Le BPC Dixmude en autoposition dans la baie de Jounieh au Liban
Διαφημίσεις

mistral2

Η πληροφορία διαδόθηκε μέσω Γαλλικών περιοδικών σχετικά με την άμυνα και ασφάλεια.

Η Τουρκία αποτελεί έναν από τους τρείς “κληρονόμους” των τριών απούλητων ΜΙΣΤΡΑΛ, οι παραγγελίες των οποίων ακυρώθηκαν εκ μέρους της Γαλλίας, λόγω του γνωστού εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από την Γαλλική μεριά και κυρίως από το ναυπηγείο που τα κατασκεύασε το τρία ΜΙΣΤΡΑΛ θα πουληθούν στην Ινδία, τη Βραζιλία και την Τουρκία.

Όμως αυτό σημαίνει αναβάθμιση της ισχύος της Τουρκίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται στα βράχια, η πολεμική της μηχανή είναι υπό διάλυση ή στο συνεργείο!

Το 21.500 τόνων και μήκους 199 μέτρων Mistral με μέγιστη ταχύτητα 19 κόμβους έχει την δυνατότητα να μεταφέρει 450 πεζοναύτες, 60 άρματα μάχης και 16 ελικόπτερα του τύπου NH 90 και Eurocopter AS532 με υποστηρικτικό συνδυασμό επιθετικών ελικοπτέρων Tiger, καθώς και 2 αμφίβια αποβατικά σκάφη των 80 τόνων τύπου L-CAT/EDA-R ή 4 αποβατικά σκάφη του τύπου CTM.

Φυσικά εάν τελικά επιτραπεί η πώληση στην Τουρκία (άλλωστε γιατί κάποιος να την εμποδίσει…) θα μιλάμε για αναβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων και πλέον οι δυνάμεις στο Αιγαίο θα είναι αντίρροπες!



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

5 σχόλια στο “Το Μιστράλ της Ρωσίας πάει… Τουρκία – Μας καταστρέφει η απόφαση ακύρωσης της πώλησης από τη Γαλλία – Αναβαθμίζεται η δύναμη της Τουρκίας”
  1. θα γίνει ωραία φωλιά για ψάρια στο βυθό του Αιγαίου αν κάνει καμιά περίεργη κίνηση.

  2. Σίγουρα, ρέ παιδιά; Διότι άλλα άρθρα προ καιρού λέγανε ότι το ένα ήδη παραδόθηκε στη Ρωσσία.

    Στο κάτω-κάτω, μερικά αντιαρματικά στα ύφαλα, καί πάει γιά μπουρμπουλήθρες.

    1. 100% σίγουρο. Η συμφωνία ακυρώθηκε και την προηγούμενη Τετάρτη η Γαλλία επέστρεψε ΟΛΟ το ποσό της προκαταβολής

  3. Για σκέψου όμως να έχεις μια τέτοια δύναμη πυρός στα Δυτικά σου… Μην ξεχνάς ότι η ΤΟΥΡΚΙΑ φτιάχνει ήδη των πρώτη εξωτερική βάση της στην Αλβανία… Τυχαίο; Εμείς ωστόσο ελέω συνδρόμων 7ετίας τόσο στα βόρια σύνορα, όσο και στα δυτικά δεν έχουμε ούτε 1 στρατιώτη!

  4. Για να κάνει επιθετικη κίνηση ενα τετοιο σκαφος ενα τετοιο σκάφος αν το αγοράσουν οι Τουρκοι εναντιον μας , χρειαζονται τουλάχιστον άλλα 2 σκαφη επιφανειας και 1 υποβρύχιο, οπως και αντιαεροπορική κάλυψη. Να το στείλουν σε κανενα Φαρμακονήσι ή Κύπρο κάτι θα κάνουν , αλλιως εχει τοσες πολλες κρυψωνες Ελληνικων υποβρυχιων να περάσει αν θέλουν να το στειλουν Αιγαίο ή Ιόνιο που σιγουρα θα πάει στο πάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *