02:18 - 27/01/2016

Έκτακτο – σημαντικό και δεν κάνουμε καθόλου πλάκα… Όσοι έχετε 500 ευρά κυριολεκτικά τον ήπιατε…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Όταν άλλαξε το 20εύρω είχαμε κάνει ένα άρθρο για τον κίνδυνο όσους έχουν τα παλιά 20άρικα στα στρώματα να ξαφνικά να χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια με την αλλαγή του 20ευρού.

Τώρα να δείτε κλάμμα…

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ … ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ 500 ΕΥΡΑ….

Ένα μήνα περιθώριο έχουν όσοι έχουν πεντακοσάευρα στην κατοχή τους για να τα καταθέσουν σε τράπεζα, διότι μετά το πέρας της περιόδου αυτής δεν θα έχουν καμία αξία. Οι καταθέτες όχι απλά θα πρέπει να αποχωριστούν το αγαπημένο τους χαρτονόμισμα αλλά οφείλουν να παρουσιάσουν και αποδείξεις για την πηγή των εσόδων για κατάθεση 500ευρων πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό (πχ. 10.000).

Πριν από λίγους μήνες είχε αναφερθεί στους κόλπους της ΕΚΤ για πιθανή απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 € το οποίο είναι δύσχρηστο και αποτελεί πόλο φοροδιαφυγής. Ο Μάριο Ντράγκι και η παρέα του αποφάσισαν τελικά να το κάνουν, και μάλιστα όσα 500ευρα δεν κατατεθούν σε τράπεζα εντός ενός μηνός (μόνο ευρωπαϊκές τράπεζες επιτρέπονται), ή δεν θα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα, θα μετατρέπονται σε κέρδος για την ΕΚΤ.

 Η Ευρωζώνη, θεωρητικά τουλάχιστον, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της περιφέρειας, για την κεφαλαιοποίηση του ESM ή και για τη μείωση του χρέους των χωρών της ευρωπεριφέρειας (χλωμό το κόβουμε αυτό).

Δεν ξέρουμε πόσοι Έλληνες μπορεί να έχουν τέτοια κάτω από το στρώμα (δεν θυμόμαστε κάποιο ΑΤΜ που να βγάζει 500ευρα), δεν ξέρουμε και πόσοι Έλληνες έχουν πιάσει ένα τέτοιο στα χέρια τους, πρέπει να παραδεχθούμε πάντως πως ήταν ένα ωραίο νόμισμα. Αντίο στο πεντακοσάευρο που χάνουμε…
http://anagnostis.org

 

update ωρα 17.19 /27-1-19

Όπως μας ενημέρωσαν η αρχική πηγή (αναγνώστης) άλλαξε το άρθρο, δείτε πως το ανέβασε τώρα: 

 

Μετά λύπης μας μάθαμε ότι αποσύρονται τα 500ευρα. Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς το αγαπημένο μας νόμισμα;

Ένα μήνα θα έχουν περιθώριο έχουν όσοι έχουν πεντακοσάευρα στην κατοχή τους για να τα καταθέσουν σε τράπεζα, διότι μετά το πέρας της περιόδου αυτής δεν θα έχουν καμία αξία. Οι καταθέτες,  όχι απλά θα πρέπει να αποχωριστούν το αγαπημένο τους χαρτονόμισμα αλλά οφείλουν να παρουσιάσουν και αποδείξεις για την πηγή των εσόδων για κατάθεση 500ευρων πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό (πχ. 10.000).

Πριν από λίγους μήνες είχε αναφερθεί στους κόλπους της ΕΚΤ για πιθανή απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 € το οποίο είναι δύσχρηστο και αποτελεί πόλο φοροδιαφυγής. Ο Μάριο Ντράγκι και η παρέα του είναι πολύ κοντά στο να το αποφασίσουν, και μάλιστα όσα 500ευρα δεν κατατεθούν σε τράπεζα εντός ενός μηνός (μόνο ευρωπαϊκές τράπεζες επιτρέπονται), ή δεν θα δικαιολογούνται από νόμιμα έσοδα, θα μετατρέπονται σε κέρδος για την ΕΚΤ.

 Η Ευρωζώνη, θεωρητικά τουλάχιστον, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της περιφέρειας, για την κεφαλαιοποίηση του ESM ή και για τη μείωση του χρέους των χωρών της ευρωπεριφέρειας (χλωμό το κόβουμε αυτό).

Δεν ξέρουμε πόσοι Έλληνες μπορεί να έχουν τέτοια κάτω από το στρώμα (δεν θυμόμαστε κάποιο ΑΤΜ που να βγάζει 500ευρα), δεν ξέρουμε και πόσοι Έλληνες έχουν πιάσει ένα τέτοιο στα χέρια τους, πρέπει να παραδεχθούμε πάντως πως ήταν ένα ωραίο νόμισμα. Αντίο στο πεντακοσάευρο που χάνουμε…

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (21)

 1. Η προώθηση της αχρήματης κοινωνίας ξεκίνησε…. με σταδιακη καταργηση χαρτονομισμάτων…

 2. Δεν υπάρχει πουθενά ή είδηση στο ecb.europa.eu
  Αυτο που αναφερει ως οριστική και αμετάκλητη απόφαση, είναι η τελευταια εισήγηση επι του θεματος απο τον κύριο Βαμβακίδη.
  Δεν λέω ότι δεν θα γίνει ποτέ, απλα είναι άλλο ένα δόλωμα για κλικ

  • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 01/27/2016 @ Ιανουάριος 27, 2016 11:05 πμ

   Τι να σου πω, το άρθρο έχει πηγή. Και όλα αυτά είναι πολύ ύποπτα. Και να μην ισχύει για άμεσα, το ότι ισχύει σαν πρόταση όπως λες τουλάχιστον δίνει χρόνο σε αυτούς που τα εχουν στο στρώμα να τα αλλάξουν.

   • Ενστάσεις για το χαρτονόμισμα “Μπιν Λάντεν” των 500€ υπάρχουν πριν αυτό κυκλοφορήσει (2001). Κατά καιρούς δημοσιεύονται νεότερες αποψεις διαφόρων με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να καταργηθεί.
    Ύποπτα, όπως λες, είναι όλα. Στο συγκεκριμένο θέμα απλά δεν υπάρχει κάτι νεότερο ή κάτι που να αλλάζει τα δεδομένα.
    Ύποπτο είναι και το ότι ο anagnostis.org “γεννησε” ένα clickbait που αναπαράγεται και του αποφέρει κέρδος.

    • Βασικά έκανα λάθος. Από το άρθρο στην πηγή είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για εισήγηση.
     Η μεταφορά του άρθρου εδω μέσα είναι ανακριβής και αλλάζει το νόημα:
     π.χ.
     anagnostis: “Ο Μάριο Ντράγκι και η παρέα του είναι πολύ κοντά στο να το αποφασίσουν”
     katoxika: “Ο Μάριο Ντράγκι και η παρέα του αποφάσισαν τελικά να το κάνουν”

     anagnostis:”Ένα μήνα θα έχουν περιθώριο…”
     katoxika:”Ένα μήνα περιθώριο έχουν…”

     To Ξεσκαρταρισμα που μας συμβουλέυετε να κάνουμε περιλαμβάνει και τον εντοπισμό χτενίσματος άρθρων κατά την μεταφορά τους; Ποιός ο λόγος παράθεσης πηγής όταν ξαναγράφετε το θέμα. Ποιός αρθογράφος επεξεργάστηκε το θέμα, προσέθεσε τους δραματικούς τίτλους κλπ και γιατί τον κρατάτε στο δυναμικό σας;

     Παρακαλώ δημοσίευση και απάντηση
     Παρακαλώ ξεκάθαρη δήλωση για το θέμα.

     • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 01/27/2016 @ Ιανουάριος 27, 2016 5:15 μμ

      Αδελφέ το άρθρο έγινε copy paste (πλην του σχολίου). Αν το άλλαξε ο αναγνωστης εμείς δεν φταίμε. Πάντως τώρα που το γκουγκαλρα το έχουν πάρει ακόμα 20-30 siteς όπως το είχε αρχικά βάλει, οπότε ευτυχώς δεν τρελαθήκαμε…

   • Ζαχαρια πριν λίγες ημερες έγινε πρόταση από τον Μοσκονισι για κατάργηση και αρνήθηκαν οι Γερμανοί…ΕΣΥ πια πηγή έχεις ?

 3. Τελικα, αρχησε η αλλαγη του 20€;;Τι ισχυει με τις συναλλαγες μας με 20€;;

 4. ε οχι μια φορα ειδα απο κοντα…βρε θα κοψετε τις μαλακιες

 5. αναπαραγετε ειδησεις.δημιουργειτε κλιμα .υποβοηθατε με τον τροπο αυτο το συστημα να λειτουργει ετσι οπως λειτουργει.

 6. poli kompogianites eiste ekei sto katoxika… oti sas katevainei ston eggefalo grafete

 7. Μπράβο σας!!!…
  Ακόμα ένας βαρύγδουπος τίτλος, χωρίς κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα…
  Τελικά, τι καταφέρνετε με το να φοβίζετε τον κόσμο και τι παιχνίδι παίζετε???

 8. πεντακοσαευρω δεν ειχα ποτε στην τσεπη αρα δεν με ενδιαφερει

 9. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 01/27/2016 @ Ιανουάριος 27, 2016 4:01 μμ

  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΕ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ [ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ] ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 420 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
  ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ.
  ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗ.

 10. Αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτή η παπαριά τότε το ευρώ θα γίνει σαν την Ιταλική λιρέτα ! ΠΧ 10000 ευρώ για ένα δολάριο ! Όλοι οι ιδιώτες κατέχοντες μετρητά ευρώ ,σε όλον τον πλανήτη θα σπεύσουν να τα κάνουν δολάρια ή άλλο νόμισμα !Γιατί κανείς δεν θα τους εγγυάται ότι δεν θα έχουν σειρά τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα της ευρωλάνδης !

 11. ας έρχονται στο μαγαζάκι μου και θα βρίσκω να τους το χαλάω(απέναντι από τράπεζα είμαι!!μπου χαχα)

 12. ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*