Η Ρωσία παραδίδει χιλιάδες ειδικές στολές χημικού πολέμου

stoles ximikou polemouΗ Ρωσία παραδίδει χιλιάδες ειδικές στολές χημικού πολέμου

Η συζήτηση για την παράδοση αρχικά 1000 ειδικών στολών αντιμετώπισης χημικού πολέμου, εξαιτίας επιθέσεων με το χημικό αερίου μουστάρδας σε βάρος Ιρακινών στρατιωτών από δυνάμεις του ISIS, άρχισε πριν από περίπου ένα μήνα (8/11) όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη χημική επίθεση.

Σήμερα ένα μήνα μετά η Ρωσία παρέδωσε τις πρώτες 1000 ειδικές στολές χημικού πολέμου στο Ιράκ, με έκτακτη πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Αντόνωφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιρακινές σελίδες οι στολές αυτές μπορούν να αντιμετωπίσουν από απλές επιθέσεις (όπως η προαναφερόμενη) μέχρι και επιθέσεις με πυρηνικά μικρής εμβέλειας.

 

ΑΕΡΙΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ):


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Αέριο της μουστάρδας είναι ένα χημικό υλικό, ένας θειο-αιθέρας. Η χημική του φόρμουλα είναι C4H8Cl2S, το οποίο στην καθαρή του μορφή είναι ένα άχρωμο, άοσμο και σε θερμοκρασία δωματίου παχύρρευστο υγρό.

Προκαλεί εγκαύματα στο δέρμα και αν εισέλθει στον οργανισμό μέσω της αναπνοής προκαλεί βλάβη στους πνεύμονες και σε άλλα όργανα.

Επίσης, επιτίθεται στα κύτταρα και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και γενετικές ανωμαλίες.

Χρησιμοποιήθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Γερμανούς εναντίον των Καναδών στρατιωτών, το 1917 και αργότερα ενάντια των Γάλλων. Χρησιμοποιήθηκε ως χημικό όπλο έως και το 1988, από το Ιράκ εναντίον των Κούρδων.

Τώρα πλέον η παρασκευή και χρήση του έχει απαγορευτεί.

Δεν έχει καμία σχέση με το άρτυμα μουστάρδα. Η σύνδεση έγινε διότι το αέριο που προκύπτει από το υλικό και είναι συνήθως χρώματος κίτρινου-καφέ έχει οσμή που θυμίζει μουστάρδα, αλλά και σκόρδο ή ραπανάκι!

Loading...

2 thoughts on “Η Ρωσία παραδίδει χιλιάδες ειδικές στολές χημικού πολέμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *