Προσανατολισμός τη νύχτα

Ο προσανατολισμός τη νύχτα με την βοήθεια των αστερισμών είναι μια μέθοδος πανάρχαια όσο και η ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι από πολύ παλιά παρατήρησαν ότι ορισμένα αστέρια δημιουργούσαν σχηματισμούς που τους έκαναν να ξεχωρίζουν στον νυχτερινό ουρανό. Ανάλογα με την μορφή που είχαν πήραν και ένα όνομα.

Το σημαντικότερο σημείο προσανατολισμού στον βόρειο ημισφαίριο είναι ο πολικός αστέρας καθώς όλος ο ουράνιος θόλος μοιάζει να περιστρέφεται γύρω του. Ο πολικός αστέρας βρίσκεται προς την κατεύθυνση του γεωγραφικού βορρά. Επειδή δεν είναι λαμπερό άστρο για να τον βρούμε γρήγορα, πρέπει πρώτα να εντοπίσουμε τους αστερισμούς της μεγάλης άρκτου και της Κασσιόπης.

Η μεγάλη άρτος αποτελείται από επτά φωτεινά αστέρια και αναγνωρίζεται εύκολα από το σχήμα της που θυμίζει κατσαρόλα. Αν από την μεγάλη άρκτο χαράξεις μια νοητή γραμμή και την επεκτείνεις κατά πέντε φορές την απόσταση μεταξύ των άστρων 1 και 2, τότε θα εντοπίσεις τον πολικό αστέρα. Ο οποίος βρίσκεται στο μέσο της απόστασης της μεγάλης άρκτου με ένα άλλο αστερισμό που μοιάζει με γυρτό W που είναι η Κασσιόπη.

Ο πολικός αστέρας είναι σταθερά προσανατολισμένος στον βορρά, σε όλη την διάρκεια του ημερολογιακού έτους χωρίς μεγάλη απόκλιση.

epiviosi.grNicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


One thought on “Προσανατολισμός τη νύχτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *