in

Πως φτιάχνω εκχυλίσματα με ξύδι και βότανα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Παρασκευή φαρμακευτικών εκχυλισμάτων ξυδιού

Πριν από την εφεύρεση της απόσταξης της αλκοόλης, το τυπικό διαλυτικό μέσο που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή υγρών εκχυλισμάτων με βότανα ήταν νερό, ξύδι ή κρασί. Με την έλευση της απόσταξης, το αλκοόλ σε υψηλότερο βαθμό, αντικατέστησε σε μεγάλο βαθμό αυτές τις ουσίες, λόγω των ανώτερων δυνατοτήτων εκχύλισης και συντήρησης.

Αλλά το απλό ξύδι, το οποίο έχει συντελεστή οξύτητας 5%, προσδίδει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες σε ένα εκχύλισμα. Είναι ένας αποδεκτός διαλύτης και συντηρητικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαρό διαλυτικό μέσο για να αποφευχθεί η χρήση αλκοόλ.

Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με αλκοόλ, μερικές φορές θα βοηθήσει στην εξαγωγή αλκαλοειδών ουσιών (βάσεων) από βότανα. Εδώ βρίσκεται η πραγματική φαρμακευτική του αξία. Όταν ένα όξινο τυπικό διαλυτικό μέσο χύνεται πάνω από ορισμένα αλκαλοειδή τροφή, εμφανίζεται μια αντίδραση όπου τα αλκαλοειδή μετατρέπονται σε αλκαλοειδή άλατα, τα οποία στη συνέχεια καθίστανται διαθέσιμα στο διάλυμα. Ένα διαλυτικό μέσο που περιέχει μαζί αλκοόλη και ξύδι, μερικές φορές καθιστά πιο δραστικές αρχές από ένα αλκαλοειδές βότανο από ότι μόνο αλκοόλ. Ένα τέτοιο εκχύλισμα είναι γνωστό ως «οξικό εκχύλισμα».

Αντίθετα, τα εκχυλίσματα που περιέχουν 100% ξύδι ως διαλυτικό μέσο ονομάζονται οξικό εκχύλισμα. Το οξικό εκχύλισμα έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής και συνήθως δεν είναι πολύ ισχυρό σε σύγκριση με τα εκχυλίσματα που περιέχουν αλκοόλ.

Επιπλέον, τα οξικά εκχύλισμα, με ξηρά βότανα είναι συνήθως ισχυρότερα από αυτά με φρέσκα βότανα, τα οποία είναι περισσότερο για σάλτσες σε σαλάτες, αντίθετα από τα οξικά εκχυλίσματα.

Παρεμπιπτόντως, ούτε το καθαρό ξύδι ή τα οξικά εκχυλίσματα δεν είναι «ξύδι από βότανα», που είναι ένας όρος που εφαρμόζεται στο φανταχτερό ξύδι σε ένα διαυγές μπουκάλι, αρωματισμένο με την προσθήκη μερικών κλαδιών φρέσκων ανθισμένων βοτάνων. Ο στόχος μας για να κάνουμε πιο ισχυρά εκχυλίσματα ξυδιού, είναι το ξύδι να μεταφέρει τις ιδιότητες του βοτάνου σε θεραπευτικό επίπεδο.

Στην πραγματικότητα, το βιολογικό ξίδι μηλίτη μήλου από μόνο του είναι μια πολύ υγιεινή ουσία, καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο και ένζυμα. Η συμπερίληψη του μηλόξυδου στη διατροφή σας, είτε μόνη του, είτε σε σαλάτες, ή ως διαλυτικό μέσο για βότανα, τείνει να βελτιώσει την πέψη, αυξάνοντας έτσι την αντίσταση στις περισσότερες ασθένειες.

Το συνήθως διαθέσιμο «αποσταγμένο λευκό ξύδι», το οποίο αποτελείται από αραιωμένο οξικό οξύ, δεν παρέχει από μόνο του, τα ίδια θετικά αποτελέσματα για την υγεία με το πραγματικό μηλόξυδο, το οποίο είναι το προτιμώμενο όξινο διαλυτικό μέσο μας. Το μόνο μειονέκτημα του μηλόξιδου είναι ότι είναι ήδη κάπως «φορτωμένο» με συστατικά, έτσι ώστε να μην είναι τόσο αποτελεσματικός διαλύτης όσο θα μπορούσε να ελπίζει κανείς. Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Βασική φόρμουλα για εκχύλισμα ξυδιού με ξερό βότανο
Παράδειγμα: Ξερού θυμαριού οξικό εκχύλισμα
Τύπος: 1:7 (100ACV)
Βάρος βοτάνων: 50 g
Διαλυτικό μέσο: 350 ml ξύδι μηλίτη
Απόδοση: 300 ml (μετρούμενη απόδοση μετά το πάτημα και το φιλτράρισμα)
% Επιστροφή: 86%

Γενική διαδικασία για οξικό εκχύλισμα από ξερά βότανα:

1.Τρίψτε το βότανο μέχρι να γίνει σαν χοντρή σκόνη.
2.Ζυγίστε το βότανο και ρίξτε το στο δοχείο διαβροχής.
3.Μετρήστε και ρίξτε αργά το ξύδι πάνω από το βότανο.
4.Κλείστε το δοχείο σφιχτά, ανακινήστε και αφήστε το να εμποτιστεί σε σκοτεινό μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε ετικέτα με την τρέχουσα ημερομηνία και το όνομα του βοτάνου.
5.Ανακινήστε καθημερινά για μια περίοδο 2 εβδομάδων.
6.Στο τέλος αυτής της περιόδου, ρίξτε το εμποτισμένο εκχύλισμα σε ένα πανί για σούρωμα και στείψτε το σχολαστικά, είτε με το χέρι είτε με πρέσα.
7.Συλλέξτε το ακατέργαστο οξικό εκχύλισμα σε ένα βάζο και τοποθετήστε το σε ένα ράφι για να ηρεμήσει όλη τη νύχτα.
8.Το επόμενο πρωί, αποσταλάξτε το διαυγές υγρό μέσα από ένα φίλτρο, συλλέγοντας το τελικό οξικό εκχύλισμα.
9.Φυλάσσετε σε γυάλινες φιάλες με ετικέτα, καλά πώματα, σε δροσερό δωμάτιο και μακριά από το φως του ήλιου.

Διάρκεια ζωής του οξικού εκχυλίσματος με ξερό βότανο:

Η αναμενόμενη διάρκεια αποθήκευσης για ένα οξικό εκχύλισμα με ξηρό βότανο είναι περίπου 6 μήνες. Η διάρκεια ζωής μπορεί να παραταθεί με την προσθήκη 22% κατά όγκο αλκοόλης, αλλά αυτό θα καταστρέψει τον σκοπό, εάν ο κύριος λόγος για την παραγωγή καθαρού οξικού εκχυλίσματος ήταν να αποφύγετε τη χρήση αλκοόλ.

Δοσολογία οξικού εκχυλίσματος με ξερό βότανο:

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ξύδι μόνο του δεν είναι πολύ αποτελεσματικός διαλύτης για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χρειάζεται μεγάλη ποσότητα ξιδιού για να καλύψει το αποξηραμένο βότανο λόγω του “παράγοντα διόγκωσης”, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά τα εκχυλίσματα δεν είναι πολύ συμπυκνωμένα.

Η βασική αποτελεσματική δόση είναι 1 κουταλιά της σούπας (5 ml) που λαμβάνεται έως 5 φορές την ημέρα, είτε σκέτο είτε αραιωμένο σε νερό. Η προσθήκη μικρής ποσότητας μελιού θα βοηθήσει στην γευστικότητα. Αυτή είναι μια αποδεκτή πρακτική για τα περισσότερα βότανα, με εξαίρεση εκείνα που λαμβάνονται για τις πικρές τους ιδιότητες (π.χ. μπλε βερβέιν, κενταύρια, γεντιανή, αψιθιά κ.λπ.).

Πηγή: Making plant medicine-Richo Cech

H φόρμουλα του Dr. Christopher με ξύδι για επιδημίες

Πως φτιάχνεται η φόρμουλα του Dr. Christopher για επιδημίες

Υλικά:

8 μέρη μηλόξυδο
5 μέρη ακατέργαστο και αφιλτράριστο υγρό μέλι
5 μέρη ποιοτική φυτική γλυκερίνη
2 μέρη φρέσκου χυμού σκόρδου

Βότανα

2 μέρη φρέσκιας ρίζας σύμφυτου (comfrey) συμπυκνωμένο
1 μέρος αψιθιάς (wormwood) συμπυκνωμένο
1 μέρος λομπέλιας (lobelia) συμπυκνωμένο
1 μέρος φλοιού λευκής βελανιδιάς (white oak bark) συμπυκνωμένο
1 μέρος φλοιού μαύρης καρυδιάς (black walnut bark) συμπυκνωμένο
1 μέρος βεμπράσκο (mullein) συμπυκνωμένο
1 μέρος σκουτελλάρια (skullcap) συμπυκνωμένο
1 μέρος αρκουδοστάφυλλο (uva-ursi) συμπυκνωμένο

Παρασκευή
Για να κάνετε συμπυκνώσεις:

Κάθε συμπύκνωση πρέπει να γίνει ξεχωριστά. Ξεκινήστε μουλιάζοντας το κάθε βότανο σε αρκετό αποσταγμένο νερό για να το καλύπτει, για 4 ώρες ή για όλο τα βράδυ εάν είναι ρίζα.
Μετά από το μούλιασμα, προσθέστε και άλλο αποσταγμένο νερό ώστε το συνολικό νερό που προστέθηκε να ισούται με 16 oz (453 gr.) για κάθε 4 oz (113 gr.) βοτάνου.Χρησιμοποιώντας αυτή την ποσότητα θα φτιάξετε σχεδόν ένα γαλόνι (περίπου 4 λίτρα).

Σιγοβράστε το βότανο σε πολύ χαμηλή φωτιά σε σκεπασμένο σκεύος ή σε διπλό βραστήρα για τριάντα λεπτά. Μετά σουρώστε το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο.
Τοποθετήστε το σουρωμένο υγρό σε ένα διπλό βραστήρα ή σε ένα ξεσκέπαστο δοχείο αυτή τη φορά, σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε το μέχρι να μείνει το ¼ από το αρχικό υγρό 113 gr (4 oz). Μόνο μετά αφότου έχουν όλα τα συστατικά προετοιμαστεί, πρέπει να αναμιχτούν τα υγρά. Χρησιμοποιήστε μόνο ανοξείδωτα δοχεία.

Για να κάνετε χυμό σκόρδου:

Για την παραπάνω ποσότητα χρησιμοποιήστε 2 ½ lbs (1.134 gr.) σκόρδο. Ξεφλουδίστε τα σκόρδα και χτυπήστε τα στο μπλέντερ με ξύδι (μην το κάνετε εντελώς υγρό). Αφήστε το 3 ημέρες κουνώντας το μερικές φορές την ημέρα. Σουρώστε το υγρό πιέζοντάς το και μετρήστε το. Αν χρειάζεται προσθέστε ξύδι για να γίνει ίσο με 8 μέρη.

Εφαρμογές:

1.Είναι καλό για ναυτία από αυτοκίνητο, αεροπλάνο, η πλοίο, βασικά για τις περισσότερες αρρώστιες από την κίνηση. Είναι ακόμα καλό και για άλλες μορφές ναυτίας.
2.Μπορεί να βοηθήσει κρυολόγημα, γρίπη, πόνο στο αυτί, εκρηκτικές ασθένειες και δηλητηρίαση από νερό ή φαγητό.
3.Η καλύτερη ασφάλεια στις επερχόμενες επιδημίες και θανατηφόρες ασθένειες είναι να έχετε το σώμα σας σε καλή υγιεινή κατάσταση. Τα μικρόβια της αρρώστιας είναι απλώς απορριμματοσυλλέκτες και μπορούν να ζήσουν μόνο σε τοξίνες, βλέννες και υπολείμματα άχρηστων τροφών. Δεν μπορούν και δεν θα κάνουν ζημιά σε υγιές μορφές κυττάρων!

Μέσα σε αυτό είναι το κλειδί: Έχετε ένα υγιές καθαρό σώμα και τα μικρόβια θα σας προσπεράσουν χωρίς να έχουν να κάνουν τίποτα στο σώμα σας, επειδή θα είναι «σούπερ καθαρό», χωρίς βρωμιά για να ζήσουν.
Σημείωση: Εάν πανούκλα ή άλλη επιδημία χτυπήσει πριν να είστε σε υγιεινή κατάσταση, θα πρέπει να κάνετε ακόμα ένα ολοκληρωτικό καθαρισμό παχέους εντέρου.

Δόσεις:
1 κουταλάκι τσαγιού 3 φορές την ημέρα ή 1 κουταλιά σούπας κάθε ½ ώρα αν είναι προσβλημένος.

Video με την παρασκευή του

Video με τις χρήσεις του

Η φόρμουλα ονομάζεται και τέσσερις κλέφτες. Το όνομα “4 κλέφτες” βγήκε έτσι:
Στη Μασσαλία μία συνταγή παρασκευής ξυδιού με σκόρδο ,γνωστή ως η «4 κλέφτες», αναγνωρίστηκε ότι προστάτευε πολλούς από τους ανθρώπους όταν μία επιδημία χτύπησε την πόλη(1722).
Μερικοί λένε ότι η κατασκευή δημιουργήθηκε από 4 κλέφτες που το χρησιμοποιούσαν με πλήρη προστασία ενάντια στην πανούκλα, καθώς λήστευαν τα πτώματα.
Άλλοι λένε ότι ένας άντρας ονόματι Richard Forthave ανάπτυξε και πούλησε την συνταγή και ότι το όνομα του φαρμάκου ήταν Forthave’s. Με το πέρασμα του χρόνου το επώνυμό του αλλοιώθηκε σε Four Thieves.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη

Πηγές:Super garlic immune, Dr. John Christopher’s Anti-Plague Formula, Dr. Christopher’s Anti-Plague Formula

ftiaxno.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πάτρα: Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο

Καταλαβες τι σου ειπε ο Κουλης;;… Η Μασκα ειναι το εμβολιο μεχρι να ερθει το εμβολιο….