Ρώσοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα σύστημα που θα μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια από το ένα διαστημικό σκάφος στο άλλο, με την χρήση λέιζερ.

 

διαστημα

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει δοκιμή «μεταφοράς» ενέργειας σε διαστημικό σκάφος με λέιζερ

Ρώσοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα σύστημα που θα μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια από το ένα διαστημικό σκάφος στο άλλο, με την χρήση λέιζερ. Η τεχνολογία αυτή προορίζεται για τον «ανεφοδιασμό» πανάκριβων δορυφόρων που έχουν κυρίως στρατιωτική χρήση, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η ρωσική υπηρεσία διαστήματος (Roskosmos) πρόκειται να υλοποιήσει ένα μοναδικό πείραμα, με την διεξαγωγή μιας « ασύρματης» μετάδοσης ενέργειας στο διάστημα, αναφέρει η εφημερίδα «Izvestia».Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Αντί για καλώδια, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ακτίνα λέιζερ, με την οποία η ενέργεια αυτή θα «μεταφερθεί» από το ρωσικό τμήμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού ISS σε δορυφόρο . Ο δορυφόρος θα βρίσκεται από τον ΔΔΣ σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου .

«Η υλοποίηση του πειράματος , πραγματοποιείται από ένα εκ των κορυφαίων εργαστηρίων της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έχουν κατασκευασθεί φωτοβολταϊκοί δέκτες με απόδοση περίπου 60 τοις εκατό», ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος των ενεργειακών συστημάτων των διαστημικών οχημάτων νέας γενιάς της RSC «Energia», Vyacheslav Tugaenko.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ικανότητα της «μεταβίβασης» της ενέργειας από το διεθνή διαστημικό σταθμό , θα λάβει χώρα από ισχυρούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προς άλλα διαστημικά οχήματα, στα οποία θα εγκατασταθούν ειδικοί δέκτες και μετατροπείς της ενέργειας , ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Η ιδέα της «ανεφοδιασμού» των δορυφόρων στο διάστημα υπήρχε από τους επιστήμονες από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Σύμφωνα με ένα μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας διαστήματος A. Tsiolkovsky . Πρώτα απ “όλα απαιτείται η υλοποίηση ανεφοδιασμού δορυφόρων σε τροχιά. Επιπλέον, η «απομακρυσμένη» διαδικασία ανεφοδιασμού μπορεί να είναι χρήσιμη σε στρατιωτικές χρήσεις .

Αυτό που γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό, σύμφωνα και από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, είναι ότι η χρήση του λέιζερ λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις τόσο για «ειρηνικές « όσο και για «στρατιωτικές» χρήσεις. Όσο για την ηλιακή ενέργεια αυτή θα αποτελέσει την νέα μορφή ενέργειας στον πλανήτη μας τα επόμενα χρόνια , παραμερίζοντας τις υπόλοιπες . Η Ελλάδα λόγω της πλούσιας και συνεχούς ηλιοφάνειας όλον το χρόνο, αποτελεί χώρο για την υπερ-ανάπτυξη αυτής της ενέργειας. Οικίες , επιχειρήσεις , δημόσια κτίρια, αυτοκίνητα , θα κινούνται σε πολύ λίγα χρόνια με ηλικιακή ενέργεια ως βοηθητική στην αρχή, σε συνδυασμό με το υδρογόνο ως συστατικό κίνησης νέων βελτιωμένων κινητήρων.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

3 thoughts on “Ρώσοι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα σύστημα που θα μεταδίδει ηλεκτρική ενέργεια από το ένα διαστημικό σκάφος στο άλλο, με την χρήση λέιζερ.

 1. Ανώνυμος says:

  ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
  ΣΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ Θ’ ΑΝΕΒΩ
  ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ
  ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΩ
  ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΦΩΤΙΣΕΙ
  ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΧΗΣΕΙ…

  ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΨΗ
  ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ
  ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΨΗ
  ΠΟΥ ΜΕ ΒΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΓΗ

  ΑΠ’ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ
  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ
  ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΗ
  ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ –

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 2. Ανώνυμος says:

  H ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ 23 ΔΟΓΜΑΤΑ…
  Η ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ – ΘΕΙΑ – ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ ΚΑΙ Η ΤΟΡΑ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ 23 ΓΡΑΜΜΑΤΑ…Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΕΙΝΑΙ 23…Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 23 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ 14 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 14 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ [ 14 = 5 = 2 ΣΥΝ 3 = 23 ]…

  ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ …ΛΕΠΡΟΣ…ΔΡΑΚΟΣ…ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ…ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 23 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ…

  6 / 02 [ = 8 = 2 ΕΙΣ ΤΗΝ 3 = 23 ] ΤΟΥ 1958 [ = 23 ] ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ BRITISH AIRWAYAS ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ…ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ …ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 23…ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ [ 2 ] ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ [ 3 ] ΛΕΠΤΑ [ = 23 ] ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ…ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΟΥ 500 [ 5 = 2 ΣΥΝ 3 = 23 ] ΓΑΛΟΝΙΑ [ 2.3000 = 23 ΛΙΤΡΑ ] ΚΑΥΣΙΜΩΝ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *