Διαφημίσεις

Σήμερα το μεσημέρι, όπως έχουμε ήδη αναρτήσει, πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή μεταξύ της νήσου Αγαθονήσι και της βραχονησίδας Κουνελονήσι, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ανεξάρτητα των στοιχείων της επιχείρησης και τα αποτελέσματα της. τα Κατοχικά Νέα είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι σήμερα στην περιοχή αυτή είχαμε ένα νέο περιστατικό τύπου Ίμια 1996, που για άγνωστο μέχρι στιγμής και σε εμάς λόγο έληξε ανώδυνα.

Πως ξεκίνησε η κρίση του 1996 στα Ίμια : 

Την 25η Δεκεμβρίου 1995, ένα χρόνο πριν τον παρολίγον πόλεμο, το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του. Από εκεί και πέρα τα γεγονότα πάνω κάτω τα ξέρετε.

[sc:mytilinios]

Τι έγινε σήμερα: 

Ένα ιστιοφόρο που μετέφερε πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα, ευρισκόμενο μεταξύ των προαναφερομένων νήσων, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Στο σήμα αυτό παρότι ανταποκρίθηκαν άμεσα -1- σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, -1- ειδικό ναυαγωσωστικό πλοίο, -2- ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού  και -2- πλωτά του Λιμενικού Σώματος, η Τουρκική πλευρά μην αναγνωρίζοντας την κυριαρχία σε αυτόν τον θαλάσσιο χώρο πραγματοποιούσε από το μεσημέρι μέχρι τις απογευματινές ώρες επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και σωρεία παραβάσεων και παραβιάσεων στην ίδια περιοχή.

Ουσιαστικά η Τουρκία έπαιζε με τα νεύρα ΟΛΩΝ σήμερα.

Αφού αναγκάσθηκε να ξυπνήσει μέχρι και το κοιμώμενο συμμαχικό στρατηγείο της Σμύρνης…

Αυτή τη φορά το θέμα δεν έφθασε στα κανάλια, γιατί υπήρχε σε εξέλιξη η “διαπραγμάτευση” των Βρυξελλών.

Όμως καθ΄όλη τη διάρκεια των “παιχνιδιών” των Τούρκων στην περιοχή άρχισε ο συνωστισμός πολεμικών δυνάμεων, αφού η Τουρκία “έστειλε για βοήθεια” πολεμικά αεροσκάφη (άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός αφού δεν περιλαμβάνεται στις ανακοινώσεις, αλλά σίγουρα τα είδαν φίλοι των Κατοχικών που με ενημέρωσαν), δύο ελικόπτερα που έκοβαν βόλτες πάνω από τις αραιοκατοικημένες περιοχές των νησιών μας, ενώ σε πολύ μικρή απόσταση άρχισαν να καταφθάνουν και σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Πως έληξε το συμβάν, προσωπικά μου είναι άγνωστο και ίσως να μην μάθουμε ποτέ…

Προς το παρόν όμως Ελλάδα και Τουρκία τηρούν σιγή ιχθύος!

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

3 σχόλια στο “Παρολίγον νέα Ίμια σήμερα στο Κουνελονήσι – Δείτε τις ομοιότητες”
  1. προφανώς πρόκειται για προοιμιακό επεισόδιο των επερχομένων , με την πολυμέτωπη επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας…το λυπηρό είναι ότι οι περισσότεροι ΝεοΈλληνες εκλαμβάνουν τα παρόμοια περιστατικά ως αποκυήματα φαντασίας ή καί σενάρια …τουρκιού σήριαλ…όταν ξυπνήσουν θα είναι πλέον αργά…η δε κωλυσιεργία στα περί συμφωνίας στις Βρυξέλλες επιτείνει την επικείμενη επίθεση εξ ‘Ανατολών…Αλέξης Μοίρες Ηρακλείου

    1. Σιγα να μην ξυπνησουμε αγαπητε ειμασται τοσο κοιμισμενοι που θα μπουνε τα μογγολια μεσα και θα μας γαμανε στον υπνο μας….μονο μια επανασταση θα μας σωσει….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek