Διαφημίσεις

Παρά την ηρωική στάση του ένας από τους δύο άνδρες κατηγορείται από Παλαιστινίους για «προδοσία» – «Για εμένα ένας άνθρωπος είναι άνθρωπος. Η ζωή του είναι σημαντική», δήλωσε ο Ζακαρία Σαντάχ

Μία συγκλονιστική φωτογραφία κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια μία τρομοκρατημένη γυναίκα και δίπλα της δύο άνδρες να την προστατεύουν.

Δεν πρόκειται για μία απλή λήψη, όμως, καθώς στην εικόνα φιγουράρει μία αστυνομικός από το Ισραήλ και δίπλα της δύο Παλαιστίνιοι, οι οποίοι γίνονται ανθρώπινες ασπίδες ώστε η γυναίκα να αποφύγει τις πέτρες που δέχεται από εποίκους στην περιοχή Αίς Κοντές της Δυτικής Όχθης.

Οι Παλαιστίνιοι που αντιλήφθηκαν το περιστατικό έτρεξαν προς το μέρος της γυναίκας προσπαθώντας να την προστατεύσουν και καλώντας τους δράστες να σταματήσουν.

Η ταυτότητα ενός εκ των δύο αποκαλύφθηκε και πρόκειται για τον Ζακαρία Σαντάχ, ο οποίος εργάζεται στην ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Rabbis for Human Rights (RHR).

Ο Σαντάχ δήλωσε πως η αστυνομικός έκλαιγε και είχε παραλύσει από το φόβο της, ενώ πρόσθεσε πως ένας δεύτερος αστυνομικός είχε στρέψει το όπλο του εναντίον των Παλαιστινίων, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα στην γυναίκα ώστε να την καλύψει και να τρέξει προς το μέρος του.

iseaeli

«Είπα “Μην πυροβολείτε, θα την προστατεύσω”», δήλωσε ο άνδρας και πρόσθεσε ότι ένας δεύτερος Παλαιστίνιος έτρεξε κοντά στη γυναίκα σηκώνοντας ψηλά τα χέρια για να απωθήσει τις πέτρες που έριχναν οι έποικοι.

Ωστόσο, παρά την ηρωική του στάση, ο Σαντάχ κατηγορείται από Παλαιστινίους για «προδοσία» επειδή προστάτευσε την γυναίκα.

Παρ’όλα αυτά, ο ίδιος δεν πτοείται και σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα TheBlaze τόνισε: «Υπάρχουν κάποιοι που γράφουν εναντίον μου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Παλαιστίνης γιατί προστατεύσαμε μία αστυνομικό, σαν να είμαστε προδότες. Από την άλλη, βλέπω και εποίκους να μου ασκούν επίθεση. Έτσι, νιώθω ότι δέχομαι πυρά και από τις δύο πλευρές».

Εντούτοις, πρόσθεσε: «Εγώ θα συνεχίσω στο δρόμο μου. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε ή τι κάνουν οι άνθρωποι. Για εμένα ένας άνθρωπος είναι άνθρωπος. Η ζωή του είναι σημαντική. Την ίδια στιγμή, προστάτευσα τη ζωή της αστυνομικού αλλά και Παλαιστινίων. Αμφότεροι είναι σημαντικοί για εμένα και θα συνεχίσω τον ακτιβισμό υπέρ της ειρήνης».

Η λήψη που τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Σολ Γκολάν, για την εφημερίδα Yedioth Ahronoth σήμερα κάνει τον γύρο του κόσμου δίνοντας μία ελπίδα ότι οι πολυετείς εντάσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη θα τερματιστούν.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν νέα επεισόδια ανάμεσα σε εποίκους και Παλαιστινίους που υποστηρίζουν ότι οι έποικοι βρίσκονται παράνομα στα εδάφη τους.

 

Πρώτο Θέμα



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Μια σκέψη στο “Παλαιστίνιοι προστατεύουν Ισραηλινή αστυνομικό από επίθεση με πέτρες και τώρα τους κατηγορούν για προδοσία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *