Διαφημίσεις

Μανία τείνει να γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα η συλλογή των μικρών πλαστικών πωμάτων από τα εμφιαλωμένα νερά.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, καθώς θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια είναι ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, ο οποίος δέχεται καθημερινά τουλάχιστον μισό τόνο πλαστικά καπάκια, που φτάνουν από όλη την Ελλάδα με διάφορους τρόπους, όπως ταχυδρομείο, κούριερ και ΚΤΕΛ.

Οι εθελοντές του Συλλόγου τα μεταφέρουν σε μία εταιρεία ανακύκλωσης ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, με την οποία συνεργάζεται ο Σύλλογος, όπου τα παραλαμβάνει και συγκεντρώνει με αντάλλαγμα τη παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. Κατόπιν, αυτά χαρίζονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

«Για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο πρέπει να μαζέψουμε συνολικά έναν τόνο καπάκια, που ισοδυναμεί με περίπου 540.000 κομμάτια! Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για πολύ μεγάλο αριθμό που φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο να συγκεντρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα.

Για κάθε έναν τόνο καπάκια η εταιρία ανακύκλωσης από τη Θεσσαλονίκη με την οποία συνεργάζεται μας αποζημιώνει ποσό της τάξης των 180 ευρώ» όπως είχε δηλώσει η Ανδριάνα Σταύρου, γραμματέας της Πρωτοβουλίας στην Κέρκυρα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

5 σχόλια στο “Μας αφορά όλους! Δείτε πως τα καπάκια των εμφιαλωμένων νερών γίνονται αναπηρικά καροτσάκια!”
  1. ΑΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΗ, ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑΙ ΜΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗ. ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΤΕ;

  2. Αγαπητή Τιμαρετή οι πληροφορίες που ζητάς μπορούν να βρεθούν στο κάτωθι link:

    http://www.sdyp.gr/content/arthra/parapligika.pdf

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ
    & ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
    ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.
    ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ
    ΕΓΙΝΑΝ
    ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ& ΛΟΙΠΑ
    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΔΗ
    Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ

    Επειδή ο Σύλλογος μας δεν έχει μεταφορικό
    μέσω δεν μπορεί να έρχεται και να
    παραλαμβάνει τα καπάκια, σας παρακαλούμε
    όποιος πραγματικά θέλει να βοηθήσει μπορεί να
    τα στέλνει με το Κ.Τ.Ε.Λ. – Μεταφορική – Ταχυδρομείο χωρίς να χρεώνει το Σωματείο.Ο Σύλλογος μας
    είναι ένα ζωντανό Σωματείο Εγγεγραμμένο στο Εθνικό μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και
    Εθελοντισμού, που ιδρύθηκε το 1999, και προσφέρει Έργο συμπληρωματικό αυτό της Πολιτείας, και
    προσπαθούμε να βοηθήσουμε με την συλλογική βοήθεια του κόσμου από όλη την Ελλάδα, Άτομα με
    Ειδικές Ικανότητες, όχι μόνο στην έδρα μας αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, προσφέροντας Αμαξίδια
    κτλ σε όποιον πραγματικά τα έχει ανάγκη.
    Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αναπήρων Όλων Των Παθήσεων Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας «Η
    ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» που στεγάζεται στο ίδιο Γραφείο
    ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ
    (μπουκαλιών, απορρυπαντικών κλπ)
    Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλ: 2382081308 & 6945608796
    email: syllogos12@yahoo.gr ή να έρθετε στα Γραφεία μας που είναι Κολοκοτρώνη 10 στα Γιαννιτσά
    (Ανοιχτό Θέατρο)
    Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αμέριστη συμπαράσταση σας και στην φιλανθρωπική σας
    συνείδηση και κατανόηση

  3. πολυ μεγαλη παραπληροφορηση σε αυτο το θεμα αρκετα χρονια τωρα…..το σεναριο μαζεψτε 10.000 καπακια και παιρνουμε ενα αναπηρικο καροτσι παιζει στο ιντερνετ 10 χρονια τωρα…..παρα πολυ….και οπως βλεπουμε πο 10.000 …..μεχρια 540.000 περιπου λεγεται σε αυτο το αρθρο ..και οχι για ενα καροτσακι αλλα για 180 ευρω….το θεμα αν υπαρχει γενικα τετοια ανταμοιβη για τα καπακια αυτα δε χρειαζεται να γινει καροτσακι αλλα οτιδηποτε θελησει μια οργανωση…βεβαια και πιστευω δεν αξιζει …γτ αν υποθετικα βαλουμε οτι στελνονται οπως γραφει απο ολη την Ελλαδα καπακια και υπαρχουν εστω 540 ανθρωποι που στελνουν απο μια σακουλα 1000 καπακια και υποθετικα τους στοιχισει 1 ευρω η αποστολη θα ηταν προτιμοτερο αυτοι οι 540 να δωσουν απο 1 ευρω στο συλλογο αυτον….=540 ευρω….γνωμη μου παντα….καλυτερα να βοηθαμε δλδ τις τοπικους συλλογους ο καθενας μας εστω με πολυ λιγα χρηματα και οχι οτι μας πασαρει το ιντερνετ και νομιζουμε κατι κανουμε κιολας…

    1. Aνώνυμε 09.29 δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες, από την άλλη όμως επειδή λίγοι μπαίνουν στη διαδικασία να δώσουν έστω και ένα πενηντάλεπτο, τους “φαίνεται” πιο εύκολο να μαζέψουν τα καπάκια. Από την πρόσφατη εμπειρία μου, στο σχολείο της κόρης μου, πήραμε την σχετική πρωτοβουλία σαν σύλλογος και όντως μέσα σε μόλις 1 εβδομάδα μαζέψαμε τα καπάκια και σε ένα μήνα περίπου διατέθηκε ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε παιδί της περιοχή μας. Αυτό συνεχίσθηκε και τους επόμενους 2 μήνες (μέχρι που έκλεισε το σχολείο για τις καλοκαιρινές διακοπές). Τα παιδία όταν είδαν το αποτέλεσμα, τότε επικεντρώθηκαν ακόμα περισσότερο, ζητώντας κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα τα παιδιά της 5ης και της 6ης Δημοτικού. Τότε σαν σύλλογος τους κάναμε ενημερωτικές εκδρομές στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων.
      Τα καπάκια λοιπόν για εμάς ήταν η αφετηρία. Και πάντα την “προσφορά” πρέπει να την βλέπουμε σαν αφετηρία για κάτι παραπάνω. Ούτως ή άλλως η εξέλιξη είναι στη φύση του ανθρώπου, το θέμα είναι να καταφέρεις τον άνθρωπο να μην παραιτηθεί και να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *