Κάποια πράγματα είναι πολύ απλά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα στο μυαλό μας

survivorΚάποια πράγματα είναι πολύ απλά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα στο μυαλό μας

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Δεν θα μιλήσω για τα κοινότυπα πράγματα – προτάσεις του τύπου «η λύση είναι μπροστά στα μάτια σου» ή κάτι ανάλογο.

Ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός και φυσικά καθόλου πιασάρικος, το ξέρω, όμως και πάλι θα μιλήσω μέσα από την ψυχή μου, όπως πάντα.

Οι δύσκολες μέρες φίλοι μου είναι μπροστά μας. Θα ευχόμουν να πάρουμε πάλι παράταση, αλλά τότε θα ήμουν πολύ εγωιστής και εγωιστής – εις γνώσιν μου – δεν θα μου άρεσε να είμαι, αλλά και ούτε να με αποκαλέσουν.

Οι δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας στον πόλεμο που έρχεται (είτε αυτός είναι οικονομικός, είτε κανονικός με όπλα και αίμα) ΔΕΝ μπορούν να αντιμετωπισθούν κατά μόνας.

Είναι απλά τα πράγματα.

Για την ακρίβεια δεν μπορούμε/ειτε να αντιμετωπίσουμε/σετε μια τέτοια κατάσταση ούτε καν σε ομάδες των 10-15 ανθρώπων.

Προσωπικά από τις εμπειρίες, τα εγχειρίδια, τις συνεντεύξεις και τις συζητήσεις που έχω κάνει με φίλους που έζησαν τα ζόρικα σε Συρία και Αίγυπτο έχω πεισθεί ότι χρειάζονται ΜΙΚΡΕΣ κοινωνίες. Δηλαδή μεγάλες ομάδες που να μπορούν να ζήσουν νομαδική ζωή. Τη ζωή του περιπλανόμενου.

Σε αρκετά άρθρα μου σας έχω πει ότι ο «ιδανικός» τρόπο ζωής είναι αυτός που εφαρμόζουν οι τσιγγάνοι (οι γνήσιοι όχι οι τσιγγανόγυφτοι που ξέρουμε εμείς).

Αυτός ο τρόπος ζωής όμως φίλοι σημαίνει ένα πολύ βασικό πράγμα. ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.

Οπότε ΑΝ θέλετε να ακούσετε τη συμβουλή μου – για πολλοστή φορά – αρχίστε τις δοκιμές. Μάθετε να υποχωρείτε, δοκιμάστε τις αντοχές και τις ανοχές σας, κυρίως με τους ανθρώπους που θα απαιτηθεί να συνεπιβιώσετε.

Όσο σήμερα και αν σας σπάνε τα νεύρα, αύριο θα τους χρειάζεστε.

Βάλτε από σήμερα κανόνες της κοινής σας ζωής και ας μείνουν αχρείαστα. Ας πάνε μετά από 50 χρόνια στο καλάθι των αχρήστων.

Κάντε μια συμφωνία πρώτα απ΄όλα με τον εαυτό σας. Που μπορείτε να υποχωρήσετε και μέχρι πιο σημείο. Ωραία ζήσαμε μέσα στο καβούκι μας μέχρι τώρα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το αποχωριστούμε. Γι΄αυτό πρέπει άμεσα να γκρεμίσουμε τον εαυτό μας και να τον αναδομήσουμε. Να του βάλουμε όρια επιμονής και υπομονής.

Όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα εμείς οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα ότι τα πάντα – κυριολεκτικά – είναι μέσα στο μυαλό μας. Όταν τιθασεύσουμε το μυαλό μας, όταν το ελέγξουμε, απλά οι δυσκολίες δεν υπάρχουν. Τα δύσκολα γίνονται αυτομάτως εύκολα…

.Όταν το κάνετε και αυτό, μπορείτε μετά να αρχίστε να φτιάχνετε την ομάδα σας… Αλλιώς την έχετε καταδικάσει…

FACEBOOK: https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

GOOGLE +: +Ζαχαρίας Μυτιληνιός

 

Loading...

2 thoughts on “Κάποια πράγματα είναι πολύ απλά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα στο μυαλό μας

  1. Ανώνυμος says:

    Η ανάγκη βγάζει λάδι. Η πείνα είναι το νοστιμοτερο φαγητό. Όταν κι εμείς που τα ξέρουμε θα χεστουμε φαντάσου αυτούς που κοροϊδεύουν τι θα νιώσουν. Θεωρώ ότι αυτά που έχεις πει και λες θα βγούνε αυτόματα .όποιος κατάλαβε τις 2 παροιμίες κατάλαβε. N. D

  2. ΙΩ says:

    ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΖΑΧΑΡΙΑ…. ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΝΕΦΙΚΤΟ…. ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ.

    ΙΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *