11:02 - 14/12/2015

Όλα αυτά τα μέτρα είναι τα… προαπαιτούμενα για το 1 δις…. Τι άλλο μας περιμένει;

σημαίες

Στο τέλος της εβδομάδας, αφού ανακοινωθεί η έκθεση των θεσμών, αναμένεται η έγκριση για την εκταμίευση

Η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει περισσότερες από το ήμισυ των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές της ευρωζώνης, προκειμένου να λάβει την επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ και θα νομοθετήσει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα την Τρίτη, όπως δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Οι πιστωτές έχουν συνδέσει την καταβολή της δόσης με την υιοθέτηση 13 μεταρρυθμίσεων και η πρόοδος της υιοθέτησης των μεταρρυθμίσεων αυτών αποτέλεσε το θέμα συζήτησης των υφυπουργών οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή.

Στις μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις καθώς και φορολογικά και διαρθρωτικά μέτρα, τα «κόκκινα» δάνεια και η αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

«Επτά από τις 13 (μεταρρυθμίσεις) έχουν τώρα ολοκληρωθεί», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος έχει γνώση των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή.

«Όλες οι υπόλοιπες και όλα τα άλλα σχετικά αναμένεται να υιοθετηθούν από το Ελληνικό κοινοβούλιο το βράδυ της Τρίτης. Η έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς που εκπροσωπούν τους πιστωτές θα ακολουθήσει την Τετάρτη», συμπλήρωσε.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, οι υφυπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι απαρτίζουν και το ΔΣ του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, θα πραγματοποιήσουν τηλεδιασκέψεις στο τέλος της εβδομάδας προκειμένου να δώσουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης, σημείωσε ο αξιωματούχος.

protothema.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. Ανώνυμος 12/14/2015 @ 12:03 ΜΜ

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΔΙΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΒΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ… ΣΔΟΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ…

  ΥΓ.-1 ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΑ Η ΦΟΥΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΦΟΥ [ ΔΙΣ ] …
  ΚΑΣΤΑΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ…

  ΥΓ.-2 18 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ…
  ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 2. Μας περιμένει το φως.

  Διαβάστε το νέο κείμενο του Τραϊανού
  eamb-ydrohoos.blogspot.com/2015/12/hellagen-hydrogen.html

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh