Δέκα ιστορικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2015
Φέτος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν γίνει πολλές και σημαντικές αρχαιολογικές – ιστορικές ανακαλύψεις που άλλαξαν την προοπτική μας για το παρελθόν.
- Ένας ποταμός του Ερμή κάτω από την Πυραμίδα του Ήλιου, στο Τεοτιουακάν, την σημαντικότερη και μεγαλύτερη προκολομβιανή πόλη του Μεξικού.
Σε ένα υπόγειο τούνελ κάτω από το Ναό του φτερωτού φιδιού (Feathered Serpent) στην Teotihuacan του Μεξικού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ποτάμι υγρού υδραργύρου που θα μπορούσε να οδηγεί στους μυθικούς βασιλικούς τάφους των ηγεμόνων του Τεοτιχουακάν. Η οροφή των σηράγγων ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι είχε ίχνη μετάλλων σε σκόνη που αντανακλούν το φως, δημιουργώντας την εικόνα ενός νυχτερινού ουρανού. Στην αρχαιότητα, όταν εισέρχονταν στη σήραγγα με πυρσούς, η μεταλλική σκόνη έλαμπε ακριβώς όπως τα αστέρια στον ουρανό. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ίχνη αυτά είναι σιδηροπυρίτη ή μαγνητίτη, στοιχεία που δεν βρίσκονται στην περιοχή της Teotihuacan. Τα μέταλλα αυτά μεταφέρθηκαν από κάπου αλλού για να ζωγραφιστεί η οροφή της σήραγγας. 150 μέτρα κάτω από τον ναό του φτερωτού φιδιού, οι ερευνητές ανακάλυψαν 50.000 μυστηριώδη αντικείμενα, οστά ζώων, μεταλλικές σφαίρες κ.τ.λ.. Η κατάβαση μέσω της σήραγγας μοιάζει με την είσοδο σε ένα ορυχείο, αλλά τα γύρω αντικείμενα και η μυστηριώδης οροφή μοιάζει με το ταξίδι στον κάτω κόσμο, σε μια αινιγματική πόλη που άκμασε μεταξύ II και V αιώνα μ.Χ., 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πόλης του Μεξικού.
2. Η ανακάλυψη του μυθικού τάφου του Όσιρι στο Σέιχ Αμπντ ελ-Γούρνα
Μια άλλη ανακάλυψη που σημάδεψε το 2015 έγινε από την αρχαιολογική αποστολή Canaries-Tuscany, σε συνεργασία με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων. Το ταφικό αυτό συγκρότημα ανακαλύφθηκε από μία κοινή ισπανο-ιταλική αποστολή στην αρχαιολογική τοποθεσία που σημειώνονται με τον αριθμό 327 στην περιοχή του Σέιχ Αμπντ ελ-Γούρνας.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό είναι ένα μικρό αντίγραφο του σχεδίου της “Osireion” που χτίστηκε με εντολή του Φαραώ Σέτι στην αιγυπτιακή πόλη Άβυδο, Λούξορ (νότια Αίγυπτο). Στο βόρειο τοίχο του συγκροτήματος αυτού, ανακαλύφθηκε μια είσοδος που οδηγεί με σκάλες στο ταφικό συγκρότημα αφιερωμένο σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαίους αιγυπτιακούς θεούς, τον Όσιρις.
3.Σαρωτές θερμότητας στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας αποκαλύπτουν μυστηριώδεις ανωμαλίες
Το έργο σάρωσης της πυραμίδας στη Γκίζα αποκάλυψε «θερμικές ανωμαλίες» με τους επιστήμονες να λένε ότι θα μπορούσε η νέα αυτή πληροφορία να τους οδηγήσει σε ένα άγνωστο προηγουμένως θάλαμο στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας. Χρησιμοποιώντας θερμικές κάμερες, οι ερευνητές ανακάλυψαν υψηλότερες θερμοκρασίες σε τρεις πέτρες στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έχουν εντοπίσει τρία τετράγωνα με θερμοκρασία έξι βαθμούς υψηλότερη από ότι στο υπόλοιπο κτίσμα, το οποίο κατά τους επιστήμονες είναι “μια μεγάλη διαφορά”. Αυτή η ανακάλυψη ήρθε λίγες εβδομάδες μετά αφότου οι ερευνητές μίλησαν για παρόμοιες ανωμαλίες στον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών.
4. Αρχαία μούμια βρέθηκε μέσα σε βουδιστικό άγαλμα
Μια άλλη ανακάλυψη που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε από την λίστα μας. Το άγαλμα χρονολογείται μεταξύ του ενδέκατου και δωδέκατου αιώνα και ”στεγάζει” μία απίστευτα καλά διατηρημένη μούμια. Ενώ η ομάδα των ερευνητών εξέταζε το εσωτερικό του αγάλματος, ανακάλυψαν κομμάτια χαρτιού με αρχαίους κινεζικούς χαρακτήρες.Το λείψανο έμοιαζε με ένα μεγάλο άγαλμα του Βούδα. Τα ευρήματα έχουν χαρακτηριστεί ως πέρα για πέρα απίστευτα. Μετά από εκτεταμένη ανάλυση με την βοήθεια υπολογιστών και ενδοσκόπησης, οι επιστήμονες πήραν δείγματα από τη θωρακική και την κοιλιακή κοιλότητα της μούμιας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στο εσωτερικό του αγάλματος υπάρχει μια μούμια ενός βουδιστή μοναχού που έζησε περίπου πριν 1100 χρόνια.
5. Ένα ογκώδες κτίσμα με σπειροειδές σχήμα και μια σειρά από πύργους που ανακαλύφθηκε κάτω από το Angkor Wat
Πρόσφατα, οι αρχαιολόγοι έφτασαν σε μια απίστευτη ανακάλυψη κάτω από έναν από τους σημαντικότερους ναούς στον πλανήτη, στην περιοχή Άνγκορ της Καμπότζης.Η Άνγκορ Βατ (Χμερ) είναι ναός που βρίσκεται στην περιοχή Άνγκορ της Καμπότζης και χτίστηκε για τον βασιλιά των ΧμερΣουριαβαρμάν 2ο κατά τον 12ο αιώνα, ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του κράτους του. Ήταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, όπως του Ινδουισμού, καθώς ήταν αφιερωμένος στον Βισνού, όσο και του Βουδισμού. Ο ναός αυτός αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας από το 1863 καθώς και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.
Νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι, ο ναός του Angkor Wat οριοθετείται από μια «μυστηριώδη κατασκευή» 1,5 χιλιομέτρου σε μήκος. Οκτώ θαμμένοι πύργοι και τα ερείπια μιας τεράστιας κατασκευής σπειροειδούς σχήματος ανακαλύφθηκαν κάτω από τον αρχαίο ναό του Angkor Wat στην Καμπότζη, ο οποίος, υπό το φως των νέων ευρημάτων πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πύργοι σχηματίζουν ένα τετράγωνο το οποίο θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για να παρέχει υποστήριξη σε μια πολύ μεγαλύτερη κατασκευή. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το κτίσμα αυτό θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος ιερού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Angkor Wat.
6. Το Stonehenge είχε πρώτα ανεγερθεί στην Ουαλία
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από ομάδα ερευνητών, ένα από τα πιο αινιγματικά αρχαία μνημεία στη Βρετανία, το Στόουνχεντζ, ”στήθηκε” για πρώτη φορά στην Ουαλία. Οι ερευνητές έχουν βρει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι «μπλε πέτρες» είχαν στην πραγματικότητα εξορυχθεί 500 χρόνια πριν τοποθετηθούν στην κομητεία του Γουΐλτσιρ (Wiltshire), προτρέποντας τη θεωρία ότι το Stonehenge θα μπορούσε πραγματικά να είναι “ένα μνημείο από δεύτερο χέρι “.
Οι αρχαιολόγοι γνώριζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι οι πέτρες που βρίσκονται στο εσωτερικό πέταλο του Stonehenge προέρχονται από τους Preseli λόφους στην Pembrokeshire, που βρίσκεται περίπου 150 μίλια από την πεδιάδα του Salisbury. Νέα στοιχεία έχουν οδηγήσει πολλούς ερευνητές να αμφισβητήσουν τις επικρατούσες θεωρίες σχετικά με το βρετανικό μνημείο και να υποστηρίξουν ότι το μεγάλο αυτό προϊστορικό μνημείο θα μπορούσε να είχε ανεγερθεί πρώτα στην Ουαλία. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης σχεδόν ταυτόσημες πέτρες που οι αρχαίοι οικοδόμοι είχαν εξάγει, αλλά για κάποιο λόγο, μυστηριωδώς τις είχαν αφήσει πίσω. Μεταξύ των πολυάριθμων ευρημάτων, οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης όστρακα και κάρβουνο από φωτιές των εργαζομένων του λατομείου που εξετάζουν-χρονολογούν με την μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα προκειμένου να αποκαλύψουν την ημερομηνία κατά την οποία οι πέτρες έχουν εξαχθεί.
7. Ένα κρυφό πορτρέτο στον πίνακα της Μόνα Λίζα
Σύμφωνα με τον Γάλλο ερευνητή Πασκάλ Κοτ κάτω από τον περίφημο πίνακα, υπάρχει ένας ακόμη που παραμένει κρυμμένος. Ο Πασκάλ Κοτ έχει περάσει τα τελευταία 10 χρόνια αναλύοντας τη ζωγραφική με τεχνολογία αντανάκλασης φωτός και ισχυρίζεται πως ”βλέπει” να υπάρχει μία άλλη εικόνα διαφορετικού μοντέλου που κοιτάζει στα πλάγια στον πίνακα που ζωγράφισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι. Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Κοτ, δεδομένου ότι «δεν ήταν μέρος της επιστημονικής ομάδας”. Ο Κοτ, ο οποίος είναι ο συν-ιδρυτής της Lumiere Τεχνολογίας στο Παρίσι απέκτησε πρόσβαση στο πίνακα από το Λούβρο το 2004. Χρησιμοποιώντας μια επαναστατική τεχνολογία που ονομάζεται Layer Amplification Method ήταν σε θέση να κάνει την πρωτοποριακή αυτή ανακάλυψη.
8. Ένας πολιτισμός 8000 ετών στο Καζακστάν
Τα μυστηριώδη αρχαία γεωγλυπτά στο Καζακστάν θα μπορούσαν να είναι η τελική απόδειξη ενός πολιτισμού 8.000 ετών που πέρασε απαρατήρητος για δεκαετίες. Χάρη σε εικόνες από το διάστημα, ένα άλλο απίστευτο αρχαίο μυστήριο αποκαλύφθηκε φέτος, καθώς δορυφορικές εικόνες από μια έρημη και απομακρυσμένη περιοχή του Καζακστάν αποκάλυψαν γιγάντια γεωμετρικά σχήματα (τετράγωνα, γραμμές, σταυρούς και κύκλους, μερικοί εκ των οποίων περίπου 200 μέτρα σε μέγεθος) αναγνωρίσιμα μόνο από τον αέρα. Αυτές είναι οι «γραμμές Nazca» του Καζακστάν. Υπάρχουν πάνω από 260 γεωγλυπτά που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, με το παλαιότερο να είναι περίπου 8.000 ετών, και τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται κοντά σε ένα νεολιθικό χωριό της περιοχής. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι ένα τεράστιο τετράγωνο που αποτελείται από 101 αναχώματα.
9. Η Μεγάλη Σφίγγα είναι 800 χιλιάδων χρόνων σύμφωνα με μελέτη
Σύμφωνα με ένα έγγραφο που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο της Γεωαρχαιολογίας και Archaeomineralogy που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια με θέμα “Γεωλογική άποψη του προβλήματος της χρονολόγησης του Μεγάλου Αιγυπτιακού κατασκευάσματος ΣΦΙΓΓΑ”, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας είναι τουλάχιστον 800000 χρόνων. Οι συντάκτες του εγγράφου είναι οι επιστήμονες Manichev Vyacheslav Ι (Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Γεωχημείας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας) και ο Αλέξανδρος Γ. Parkhomenko (Ινστιτούτο Γεωγραφίας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας).
10. Χαμένη πόλη ανακαλύφθηκε στο τροπικό δάσος της Ονδούρας
Ένας άγνωστος πολιτισμός ανακαλύφθηκαν στην απομακρυσμένη ζούγκλα της Ονδούρας με τους ερευνητές να πιστεύουν πως ανακάλυψαν την θρυλική πόλη του Θεού πίθηκου . Μία ακόμη απίστευτη αρχαιολογική ανακάλυψη που έγινε το 2015 και άλλαξε την ιστορία όπως την ξέρουμε.
Μια αποστολή των αρχαιολόγων ανακάλυψε στις ζούγκλες της Ονδούρας τα ερείπια της αρχαίας πόλης, που θα μπορούσε να αντιστοιχεί στη θρυλική «Λευκή Πόλη» ή «Πόλη του Θεού πίθηκου» σύμφωνα με το «National Geographic». Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η ανακάλυψη αυτή δεν αποκαλύπτει μόνο μια αρχαία πόλη, αλλά εστιάζουν στο γεγονός ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έναν άγνωστο στην ιστορία Μεσοαμερικανικό Πολιτισμό.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
OXI H SFIGGA EINAI ENA DISSEKATOMURIO XRONIA PRIN.AUTH H EPISTHMH MEGALES AKRIVEIES RE PAIDI MOU…..