Διαφημίσεις

timthumb1Βγαίνει ένας επίσημος φορέας του κράτους και βγάζει μια ανακοίνωση με τίτλο “ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ”. Συγγνώμη αλλά αυτές οι εκφράσεις πίστευα πάντα ότι ανήκουν στο παρελθόν. Τις χρησιμοποιούσαν τη δεκαετία του ’90 με τις γνωστές σε εμας τους 30+ επιχειρήσεις σκούπα του κύματος μεταναστών που προερχόταν από την Αλβανία. Από τότε που πήγαινα ακόμα στο γυμνάσιο η λέξη “σκούπα” μου ακουγόταν βδελυρή λες και σίγουρα την εκστόμιζε ο κάθε απαίδευτος…

Και όμως, όπως και τότε έτσι και τώρα βγαίνει από την πένα δημοσίων λειτουργών.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να έχεις χιλιάδες μετανάστες – πρόσφυγες στην πόλη σου. Και πολύ σωστά κύριοι της Κω που επιτέλους μετά από 5 μήνες απραξίας και αφού έφθασε ο κόμπος στο χτένι, επιτέλους ξυπνήσατε από τε γενική ραστώνη και βρήκατε έναν χώρο για να υποδεχθείτε τους ανθρώπους αυτούς. ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όχι τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ όμως, μην μπερδεύεστε. Όταν οι δήμαρχοι των άλλων νησιών, όπως η Μυτιλήνη που κατάγομαι, από την πρώτη στιγμή αποφάσισαν να δημιουργήσουν δομές, σε μικρή απόσταση από την πόλη, τότε βγήκατε και με πηχυαίους τίτλους λέγοντας ότι δεν θα νομιμοποιήσετε την παρανομία και κάτι άλλες ακροδεξιές αρλούμπες. Βρε άνθρωπε μπορείς εσύ σαν δήμος να εμποδίσεις; Έχεις το στρατό, την αστυνομία; Τότε πως; Μόνο και μόνο για την ικανοποίηση των ψηφαλακίων;

Σωστή η κίνηση της μεταστέγασης από τους ελεύθερους χώρους των πλατειών και των πεζοδρομίων στη Γήπεδο του νησιού. Σωστή και η κίνηση για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών και εκεί σας δίνω τα εύσημα. Ακόμα σωστότερη η κίνηση των δεκάδων κατοίκων του νησιού που καθημερινά προσφέρουν από το υστέρημα και την κατσαρόλα τους, ότι μπορούν. 700 ΑΝΘΡΩΠΟΙ σιτίζονται χάρη στην αλληλεγγύη που δείχνουν οι κάτοικοι. Αυτό σημαίνει ανθρωπιά!

Οι ευθύνες αυτών που άφησαν τα σύνορα ρημάδια δεν μπορεί να έχει σχέση με τις συμπεριφορές ανθρώπων έναντι των συνανθρώπων. Αυτούς που έχουν κάνει τα σύνορα σουρωτήρι θα έπρεπε να τους έχουμε στην πλατεία Συντάγματος κρεμασμένους για παραδειγματισμό. Γιατί καλή η ιδεολογία αλλά από την άλλη τα προβλήματα μεγαλύτερα. Ακόμα και η τοπική ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει θέση ΑΝΤΙΘΕΤΗ με το επίσημο κόμμα. Αλλά μην περιμένεις να το διαβάσεις ή να το δεις στο δελτίο ειδήσεων. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *