Οι οικονομικές σχολές είχαν ψηλές βάσεις αυτή τη χρονιά. Αλλά κάποιοι θα πουν ότι σπούδασαν στο ….πεζοδρόμιο. Δεν έχουν και άδικο. Αφού όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων σε κανένα πανεπιστήμιο δεν θα τα μάθεις.
Ίσως γιατί η “επιστήμη” ξεκινά από το πεζοδρόμιο και από τα σκοτεινά σοκάκια. Μετά φτιασιδώνεται φοράει τα καλά της και μπαίνει στα σαλόνια. Οι πρώτες ιδέες της σύγχρονης και μοντέρνας οικονομικής επιστήμης αλλά και της κβαντομηχανικής ξεκίνησαν από τον πάγκο κάποιου παπατζή στο Μοναστηράκι και από τα καταγώγια της Τρούμπας ή ακόμα και από το Άβατον της κουζίνας εστιατορίων με αίθουσες που διατίθενται για χορούς και συνεστιάσεις.
Λεφτά υπάρχουν!!!!!!! Η μόνη αλήθεια που είπε εκπρόσωπος της γνωστής δυναστείας.
Γιατί υπάρχουν. Περισσότερα από ποτέ στην ιστορία. Το πλήθος χειροκροτούσε και ζητωκραύγαζε. Αλλά υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια που δεν τη διδάσκουν σε κανένα πανεπιστήμιο. Λεφτά υπάρχουν!!!!!!! αλλά όπως κάθε πράγμα που “υπάρχει” μπορεί να εξαφανιστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου. Να κάνει ένα πουφ και να χαθεί από τα μάτια σου. Και να το ψάχνεις. Εδώ ήταν πριν λίγο που πήγε; Άνοιξε η γη και το κατάπιε;
Αν δε μάθεις την τέχνη της εξαφάνισης δεν θα κατανοήσεις ποτέ τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια.
Και αν δε μάθεις τους απόκρυφους αστικούς θρύλους της Τρούμπας θα υποχρεωθείς να τους ξαναζήσεις και αυτή τη φορά σαν τραγωδία.
Κάποιος γέρος που κυκλοφορούσε στην Τρούμπα στα πρώιμα νιάτα του σφύριξε το μυστικό στην Τρόικα. Γιατί η Τζεμιλέ η χορεύτρια με το αραχνοΰφαντο φόρεμα είχε συλλάβει πρώτη την ιδέα του CERN, αλλά και της εξαφάνισης χρημάτων. Κάποιοι λένε ότι είχε ένα φυσικό CERN ανάμεσα στα πόδια της και άλλοι ότι είχε ένα γκάτζετ μέσα ή γύρω από τη σπηλιά του πόθου. Κάτι σαν κουμπαρά με αντλία που ρούφαγε τις λίρες. Πήγαιναν οι ναυτικοί στο καταγώγιο και της έβαζαν μια λίρα στην πίστα που χόρευε. Καθόταν πάνω στη λίρα και την εξαφάνιζε. Της έβαζαν και άλλες λίρες μήπως και ανακαλύψουν που πάνε. Κανείς δεν έμαθε τι είχε συμβεί. Η Τζεμιλέ εγκατέλειψε γρήγορα το καμπαρέ και κάποιοι λένε ότι την είδαν στην πλατεία Κολωνακίου με μαλλί λάχανο και αυστηρό ταγιέρ στα μέσα της δεκαετίας του 60. Ίσως να άνοιξε και κάποιο κρυφό σχολιό να έβγαλε μαθητές και αυτοί με τη σειρά τους να δίδαξαν τους Τροϊκανούς οικονομική Αλχημεία.
Η καμπύλωση του χωροχρόνου και η θεωρία των παράλληλων συμπάντων αναπτύχθηκε στην κουζίνα κάποιας οικογενειακής ταβέρνας με αίθουσα που διατίθεται για χορούς και συνεστιάσεις.
Οι μπύρες δωρεάν!!!!!!! αλλά τα ψυγεία δεν λειτουργούν όταν οι μπύρες είναι δωρεάν. Και έτσι οι μπύρες έρχονται ζεστές για….ποδόλουτρο. Μόλις πέσει το….φακελάκι ή χώσει κάποιος ένα χαρτονόμισμα σε κάποια τσέπη έρχονται μπύρες παγωμένες. Σημαίνει ότι μεταφερθήκαμε σε έναν παράλληλο κόσμο που τα ψυγεία στις ταβέρνες λειτουργούν.
Στο γάμο της Κανά πολλαπλασιάστηκαν τα ψωμιά τα ψάρια και το κρασί. Στη σύγχρονη οικονομική Αλχημεία τα φαγητά και τα ποτά συρρικνώνονται όπως θα δούμε παρακάτω αλλά πολλαπλασιάζονται οι συσκευασίες και τα σκεύη. Επίσης πολλαπλασιάζονται τα αποφάγια για να υπάρχουν τεκμήρια στο “Μαζί τα φάγαμε”. Όταν ο κόσμος χορεύει σε ένα κέντρο και όλα τα μωρά ανεβαίνουν πάνω στο γλέντι αυξάνεται ο αριθμός των μπουκαλιών στα τραπέζια. Αυξάνονται και τα πιάτα με τα αποφάγια. Κάποιο ξωτικό πάει και τα προσθέτει. Όταν όλοι χορεύουν πάει και βάζει πιάτα και μπουκάλια.”Μαζί τα φάγαμε”. Επάγγελμα: “Καλικάντζαρος της ταβέρνας” ο μισθός μέτριος συν ποσοστά για κάθε μπουκάλι ή πιάτο με αποφάγια που τοποθετείς στη …ζούλα όταν τα μωρά είναι στην πίστα.
Εκεί στα άδυτα της κουζίνας εξαφανίζονται τούρτες αλλά και ολόκληρα αρνιά ακόμα και μοσχάρια. Εκεί τα αρνιά αδυνατίζουν με μαγικό τρόπο και τα μοσχάρια γίνονται μικρά σαν κουνέλια. Πως γίνεται αυτό; Ίσως χρειάζεται να πάμε να μας διδάξουν πριν σκίσουμε τα πτυχία μας. Πάνε για παράδειγμα κάποιοι από την Κρήτη σε ένα κέντρο και λένε.
– Θα σας φέρουμε τα δικά μας τα “σφαχτά”.
-Βεβαίως όπως προτιμάτε.
Δεν ξέρουν όμως ότι ακόμα και αν σφάξουν όλα τα ζωντανά της Κρήτης το ίδιο αποτέλεσμα θα υπάρχει στα πιάτα των καλεσμένων. Δηλαδή τρία κόκαλα με λίγο κρεατάκι πάνω και μια φτερούγα από κοτόπουλο που σημαίνει ότι το αρνί αμα λάχει μεταμορφώνεται και σε κοτόπουλο.
Και οι τούρτες συρρικνώνονται. Κάτι τριώροφες των αρραβώνων και των γάμων. Δεν έχουν σημασία τα κιλά ούτε οι όροφοι. Και δεκατετραόροφη να είναι και 100 κιλά να είναι. Θα την κόψει το ζευγάρι θα γίνει το τελετουργικό θα ταϊσει ο γαμπρός τη νύφη και η τούρτα θα αποσυρθεί στο CERN της κουζίνας για να μεταφερθεί με διακτινισμό σε παράλληλο σύμπαν εκεί που πήγαν τα σφαχτά, εκεί που πήγαν οι οικονομίες του κοσμάκη, οι εισφορές μιας ζωής στα ασφαλιστικά ταμεία, οι φόροι, οι κόποι χρόνων.
Οι τούρτες συνήθως σερβίρονται αφού έχουν φύγει όλοι οι καλεσμένοι και έχουν μείνει δύο τρεις παρέες και αν κάποιος πει. “Ρε φίλε τούρτα δεν θα φάμε πάθαμε υπογλυκαιμία” Τότε σερβίρουν ένα κομματάκι σαν παστάκι από αυτά που δίνουν στα βαφτίσια. Μια κουταλιά και αυτή λειψή. Τι σου είναι η κβαντομηχανική της ταβέρνας!!!!!!
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice