ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η Ε.Ε. γνώριζε για το σκάνδαλο VW – Χτύπημα στην αξιοπιστία των Βρυξελλών

· ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

VWΤο σκάνδαλο της VW (γνωστό από 17/9 αλλά κάποιοι ΕΠΕΛΕΞΑΝ να το αναδείξουν στις 23/9) θα αποτελέσει το δούρειο ίππο, που θα διαλύσει την Ε.Ε.

Όσον και αν αυτό φαντάζει “τρελό” για τον μικρόκοσμο μας το σκάνδαλο τη VW έχει προεκτάσεις που ίσως δεν μπορείτε καν να φανταστείτε.

Στις “επιδόσεις” των κινητήρων των Γερμανικών εταιρειών στηρίζονται οι προδιαγραφές ρύπων που επιβάλλονται στα οχήματα εισαγωγής από τρίτες χώρες. Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια τι σημαίνει αυτό.  Με τη δικαιολογία των “νέων κινητήρων αντιρυπαντικής τεχνολογίας” η Ε.Ε. έθετε κατώτερα όρια τα οποία αυτοκινητοβιομηχανίες από χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία ΔΕΝ μπορούσαν να τα πιάσουν με αποτέλεσμα να αποκλείονται από το δικαίωμα πώλησης στις χώρες της Ε.Ε. Επίσης εξαιτίας αυτών των χαμηλών ορίων οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και της Αμερικής τοποθετούσαν κινητήρες μειωμένης απόδοσης (κυρίως ισχύος) και αυξημένου κόστους (λόγω αισθητήρων κλπ) με αποτέλεσμα να είναι δυσανάλογα αυξημένη η τιμή τους και άρα μη ανταγωνιστικές.

Το σκάνδαλο της VW τώρα αρχίζει και παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις, ειδικά από χθες όπου αποκαλύφθηκε ότι το όλο θέμα ήταν εις γνώσιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αποτέλεσμα πλέον να μην τίθεται απλά θέμα αξιοπιστίας μιας εταιρείας αλλά του συνόλου του ευρωπαϊκού μηχανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον όλος ο κόσμος του αυτοκινήτου βρίσκεται σε αναβρασμό. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες όλου του πλανήτη ήδη ζητούν επανεξέταση του ισχύοντος  θεσμικού πλαισίου που διέπει τον έλεγχο των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα όσον αφορά τις εταιρείες που χορηγούν τις σχετικές πιστοποιήσεις.

 

Φυσικά το θέμα έχει και εγχώριες προεκτάσεις, ειδικά από τη στιγμή που τα όρια των γερμανικών κινητήρων ήταν η αφετηρία και για επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το θέμα παρακολουθείτε στενά από την Ομάδα των ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΝΕΩΝ και θα επενέλθουμε σύντομα.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

BLOG

Αυτο-Σαμποτάζ και Σκιώδης Εαυτός | Video

BLOG

Πώς να Αποκτήσετε τη Γνώση των Ανώτερων Κόσμων | Ρούντολφ Στάινερ

BLOG

Καλή Τύχη | 6 Τρόποι για να Έρθει στη Ζωή σου | Video

2 απαντήσεις στο “Η Ε.Ε. γνώριζε για το σκάνδαλο VW – Χτύπημα στην αξιοπιστία των Βρυξελλών”

  1. ασε ζαχαρια μου θα πουν οτι φταιει η διεφθαρμενη ελλαδα και θα μας βαλουν να πληρωσουμε εμεις τις απατες που εγιναν , και θα συνεχισουν μετα να πουλανε τα αυτοκινητα που πλεων θα ειναι “”καθαρα”” …..απο χρεη και υποχρεωσεις!!!

  2. Δηλαδή τώρα με τη VW μόνο θίχτηκε η αξιοπιστία τους… ?

    Με την αραβική ‘’άνοιξη’’ ?
    Με τη Συρία ?
    Με τη Γιουγκοσλαβία ?
    Με τη Σερβία ?
    Με τα Σκόπια?
    Με τα μάρμαρα του Παρθενώνα?
    Με τις κατοχικές αποζημιώσεις ?
    Με την Κύπρο ?
    Με το διαχρονικό ‘’χάιδεμα’’ της Τουρκίας ?
    Με την Ουκρανία ?

    Μόνο όταν τα γαμημένα τα οικονομικά εμπλέκονται θα μιλάμε για αξιοπιστία? Όταν δολοφονούν ανθρώπους , διαλύουν κράτη , υποκλέπτουν την ιστορία λαών και προστατεύουν ξεδιάντροπα τους κλέφτες αυτό τι λέγεται?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά