Ανακαλείται πλαστικό πιάτο των JUMBO

JUMBO PIATOΑνακαλείται πλαστικό πιάτο των JUMBO

Το συγκεκριμένο προιόν κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται από την επιχείρηση ΥΙΟΙ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε. και διανέμεται-πωλείται από την επιχείρηση Jumbo Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πλαστικό πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις τις νομοθεσίας ως προς την επισήμανση, με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων. Συγκεκριμένα, δεν συμμορφώνεται με τις ειδικές οδηγίες που πρέπει να τηρούνται για την ασφαλή και ορθή χρήση του.

Στην αυτοκόλλητη ετικέτα με τις οδηγίες χρήσης:
α) Δεν αναγράφεται ειδοποίηση ότι το πιάτο φέρει στον πάτο του ένθετο ημιδιαφανές στρώμα και διακοσμητική παράσταση, τα οποία ή μέρος των οποίων, μετά από μακροχρόνια χρήση, μπορεί να αποκολληθούν και να αποσπαστούν. Στην περίπτωση αυτή, το πιάτο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον σκοπό που προορίζεται.
β) Δεν αναγράφεται ο περιορισμός της δήλωσης συμμόρφωσης ότι το πιάτο μπορεί να χρησιμοποιείται, μέχρι τη θερμοκρασία των 70οC.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ορθότητα/πληρότητα της επισήμανσης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading...

3 thoughts on “Ανακαλείται πλαστικό πιάτο των JUMBO

  1. Ανώνυμος says:

    JUMBO. !!!! ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΥΠΡΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ!!! ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ(ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η&Μ). ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΝΗΣΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
    ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΔΙΚΑ (ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ) ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΤΥΛΙΓΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ. ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ….

    αναστασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *