Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Ζούμε ομολογουμένως σε πολύ δύσκολους καιρούς και κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει το μέλλον. Με την σημερινή κρίση και τους κινδύνους της αβεβαιότητας για το αν αύριο θα έχουμε να φάμε, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε πως μπορούμε να επιβιώνουμε μόνοι μας.
Στη κέντρο του Λος Άντζελες ζει η οικογένεια Dervaes. Έχουν ένα οικόπεδο περίπου 400 τετραγωνικών μέτρα. Μέχρι στιγμής, όλα καλά. Αλλά αυτό που είναι ασυνήθιστο είναι το ότι μόνο 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Λος Άντζελες, αυτή η οικογένεια έχε μια πρότυπη «αστική φάρμα» μέσα σε μια μεγαλούπολη. Έτσι δημιουργήθηκε ένα αγρόκτημα στην πόλη από την οποία μπορούν και τρέφονται.
Πολλοί από εμάς έχουν σίγουρα σκεφτεί το πώς θα μπορούσαν να επιβιώνουν καλύτερα χωρίς να έχουν ανάγκη από τα σουπερμάρκετ αλλά δεν τολμούν να το επιχειρήσουν.
Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν γίνεται από την μια ήμερα στην άλλη και ούτε οπουδήποτε. Επίσης, δεν είναι και εύκολο να σπείρεις κάτι σε οποιοδήποτε μέρος και με σιγουριά να θερίσεις τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά.
Ένα οικογενειακό αγρόκτημα 400 τετραγωνικών στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας όχι μόνο τροφοδοτεί μια οικογένεια, αλλά φέρνει την επανάσταση στην ιδέα του τι μπορεί να γίνει σε ένα πολύ απίθανο μέρος στη μέση μιας πόλης.
Η δημοσιογράφος Val Zavala μας δίνει μια γεύση από το επιχείρημα αυτής της οικογένειας Dervaes με τη ελεύθερη καλλιέργεια : «Φέραμε το χωρίο στην πόλη, αντί να χρειάζεται να βγούμε έξω και να πάμε σε χωρίο», δήλωσε ο Τζουλς (Jules) Dervaes, ο οποίος δημιούργησε το αγρόκτημα με τα τρία ενήλικα παιδιά του, Τζάστιν, Αναίς και Τζόρνταν.
Καλλιεργούνται σχεδόν όλα τα τρόφιμα που χρειάζονται. Ενενήντα τοις εκατό όλων των βιολογικών προϊόντων και η χορτοφαγική διατροφή τους προέρχεται από τον κήπο τους. Η επιχείρηση περιλαμβάνει την καλλιέργεια από 400 ποικιλίες λαχανικών, φρούτων και βρώσιμα λουλούδια.
Όλα αυτά παράγουν 6.000 κιλά τροφίμων ετησίως. Παράλληλα εκτρέφουν οκτώ κοτόπουλα, τέσσερις πάπιες και δύο κατσίκες, που τους παρέχουν αυγά και γάλα. Οι σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια έρχονται στο σπίτι τους για να αγοράσουν από τα πλεονάζοντα προϊόντα της παραγωγής τους.
Όταν ρωτήθηκε αν είχε αμφιβολίες ότι θα επιτύχει το εγχείρημα ο Τζούλς παραδέχτηκε: «Σκεφτόμουν ότι αυτό το μέρος ήταν πολύ μικρό και ότι δεν θα υπήρχε κανένας τρόπος να το επιτύχουμε και να είμαστε σε θέση να θρέψουμε τους εαυτούς μας,. Ο Dervaes αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια επειδή ανησυχούσε για το τι έδινε στα παιδιά του να φάνε. Ήθελε να τρώνε βιολογικά, τρόφιμα χωρίς γενετική επεξεργασία, και ήξερε ότι ο καλύτερος τρόπος για να τα εξασφαλίσεί είναι να καλλιεργήσει μόνος του.
Η οικογένεια έχει ένα ηλιακό πάνελ στην οροφή, που τους παρέχει …
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Μπραβο ρε παιδια, απο τα καλυτερα κειμενα που εχω δει.
Διδαξτε τον κοσμο να ειναι ανεξαρτητος,
Αυτο ειναι το νοημα, να μην εχεις αναγκη κανενα μπουστη, κανενα κερατα…
50 στρεμματα κτημα εχει ο ενας, και παει και αγοραζει τα αυγα του απο το μινι μαρκετ… και το μελι !
100 στρεμματα κτημα εχει ο αλλος, και παει και αγοραζει το κρεας του απο το μινι μαρκετ… βαλε κουνελια, ρε ηλιθιε !
εξαλλου…. στο απωτερο μελλον, με το επερχομενο χαραγμα, θα λεει
ΜΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΙ Η ΠΩΛΗΣΑΙ !
αρα…
θα δυναται ΦΥΤΕΨΑΙ, ΣΚΑΛΙΣΑΙ, ΠΟΤΙΣΑΙ, ΚΟΡΦΟΛΟΓΗΣΑΙ, ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΟΨΑΙ ΚΑΙ ΦΑΓΕ !
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,
ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΚΛΙΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ…
Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ !!!
ΑΠΑΞΙΩΝΕΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ !!!
πες τα χρυσοστομε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπραβο κ σε αυτούς αλλά κ στο site !
Δύσκολο να το πετύχεις γιατί πρέπει να είναι η αποκλειστική σου ασχολία αλλά όχι ακατόρθωτο
Σίγουρα πολλλλλοί συνταξιούχοι της υπαίθρου θα μπορούσαν πιο εύκολα
Είναι κ όνειρο ζωής για πολλλους από εμάς
Επίσης καλά θα είναι να έχουμε τέτοιες γνώσεις γιατί πολύ σύντομα μπορεί να είναι τρόπος επιβίωσης
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΟΠΕΔΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΤΗ ΜΑΣΤΙΖΕΙ Η ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΙΣΩΣ ΠΑΣ ΣΤΑ 80 ΜΕΤΡΑ ΒΑΘΟΣ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ. ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΡΗ ΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΑΛΜΥΡΟ ΝΕΡΟ [ΘΑΛΑΣΣΑ], ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΛΥΚΟ, ΤΙΠΟΤΑ.
Καλα ολα αυτα αλλα τα 400τμ που θα βρουμε;
Πολύ καλό το άρθρο! Μπράβο!