22:02 - 05/05/2018

Σε εξέλιξη μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση των Τούρκων και στην Α.Θράκη μετά το Αιγαίο- Στη μάχη και έφεδροι

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Σκηνικό πολέμου πάλι στον Εβρο με την διαταγή του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ, Χ.Ακάρ, να είναι «επιθετική επιχείρηση σε μια άλλη χώρα» με την κωδική ονομασία «Αστραπή-2018». Τουρκικά άρματα μάχης, καθώς και δυνάμεις της 55ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού του στρατού υλοποιούν αιφνιδιαστική άσκηση προσομοίωσης διέλευσης ποταμού (Έβρος) σε λίμνη στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές (Κιρκαέλι) στην Ανατολική Θράκη.

Προσέξτε παρακάτω την πρώτη φωτογραφία των στρατιωτών με τα G3…

Το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί πριν την αιχμαλωσία των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών μας και τότε όλοι «ψάχνονταν» γιατί οι Τούρκοι είχαν κινητοποιήσει μεγάλες δυνάμεις για αρκετές μέρες και είχαν λάβει αμυντική θέση.

Να τονίσουμε ότι αυτό συνέπεσε με την κινητοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και στο Αιγαίο με την μεγάλη αποβατική άσκηση Efes-2018.

Πολύ πιθανό να θέλει ο Ερντογάν να είναι σε ετοιμότητα ο τουρκικός Στρατός διότι επίκειται κάποια αποβατική επιχείρηση στο Αιγαίο.

Συμμετέχουν συνολικά 785 στρατιώτες 225 θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης , 4 ειδικές εταιρείες μεταφορών και σχετικοί οργανισμοί ενώ η λήξη της άσκησης θα γίνει στις 11 Μαΐου.

Η «άσκηση» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με την ονομασία «Αστραπή-2018» και τα πλάνα δόθηκαν στην δημοσιότητα με την βοήθεια drone.

Το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον Έβρο περιελάμβανε την διέλευση του ποταμού Έβρου σαφέστατα και χωρίς υπεκφυγές .

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο έχουν «κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις που ευρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, ενώ συμμετέχουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην υλοποίηση της. Μέρος αυτής της άσκησης είναι και η διάβαση ποταμού».

Για το λόγο αυτό κινητοποιήθηκαν ακόμα και έφεδροι , γεγονός που καταδεικνύει την σοβαρή προσομοίωση πολεμικής κατάστασης στην περιοχή της Α.Θράκης, αλλά και σεναρίων άκρως εχθρικών κατά της Ελλάδος .

Το σενάριο της άσκησης αφορά «επιθετική επιχείρηση σε μια άλλη χώρα», αναφέρει το δημοσίευμα .

Τεθωρακισμένα οχήματα Οχημάτων (ACV) με βελτιωμένη θωράκιση και οχήματα περιπολίας (GZPT) διήλθαν την λίμνη μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό .

Ο διοικητής του 5ου Σώματος, στρατηγός Gürsel Yüz, και ο επικεφαλής 55ος της διοίκησης Μηχανικού των Τούρκων Πεζοναυτών συνταγματάρχης C. Uzun, ήταν παρόν στην άσκηση .

Το 5ο Σώμα Στρατού (τουρκικά: 5. Kolordu) είναι σχηματισμός του τουρκικού στρατού. Η διοίκηση του 5ου Σώματος Στρατού (5’nci Kolordu Komutanlığı) εδρεύει στην Τυρολόη και υπάγεται στην 1η Στρατιά.

Το σενάριο της άσκησης «σημαδεύει» ξεκάθαρα την Ελλάδα μιας και αναφέρει «επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια χώρα πέρα από τη λίμνη με σκοπό την μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσότερων οχημάτων και αρμάτων μάχης σε μικρό χρονικό διάστημα ( Πιο πέρα είναι μόνο ο Έβρος ή ποταμός Μαρίτσα) .

Στην προσομοίωση έχουμε και την ρίψη πυρών πυροβολικού ενώ στο σενάριο συμμετέχουν και πλωτά μέσα στην περιοχή της άσκησης διάβασης.

Το σενάριο ξεκίνησε με την ευρεία μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και ΤΟΜΠ , ΤΟΜΑ και αρμάτων μάχης προς στην περιοχή όπου έχει υλοποιηθεί «προγεφύρωμα» από δυνάμεις καταδρομών (ελληνικό έδαφος) .

Οι πλωτές γέφυρες των τουρκικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν οι γνωστές (SAMUR) με αναδιπλούμενη γέφυρα οι οποίες έχουν εξοπλίσει το τουρκικό μηχανικό .

Υπάρχουν υπόνοιες ότι στις 17 Φεβρουαρίου 2018 που έκαναν την ίδια άσκηση, δεν τα πήγαν και τόσο καλά οι Τούρκοι στρατιωτικοί της 55ης Ταξιαρχίας πεζικού και τώρα επαναλαμβάνουν το μάθημα τους μέχρι να το εμπεδώσουν καλά .

Οι Τούρκοι όμως , λόγω και της άσκησης EFES-2018 κλιμακώνουν εκτός της περιοχή του Αιγαίου και στον Έβρο δείχνοντας τις προθέσεις τους ξεκάθαρα..πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται.

Δείτε εικόνες και Βίντεο

pentapostagma

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*