18:16 - 12/11/2015

Γιατί ο Μίθρας απεικονίζεται σαν άγιος;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

mithra

Γιατί ο Μίθρας απεικονίζεται σαν άγιος;

Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεματη απο θεούς και αγίους όπως και στην περίπτωση του Μίθρα. Επειδή ο άνθρωπος είχε πάντα την τάση να εξηγεί την ύπαρξη του σαν δώρο των θεών, κατι που λογικά “ευσταθεί” αν προσέξουμε την ανθρώπινη πορεία μέσα απο τόσες χιλιετίες εισβολέων, σφαγών, πολέμων και καταστροφών του πολιτισμού και την εξαρτησή του απο τα ιερατία που έπλασαν την εικόνα του κρατώντας τον μέσα στον πνευματικό μεσαιώνα.

Μια απο αυτές της θεότητες λοιπόν… που προσφέρθηκε στους ανθρώπους ήταν και ο Μίθρας με τον Μιθραισμό του. Ποιος ήταν ο Μίθρας; Ο Μίθρας ήταν ένας περσικός θεός του φωτός και της σοφίας και η προέλευσή του ανάγεται σε μια αρχαιότερη βεδική θεότητα. Στην Αβέστα, τα ιερά ζωροαστρικά συγγράμματα, ο Μίθρας παρουσιάζεται ως «ο αγαθοεργός» (γιαζάτα), «ο Σωτήρας»…(Βικιπαίδια).

Αργότερα οι αρχαίοι έλληνες που έμεναν στην Ασία τον ταυτιζαν με τον αρχαίο θεό των ελλήνων τον ‘Ηλιο!

Τώρα αναρωτιέμαι πως γίνεται μια Περσική θεότητα να απεικονίζεται σαν άγιος;;; Με φωτεινό στέφανι όπως έχουν και οι δικοί μας άγιοι…! Μιλάμε για μια θεότητα με την ηλικία χιλιάδων χρόνων…δηλαδή εκατομμυρια άνθρωποι μεσα από την ιστορια έχουν πιστέψει σε αυτόν το θεό…Πέρσες…Ελληνες..Ρωμαίοι και τόσοι άλλοι λαοί.
Mithra&Antiochus
Ισως είναι τυχαία η απεικόνηση με το φωτεινό στεφάνι …θα απαντούσαν κάποιοι γιατι οι πολιτισμοί και ιδίως οι θρησκείες κλέβουν η μια την άλλη… και ο Μίθρας ήταν σύμφωνα με την λατρεία τους ο υπερασπιστής της αλήθειας και της τάξης (ώπα;;;) και ο Σωτήρας του ανθρώπου (δεύτερο ώπα)!!!

Δείτε τώρα ότι στην συνέχεια τα ιερατεία εφόσον σταύρωσαν τον Χριστό πέρασαν την λατρεία του Μίθρα μέσα στον χριστιανισμό…

Τυχαία… το όνομα του μας βγάζει πάλι το γνωστό άθροισμα:

Mithra = 4+9+2+8+9+1 = 33

Τα συμπεράσματα όπως πάντα είναι δικά σας!

Loading...
Σχετικά με ΚΟΡΑΞ
Ελλήνας πατέρας, αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...ο πατέρας μου με έμαθε να την λατρεύω... Η μητέρα μου με γέννησε στα αρπαχτά γιατί βιαζόμουν να ενσαρκωθώ, μ' έμαθε να τρώγω αλλά να μην μασάω... Ο ιστορικός κώδικας των προγόνων μου με οδηγει στην πνευματική ελευθερία του λαού μου! Ανθέλληνες δεν θα βρείτε τρύπα να τρυπώσετε! Το χόμπι μου είναι το ξεβράκωμα των συνομωτών εναντίον της χώρας μου και του λαού μου...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. Ο ΜΙΘΡΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΝ 25Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (ΗΜΕΡΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ !!!!) ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΗΛΙΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΠΕΤΡΕΠΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ…. ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ…(ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ)… ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ “ΜΕΓΑΣ” ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΝ 3ο Μ.Χ. ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ Α΄ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 70 ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1500 ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΤΕ.

  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ…. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΑ ΙΟΥΔΑΪΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

  ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΒΡΑΑΜ, ΝΩΕ ΚΛΠ.. ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΟΥ.

  ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΥΝΕΠΤΗΞΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ …. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ … ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ .

  ΙΩ

  • ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΙΩ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ…ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΧΙΛΕΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΙΑΚΩΒ…

  • Χαίρομαι που βρίσκω ομοιδεάτες στο θέμα αυτό. Μακάρι να μπορούσαμε να το μεταδώσουμε και σε άλλους ελληνοχριστιανούς ορθοδόξους.
   Η πρώτη συμβουλη μου και που ανοίγει το δρόμο για το ψάξιμο είναι να διαβάσει κανείς την Παλαιά Διαθήκη σε μετάφραση από το πρωτότυπο κείμενο (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ- ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 50 ΑΘΗΝΑ).
   Την διαβάσαμε με δικούς μου ανθρώπους 5 φορές από άκρη σε άκρη. Διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα….. και απλά….φρίττεις, τρελαίνεσαι,
   όταν βάλεις στην θέση του θεού που μιλούσε σε όλους, το όνομα του Ιησού Χριστού.
   Βλέπεις αμέσως ότι δεν είναι ο Θεός μας αυτός. Είναι ο δικός τους. Και όλοι ξέρουμε ποιος είναι.
   Και μετά ανοίγει ο δρόμος για πολλά και ψάχνοντας πας από το ένα στο άλλο και τελικά βρίσκεις την αλήθεια που μας κρύβουν.

 2. Πόσο σε θαυμάζω ΙΩ!!!!
  Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά

 3. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ….ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΟΡΑΞ …

  ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΣ…. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΣΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ…. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΠΙΘΗΚΩΝ ΕΞ ΑΦΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΒΛΙΝΟΥ….. ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ….ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ…..

  ΜΑΡΙΛΕΝΑ

 4. Πολύ ωραίο το άρθρο σου ΚΟΡΑΞ αλλά και το σχόλιό σου ΙΩ.
  Συμπληρώνει το ένα το άλλο και καλύπτει εμένα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*