Διαφημίσεις

Είναι φυσικό για έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει σε αστικό περιβάλλον να μην έχει επίγνωση των κινδύνων από τους κεραυνούς όταν θα βρεθεί για μια εκδρομή στην φύση. Η γνώση ορισμένων βασικών μέτρων προφύλαξης ίσως αποδεικτή σωτήρια για εμάς και τους συντρόφους μας σε μια ξαφνική καταιγίδα στο βουνό ή το δάσος.

1. Αποφεύγουμε το ψηλότερο σημείο. Οι κεραυνοί δεν πέφτουν παντού με την ίδια συχνότητα, έχει αποδειχθεί ότι προτιμούν το σημείο που βρίσκεται ψηλότερα σε μια περιοχή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το αλεξικέραυνο τοποθετείται στο ψηλότερο σημείο ενός κτιρίου.

2. Αποφεύγουμε λίμνες και ποτάμια. Το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, έτσι σε μια περιοχή που βρίσκονται πολλά νερά οι πιθανότητες να μας χτυπήσει κεραυνός είναι αυξημένες.

3. Αποφεύγουμε τα μεμονωμένα δένδρα. Ένα μεμονωμένο δένδρο σε μια ανοιχτή περιοχή, επίσης, έχει αυξημένες πιθανότητες να τραβήξει έναν κεραυνό. Αν δεν υπάρχει στη περιοχή που βρισκόμαστε κατάλληλο σημείο να καλυφθούμε από την βροχή τότε μπορούμε να προτιμήσουμε ένα μέρος με πυκνά δένδρα αρκεί το δένδρο κάτω από το οποίο θα σταθούμε να μην είναι το ψηλότερο της περιοχής.

4. Αποφεύγουμε τις κορυφές των βουνών. Αν ανεβούμε ψηλά σε ένα βουνό θα παρατηρήσουμε ότι από ένα υψόμετρο και πάνω δεν υπάρχου δένδρα αυτή είναι γνωστή ως η αλπική ζώνη του βουνού. Αν λοιπόν ξεσπάσει καταιγίδα θα πρέπει να κατεβούμε άμεσα σε χαμηλότερο υψόμετρο αν δεν θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο του αλεξικέραυνου.

5. Αποφεύγουμε τα μεταλλικά αντικείμενα. Την ώρα της καταιγίδας απομακρύνουμε από κοντά μας όσα αντικείμενα είναι μεταλλικά ή περιέχουν μεταλλικά εξαρτήματα καθώς τα μέταλλα είναι επίσης καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού.

6. Προσέχουμε που θα στήσουμε την σκηνή μας. Όλοι οι παραπάνω λόγοι ισχύουν και για το σημείο που θα επιλέξουμε να κατασκηνώσουμε καθώς δεν θέλουμε την νύχτα που θα κοιμηθούμε να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

7. Σε περίπτωση κεραυνοβολισμού βοηθάμε άμεσα το θύμα. Αν κάποιον από την παρέα μας τον χτυπήσει κεραυνός θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το θύμα δεν μεταφέρει ηλεκτρικό φορτίο και άρα δεν κινδυνεύουμε αν τον ακουμπήσουμε. Του παρέχουμε άμεσα την κατάλληλη βοήθεια και μένουμε κοντά του μέχρι να φτάσουν οι διασώστες.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από GiorgosDimou

Μια σκέψη στο “Πως θα προστατευτούμε από τους κεραυνούς”
  1. 7. Σε περίπτωση κεραυνοβολισμού βοηθάμε άμεσα το θύμα. Αν κάποιον από την παρέα μας τον χτυπήσει κεραυνός θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το θύμα δεν μεταφέρει ηλεκτρικό φορτίο και άρα δεν κινδυνεύουμε αν τον ακουμπήσουμε. Του παρέχουμε άμεσα την κατάλληλη βοήθεια και μένουμε κοντά του μέχρι να φτάσουν οι διασώστες.

    EDO O MASTORAS MPERDEPSE TIN ILEKTROPLIXIA APO KALODIA , EAN SE XTIPISI KERAUNOS DEN IPARXI EPISTROFI………… SE PERNOUN KARVOUNO……. EXOUME DI POLOUS MALAKES NA KOLIMPANE MESA SE THALASA ENO PEFTOUN KERAUNI AUTI MALON THELOUN NA AYTOKTONISOUN………..

    AKOMA KAI ENA ARK TOU KERAUNOU DILADI OXI O KANONIKOS KERAUNOS NA PESI PANO SOU PALI SE KANI KARVOUNO MILAME GIA EKATOMIRIA VOLT – AMBER

    PANTE NA PIASETE TA KALODIA TIS DEI TON PILONON IPER – IPSILIS TASEOS 400 KV NA DOUME TI THA PATHETE……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek