑΝΘΡΑΚΑ Η ΤΡΙΧΛΩΡΟΑΙΘΥΛΕΝΙΟ.

  3. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος θεωρείται «πιθανόν καρκινογόνος για τον άνθρωπο».
    ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ, ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Ή ΟΤΙ ΧΑΣΑΠΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΔΗ.

  4. και ο χασαπης της γειτονιας,τα ιδια μαπα κρεατα εχει που εχουν ολοι.Οι προμηθευτες ειναι οι ιδιοι. Επισης,νομιζετε οτι στον χασαπη της γειτονιας,θα βρειτε μονο ελληνικα κρεατα ? Γελιεστε ! Δεν υπαρχει αυτο το πραγμα.Αφου και οι ιδιοι οι κρεοπωλες παραδεχονται,οτι το 80-90% των κρεατων,ειναι εισαγωμενα ! Γαλλικα-γερμανικα,βουλγαρικα,αλβανικα,τουρκικα,κινεζικα κτλ.

  5. και τι να τρωμε φρουτα και λαχανικα; και αυτα μολυσμενα και μεταλλαγμενα ειναι δεν μενει και τιποτα αλλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *