ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΟΝΙΜΗ ΓΗ .ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ .Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΕΡΙ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΡΟΗ ΧΗΜΙΚΩΝ-ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΩ <ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ>.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΩ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 20 ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ .ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ <ΚΑΦΕ> ΚΑΙ <ΠΡΑΣΙΝΑ>.
ΤΑΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΛΑ ΞΕΡΑ,ΑΧΥΡΟ, ΣΑΝΟ ΞΕΡΗ ΧΛΟΗ ΚΛΑΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΤΣΟΦΛΙΑ ΑΥΓΩΝ, ΠΡΙΟΝΙΔΙΑ,ΚΛΠ.ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΛΑ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ,ΚΑΦΕΣ,ΦΥΛΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ, ΦΛΥΔΕΣ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΕΜΟΝΙΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΛΠ.ΕΝΑ ΠΛΕΓΜΑ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΥΚΛΙΚΟ Η ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΔΟΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.
ΠΕΤΑΣ ΜΕΣΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΣΤΩΜΑΤΑ ΑΝΑ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΣΤΩΣΗ ΤΗΝ ΨΕΚΑΖΕΙΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΨΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.
ΑΦΟΥ ΓΕΜΙΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΛΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙΣ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ.ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΨΕΚΑΣΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΗΡΟΥΝΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗ ΧΩΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΟΜΠΟΣΤ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΗΜΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΔΑΠΑΝΗΣ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΟΙΜΟ.ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 5-6 ΚΥΒΙΚΑ,ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΥΤΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΑ ΛΙΠΑΝΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 350 ΤΜ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΛΙΠΑΝΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ.
ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΥΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
https://www.facebook.com/groups/221995478382766/
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Τα πεταω χυμα στο χώμα και οταν φαίνεται πολυ γυφτια τα θαβω.Κάνω τίποτε ετσι?
xaxaxaxaxaxa
ΠΟΤΕ στο κομποστ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ κανουν κακο!!!και γενικοτερα δεν βαζουμε ποτε ΄” φλουδια εσπεριδοειδων ( πορτοκαλια μανταρινια λεμονια) ”φυλλα ευκαλυπτου ” πευκοβελονες ”
χαρτι γυαλιστερο η με μελανια”’ κρεας και ζωικα προιοντα ”λαδι”γαλακτοκομικα” πλαστικα” μεταλλα” αρρωστα φυτα και ζιζανια !!! ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!
Προτεινόμενες διαστάσεις ώστε το κομπόστ να αποστειρωθεί από μόνο του και επίσης να εξουδετερωθούν οι σπόροι των ζιζανίων που τυχόν περιέχονται στην πρώτη ύλη, είναι: Διάμετρος τουλάχιστον 1 μέτρο καί ύψος τουλάχιστον 80 εκατοστά. Με αυτές τις διαστάσεις η θερμοκρασία εντός τις μάζας προς κομποστοποίηση θα ξεπεράσει τους 70 βαθμούς κελσίου για ικανοποιητικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ηλίας Α. Λυμπέρης
Ότι έγραψα επάνω ισχύει για αερόβια διαδικασία. Ηλίας Α. Λυμπέρης
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΟΣΤ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΒΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΓΙΑ ΨΩΜΙΟΥ ΠΥΤΙΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗΣ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΛΕΜΟΝΙ.ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΖΩΙΚΑ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΕΜ HELLAS ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ. ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ
Με τους ενεργούς μικροοργανισμούς κομποστοποιείς και κρέατα και ψάρια μαγειρεμένα και ωμά.Καλό είναι να έχουμε μια κάποια πληροφόρηση αλλά και εμπειρία πρίν αποφασίσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο.
frontistesgis.gr/komposropoiisi-me-energous-mikroorgsnismous-me-ti-methodo-bokashi/
παρα πολυ καλο,