Επίθεση Αλβανικών ΜΜΕ κατά του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου (βίντεο)

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

 

panepistimio-argyrokastrou

 

Για άλλη μια φορά το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας & Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου έγινε στόχος επίθεσης από μερίδα του Αλβανικού τύπου με αφορμή το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε με θέμα τον Ελληνικό-Ιταλικό πόλεμο.

«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», έτσι ονομάζετε το ντοκιμαντέρ που έχει αναρτηθεί στο Youtube από τα τέλη του Οκτώβρη.

Το αφιέρωμα κάνει σαφείς αναφορές για την εξέλιξη του Ελληνικού Έπους και ενόχλησε αρκετούς Αλβανούς αποκαλύπτοντας πικρές αλήθειες για την εμπλοκή και τον ρόλο του Αλβανικού κράτους και των τσάμηδων.

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Πύρρο Νάσε γράφει, σε μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Panorama, πως πρόκειται για σκάνδαλο καθώς το ντοκιμαντέρ έχει δημιουργηθεί από το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου και με τεχνική υποστήριξη της κρατικής τηλεόρασης.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος κατηγορεί ευθέως τον Πρόεδρο του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας & Ελληνικού Πολιτισμού Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, Παναγιώτη Μπάρκα ως τον άνθρωπο που έγραψε και εκφωνεί το κείμενο του ντοκιμαντέρ.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Γκεζίμ Σάλα, πηγαίνει ένα βήμα παρά πέρα ζητώντας την παρέμβαση των δικαστικών αρχών.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συντονισμένες προσπάθειες κατάργησης του Τμήματος της Ελληνικής Γλώσσας απ’ το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου με διάφορες κατά καιρούς δικαιολογίες όπως έλλειψη ενδιαφέροντος από σπουδαστές για αυτό το τμήμα, έλλειψη πόρων κλπ.

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα στον Αλβανικό τύπο εξυπηρέτεί αυτό τον σκοπό, το κλείσιμο του Τμήματος της Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας & Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.

himara.gr

Loading...

One thought on “Επίθεση Αλβανικών ΜΜΕ κατά του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου (βίντεο)

  1. Heron says:

    Φαίνεται πως η αλήθεια πονάει ! Και όσο για τους Τσάμηδες μόνο Αλβανοί δεν είναι . Αφού δεν είναι απο την Αλβανία . Είναι όμως προδότες και Γενίτσαροι , εμπαθείς , άπληστοι και κακόψυχοι άνθρωποι ( δεν έχουν μπέσα) και ο λόγος βέβαια που έφυγαν στην Αλβανία μετά τον πόλεμο δεν ήταν η προδοσία τους , αλλά τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των συμπατριωτών τους . Όσο για τους ίδιους τους Αλβανούς , καλά θα κάνουν να αποφασίσουν επιτέλους τι θέλουν πραγματικά , και ποιοι είναι επιτέλους , γιατί μάλλον έχουν κρίση ταυτότητας . Λένε ότι είναι αυτόχθονες , εντάξει , αλλά απο ποιους κατάγονται ; Τους Ιλλυριούς ; Αυτούς οι αρχαίοι Ρωμαίοι τους σκότωσαν σχεδόν όλους . Από τους Πελασγούς ; Μα απο αυτούς καταγόμαστε κι εμείς . Από τους Δάρδανους ; Από ποιους ; Τελικά ; Η γλώσσα , η μουσική , οι χοροί , η θρησκεία τους ( μέχρι να έρθουν οι Τούρκοι) ήταν όλα ίδια με τα δικά μας . Εξάλλου δεν υπάρχουν αρχαίες Αλβανικές πόλεις μέσα στην Αλβανία ή αρχαίες επιγραφές στα Αλβανικά όπως γίνετε με εμάς στα Ελληνικά . Ας είναι . Αυτοί θα χτυπάνε το κεφάλι τους με τα δικά τους χέρια μετανιωμένοι , αυτοί θα χάσουν , και η μέρα αυτή ίσως να μην είναι πολύ μακρυά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *