Διαφημίσεις

Πριν από λίγη ώρα σε κοινό ανακοινωθέν των κρατών που απαρτίζουν τις BRICS ΤΗΝ 7η Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των ηγετών της Τράπεζας που πλέον θα αποτελεί το αντίπαλο δέος στο ΔΝΤ (IMF).

Με την απόφαση τους αυτή οι χώρας που απαρτίζουν την νέα τράπεζα ουσιαστικά αποδέχονται για τις μεταξύ τους συναλλαγές τα εθνικά τους νομίσματα και όχι το δολάριο (ως αποθεματικό).

Στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας τράπεζας ορίσθηκε αποθεματικά της τάξης των 100 δις δολαρίων, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη της τράπεζας για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών οικονομικών αναγκών. Επιπλέον κατόπιν αιτήματος της ρωσικής πλευράς προστέθηκε και επιπλέον άρθρο, σύμφωνα με το οποίο από την εν λόγω τράπεζα μπορούν να ενισχυθούν και χώρες μη μέλη (άραγες θα είναι πρώτη η Ελλάδα;)

Η νέα τράπεζα θα έχει έδρα την Σανγκάη και πρώτος διοικητής θα είναι Ινδός, ενώ ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου των Διοικητών της BRICS Τράπεζας.

Ήδη πάντως η ανακοίνωση προκαλεί τριγμούς στην Αμερική, ενώ ακόμα και το ΔΝΤ ανέβαλε τις προγραμματισμένες συσκέψεις των διοικητικού συμβουλίου για μετά τις 7/7. Επισήμως όμως διαρρέουν ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση θα εξετασθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, εμάς όμως κάτι μας λέει ότι αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα.

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

5 σχόλια στο “Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – σημείο μηδέν. 7 Ιουλίου θα αλλάζουν πολλά!”
  1. Καλοριζικο το νεο “ρικγ” ….που θα πεφτουν βροχη οι οικονομικες μπουφλες των “ισχυρων” !!!!!!!!!!!

  2. ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ $$ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ 08/07/15′ ???
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ, ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    ΠΑΝΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ $$ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΩ
    ΙΣΑ ΜΕ 20-30 ΛΕΠΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ “ΜΠΡΙΚΙΑ”….. ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΕ
    ΤΟΝ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΓΙΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ Η ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΠΡΙΚΙΑ.

    1. Τα 7άρια που μας τσαμπούναγε η Λαγκάρτ.
      Πολύ φοβάμαι πως, όταν πλέον η παγκόσμια υπερδύναμη θα είναι η Κίνα, θα νοσταλγήσουμε τα αμερικανάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *