Τα ρεπάνια
Τα ρεπάνια γίνονται γλυκά αν μουσκέψουμε το σπόρο τους σε οινομέλι ή σε χυλό από ξερά σταφύλια.
Τα πράσα
Τα πράσα γίνονται πολύ χοντρά να ανακατέψουμε όταν τα φυτεύουμε άμμο μαζί με το χώμα. Τα πράσα γίνονται μεγάλα αν βάλουμε, όταν τα μεταφυτεύουμε, από κάτω κεραμίδι ή πέτρα πλατιά χωρίς και να τα ποτίσουμε. Επίσης γίνονται μεγάλα αν, όταν τα μεταφυτεύουμε, τρυπήσουμε στη μέση το κεφάλι τού πράσου, όχι όμως με μαχαίρι, αλλά με σαΐτα (από αργαλειό) ή με καλάμι σουβλερό και βάλουμε μέσα σπόρο από πράσα.
Ο σπόρος που βάλαμε έτσι ενώνεται με το πράσο και το κάνει να φουσκώσει. Άλλοι βάζουν σπόρο, όχι από πράσα αλλά από γογγύλια, ενώνεται δε και αυτός και μεγαλώνει τα πράσα. Γίνονται δε πάρα πολύ μεγάλα τα πράσα αν τυλίξουμε μέσα σέ πανί παλιό το σπόρο πιάνοντάς τον με τα 3 δάχτυλα. Κατόπιν τον αλείφουμε γύρω με κοπριά,, τον φυτεύουμε και τον ποτίζουμε αμέσως. Έτσι όλοι οι σπόροι ενώνονται και κάνουν ένα μεγάλο πράσο. Το ίδιο γίνεται και στο σέλινο.
Τα σέλινα
Τα σέλινα γίνονται μεγάλα αν πάρουμε το σπόρο τους με τα 3 δάχτυλα και τον τυλίξουμε μέσα σε πανί.
Τα σκόρδα
Αν θέλουμε τα σκόρδα να γίνουν γλυκύτερα τα φυτεύουμε τσακισμένα.
Τα σκόρδα γίνονται γλυκύτερα αν βάλουμε μαζί όταν τα φυτεύουμε κουκούτσια από ελιές.
Πηγή: Γεωπονικά Κασσιανoού Βάσσου
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Αυτό με την γυναίκα στις μέρες της δεν κατάλαβα πως επηρεάζει το μποστάνι. Θα ήθελα περετέρω επιστημονική ανάλυση
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΣΕΣ ΚΙ ΑΡΜΕΝΙΣΣΕΣ. ΟΣΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΑΝΕ. ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ… ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΖΥΜΩΣΩ ΕΝΟΣΩ ΗΜΟΥΝ ΑΔΙΑΘΕΤΗ.. ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΓΙΝΕ ΛΑΣΠΗ.. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΣΕ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΡΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ… ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΤΑΡΙ Π.Χ.
ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
ΙΩ