Ενώθηκαν οι Δυνάμεις Εθνοφυλακής Ελλάδας-Κύπρου – Τουρκία: «Η Κύπρος είναι τουρκική-Να μην ξεχνάνε οι Έλληνες τι πέρασαν οι παππούδες τους στο βυθό της θάλασσας»

Στην βρετανική εφημερίδα Guardian επέλεξε να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, για να τονίσει πως υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ελληνοτουρκικού ατυχήματος στο Αιγαίο ενώ για πρώτη φορά ενώνονται οι Εθνοφύλακες Ελλάδας-Κύπρου καθώς με απόφαση ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ συνδέθηκαν σε προγράμματα Κοινών Ασκήσεων.

O Eλληνισμός μια γροθιά καθώς ο κίνδυνος και οι απειλές είνια κοινές. Οταν ομολογεί ακόμη και ο Φ.Κουβέλης τις πιθανότητες για «ατύχημα» στο Αιγαίο, πόσο κοντά είμαστε άραγε;

Πιο αναλυτικά, για αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο έκανε λόγο σε δηλώσεις του προς την βρετανική εφημερίδα Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Κληθείς να σχολίασει την αυξημένη δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο σε σχέση και με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Κουβέλης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Πολλά πλοία έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη που κινούνται σε τρελές ταχύτητες, στοιχείο που αυξάνει τις πιθανότητες για ένα ατύχημα».

Όσον αφορά την υπόθεση των «8» ο κ. Κουβέλης δήλωσε στο Guardian ότι «εφαρμόζουμε τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα για την ασφάλειά τους σε έναν χώρο που για προφανείς λόγους θα παραμείνει άγνωστος».

«Δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη στην περιοχή πριν από μερικούς μήνες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κάνοντας έμμεση αναφορά στην απαγωγή έξι Τούρκων πολιτών στο Κόσοβο από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Μιλώντας, τέλος, για τη νομική πλευρά της υπόθεσης, ο Φώτης Κουβέλης δηλώνει ότι «έχουμε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, τους διεθνείς νόμους. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε. Πρέπει να υπακούμε σε αυτό».

Εθνοφύλακες Κύπρου & Ελλάδας: “Μία γροθιά”

Υπό την αιγίδα του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, τελέσθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 8ης Ιουνίου 2018, η επίσημη υπογραφή Πρωτοκόλλου Σύνδεσης και Συνεργασίας των μονάδων Εθνοφυλακής της Κύπρου με τις αντίστοιχες μονάδες Εθνοφυλακής της Ελλάδος, μετά από κοινή απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδος.

Ενώπιον εκατοντάδων παραταγμένων Εθνοφυλάκων των Σκοπευτικών Ομάδων, η τελετή έγινε μπροστά στο Μνημείο των Πεσόντων Τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο του Ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Σταύρου Στυλιανίδη, έδρα της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ε.Φ. στον Κόρνο, με τις υπογραφές των Διευθυντών Εθνοφυλακής ΓΕΕΦ και ΓΕΣ.

Είχε προηγηθεί, απ’ το πρωί, η διεξαγωγή του 18ου Ετήσιου (2001-2018) Διαγωνισμού Βολής Τυφεκίου της Διεύθυνσης Εθνοφυλακής του ΓΕΕΦ, στον οποίο έλαβαν μέρος οι καλύτεροι σκοπευτές όλων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Κύπρου, με τη συμμετοχή για 1η φορά και Εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, τη Χίο, τη Λήμνο, την Καβάλα, την Πτολεμαΐδα, την Ορεστιάδα, την Καστοριά, την Αλεξανδρούπολη και άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ήδη συνδέθηκαν σε προγράμματα Κοινών Ασκήσεων τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Λάρνακας με τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Ρόδου.

Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης απένειμε τα έπαθλα στις τρεις πρώτες νικήτριες Σκοπευτικές Ομάδες των ταγμάτων Εθνοφυλακής, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Ηλ. Λεοντάρης στους πρωτεύσαντες στις ατομικές επιδόσεις σκοπευτές και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου από το σκλαβωμένος Διόριος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Ελλα-δικούς μας Εθνοφύλακες που διαγωνίστηκαν στο Πεδίο Βολής Κόρνου.

Παραλήρημα Μπαχτσελί:Η Κύπρος είναι τουρκική & θα παραμείνει

Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προέβη ο ηγέτης των εθνικιστών στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, από τη Σμύρνη.

Ο σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 24ης Ιουνίου και αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης σχολιάζοντας σε προεκλογική του ομιλία, τις αντιδράσεις που προέκυψαν σε Κύπρο κι Ελλάδα. για το προεκλογικό βιντεάκι της παράταξής του που δείχνει την Κύπρο ως τουρκική, ο Μπαχτελί απόρησε για την αντίδραση λέγοντας:

«Γιατί; Επειδή δείχνει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Θα ρωτήσω αυτούς τους ανόητους και χοντροκέφαλους ‘τι να κάναμε’, ‘πώς να τη δείχναμε;’. Το δηλώνω και το τονίζω: «Η Κύπρος είναι τουρκική.

Είναι τουρκική πατρίδα και τουρκική θα παραμείνει. Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας. Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεω, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους».

Απειλές Τούρκου Υπουργού Ενέργειας – Απειλεί με όπλο το προσφυγικό

Ο γαμπρός του Ερντογάν ήταν αυτός που ανέλαβε να συνεχίσει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας, με αφορμή τους οκτώ στρατιωτικούς.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος συμμετέσει στην κυβέρνηση ως υπουργός Ενέργειας, αναφέρθηκε στους 8 προειδοποιώντας την Ελλάδα ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον αδύναμη.

«Όταν απέτυχε το πραξικόπημα μπήκαν στο ελικόπτερο και κατέφυγαν στην Ελλάδα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Τους έδωσαν δικαίωμα ασύλου. Πού είναι η δημοκρατία σας; Η βούληση του λαού; Οι εκλογές; Ποια ήταν η απάντηση μας; Θα παρακολουθήσετε την διαδικασία επανεισδοχής, μπροστά σας δεν υπάρχει πια μία Τουρκία που είναι αδύναμη» ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι για ακόμη μία φορά ο Ερντογάν και «συνοδοιπόροι» του ακολουθούν την γνωστή τους τακτική ώστε να αποκομίσουν πολιτικό όφελος στις ερχόμενες εκλογές.

pentapostagma

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

3 thoughts on “Ενώθηκαν οι Δυνάμεις Εθνοφυλακής Ελλάδας-Κύπρου – Τουρκία: «Η Κύπρος είναι τουρκική-Να μην ξεχνάνε οι Έλληνες τι πέρασαν οι παππούδες τους στο βυθό της θάλασσας»

 1. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ says:

  Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ.ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΎ  ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ..

  Ῥιζοσπάστης 12 Ἰουλίου 1935

  “Επιδιώξαμε” την “ήττα στην Μικρά Ασία”

  «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε».
  https://filonohpontou.wordpress.com/2011/05/11/kkemikrasia/
  ζ)Στις 18 Μαρτίου 1941, λίγες εβδομάδες πριν την γερμανική εισβολή κατά της Ελλάδος, το Κ.Κ.Ε. απευθύνθηκε προς τον Ελληνικό λαό.
  « … Η Κεντρική επιτροπή καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους τις διοικήσεις των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές, που ν’ αντιπροσωπεύουν όλους, απ’ το στρατιώτη μέχρι το στρατηγό. Η κεντρική επιτροπή καλεί ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να πάρει παράδειγμα από τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας, που κάνει ότι μπορεί για την αποκατάσταση της ειρήνης στα Βαλκάνια». (Βλ. «Ριζοσπάστης» 18 Μαρτίου 1941, «Το Κ.Κ.Ε. Επίσημα κείμενα» Αθήνα 1974 τόμος Ε’ , σελ. 25-26).
  Δηλαδή το Κ.Κ.Ε. καλούσε τους Έλληνες να συμμαχήσουν με τον Χίτλερ και να υποδεχθούν τους Γερμανούς με άνθη, χορούς και τραγούδια, όπως τους υποδέχθηκε ο βουλγαρικός λαός!
  Όπως είναι γνωστo

 2. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Τουρκικές τρίχες και μπολσεβικες εμετικές μπουρδες,σαπιοι ως το μεδούλι,μια ομοφυλόφιλη ψευτοκυβερνηση και μας τα ζαλίζουν συνεχώς,ρωτηστε τον ρουμπατη για τους φιλους του τους τούρκους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *